Ljubljana
MGML

Poletna muzejska noč 2021 v Bežigrajski galeriji 2

V soboto, 19. junija, med 10.00 in 20.00 vabljeni na ogled razstave slik in objektov Tuga Šušnika iz zbirke Dušana Arzenška.


Tugo Šušnik, Zvezda,1992, akril na platu, 140 x 220 cm
Tugo Šušnik, Zvezda,1992, akril na platu, 140 x 220 cm © Dušan Arzenšek

Izbor slik in objektov, enega izmed pomembnih likovnih umetnikov 20. stoletja pri nas, predstavlja avtorjevo vse življenjsko ustvarjalno delovanje. 

"Tugo je bil moj učitelj. Naučil me je gledati svet okoli sebe. Vedno pa je bil, ne glede na to, s čim se je ukvarjal, predvsem Slikar. Vsa moja ljubezen do vizualnega in do fotografije se je ob njem vse bolj razvijala. Strastno sem vpijal vse, kar se je dogajalo v gledališču: besede, predmete, verze, slike, igralce, kostumografijo, sceno … vse to se je zlivalo v predstave, ki so vedno bolj usodno oblikovale mojo predanost in ljubezen do umetnosti. Porajala so se mi vprašanja o pomenu vizualnega. Videti stvari v novih razsežnostih – pri tem mi je pomagal Tugo, ki je izvrsten opazovalec, zlasti pa prenašalec svojih sanj na platna. Ta so morala biti kar se da velika. Še danes Tugo najraje slika na velika platna. Imel je rad gledališče, a po duši in srcu je slikar. Velikega formata."
Dušan Arzenšek

Objavljeno: 30. 5. 2021

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se