Ljubljana
MGML

Trgovina Mestnega muzeja Ljubljana

 Božična voščilnica, odposlana leta 1930. © Dokumentacija MGML

Praznična ponudba

Iščete idejo za decembrsko obdarovanje? Ali med prazniki nameravate obiskati katero od naših razstav?

Obiščite nas ali se oglasite le v eni od trgovin Muzeja in galerij mesta Ljubljane in svojim dragim ali sebi podarite izvirno darilo ali pravo kulturno doživetje! Za vas smo pripravili nabor idej za obdarovanje vseh ljubiteljev kulture, zgodovine in fotografije.


© Andrej Peunik/MGML


Steklenica Muzejska voda
V Ljubljani priteče iz pip neobdelana, naravna pitna voda. Ko si boste naslednjič zaželeli sveže vode, napolnite svojo steklenico Muzejska voda z edinstveno pitno vodo na enem od številnih ljubljanskih potnikov, kajti čista voda je največ, kar lahko podarite sami sebi.
Cena: 6,00 €© Andrej Peunik/MGML


Strip Ivan Cankar: Podobe iz življenja
Cankarja v stripu spoznamo drugače, kot ga poznamo iz literarno-zgodovinskih študij in šolskih beril. Bil je genialni pisec in pripovedovalec, a je bil obenem tudi slehernik s strahovi, dvomi, hrepenenjem, slabimi in dobrimi motivi. Usoda in zgodovina sta ga postavila v prostor in čas, ki ju je neprestano diagnosticiral. Družbi in sodobnikom je postavljal ogledalo, v katerega pa se nihče ni hotel iskreno zazreti.
Cena: 15,00 €


© Dokumentacija MGML


Srednjeveške inicialke
Slikarka in restavratorka Katarina Toman Kracina je ustvarila edinstvene in unikatne inicialke po srednjeveške vzoru. Izbirate lahko med barvnimi, črnbelimi, pozlačenimi, okvirjenimi in neokvirjenimi izvedbami. Izberite svojo in polepšajte svoj dom!
Cena: 22,00 € (brez okvirja), 30,00 € (z okvirjem)

© Dokumentacija MGML

Podarite izvirno kulturno doživetje!
Darilna vstopnica za ogled stalne razstave Ljubljana. Zgodovina. Mesto. Cena: 4,00/6,00 €
Darilna vstopnica za ogled razstave Cankar. Cena: 4,00/6,00 €
Darilni bon za delavnico Kaligrafije. Cena: 20,00/54,00 €
Darilni bon za delavnico Od blizu: fotografija kot način videnja sveta. Cena: 95,00 €
Darilni bon za praznovanje rojstnega dne. Cena: 120,00/140,00 €


© Matevž Paternoster/MGML

Muzejska trgovina je odprta od torka do nedelje, med 10.00 in 18.00, ob četrtkih do 21.00.

Za informacije in nakup nam pišite na shop@mgml.si.


V trgovini Mestnega muzeja Ljubljana ponujamo pester izbor izdelkov, za katere so ustvarjalci navdih in vir našli v muzejskih zbirkah,  bogati preteklosti Ljubljane ter naših lokalnih posebnostih.

Nakit, replike, knjige, obrtni izdelki, igrače, keramika, steklo, papirna galanterija, umetniški in uporabni predmeti  ter dodatki in tekstil so izbrani in izdelani pri lokalnih oblikovalcih in ustvarjalcih.
Poleg tega muzejska trgovina ponuja celoten spekter lastnega založništva Muzeja in galerij mesta Ljubljane, nekatere izbrane naslove, ki obravnavajo Ljubljano in njeno zgodovino ter otroške slikanice in knjige na temo zgodovine naše prestolnice.