Ljubljana
MGML
Odrasli

Delavnice kreativnega pisanja

Študijska skupina
Prisluhnite sebi in se predajte besedam in stavkom znotraj nas!
None

Cankarjev citat na Križevniški ulici, Mini Teater © Dokumentacija MGML

Dovolite skritim zgodbam, da pridejo na površje in nas presenetijo, razbremenijo, zabavajo ter nam prinesejo nove uvide!

Razstava o življenju Ivana Cankarja seveda kar kliče k delavnici ustvarjalnega pisanja, saj lahko z izkušnjo lastnega literarnega ustvarjanja povsem drugače doživimo razstavo (svet) in sebe.

Na delavnico lahko pridete v duhu Cankarja (z zvezkom in pisalom), lahko pa Cankarjev duh posodobite in prinesete s seboj tablico, prenosnik, pametni telefon, karkoli vas bo navdahnilo in vam odprlo pot do vaše lastne kreativnosti. Seveda pa vas bomo na tej poti tudi ustvarjalci izdatno podpirali. Serija delavnic je nastala v sodelovanju Mestnega muzeja Ljubljana in Mateje Hane Hočevar, ki jo bo tudi vodila.

Mateja Hana Hočevar je po izobrazbi novinarka in piše intervjuje za Delovo prilogo Ona. S svojim delom rada spodbuja k iskanju resničnega, iskrenega izraza sebe in drugih. Vodi delavnice kreativnega pisanja in delavnice za osebnostno rast. Je avtorica knjig Zmajeva deklica in Prebujanje v dušo. V Knjižnici Moste moderira pogovorne večere s slovenskimi ustvarjalkami in ustvarjalci.

Na delavnici boste:

  • dobili  ideje (tudi kakšno tehniko) za iskanje navdiha,
  • delali vaje v slogu,
  • bogatili besedni zaklad,
  • preizkušali različne izrazne oblike,
  • dobili veliko povratnih informacij,
  • imeli priložnosti za izmenjavo mnenj in izkušenj,
  • spoznali ljudi, ki jih navdihujejo podobni izzivi.

3-urna srečanja bodo potekala ob četrtkih, 10., 17., 24. in 31. januarja 2019, od 18.00 do 21.00 v rdeči sejni sobi Mestnega muzeja Ljubljana, na Gosposki 15. Cena štiridnevnih delavnic je 85 €.
Obvezne prijave: sprejemamo do srede, 9. 1. 2019 na prijava@mgml.si; zaradi narave delavniškega dela sprejmemo največ 8 udeležencev, zato pohitite s prijavami, saj je povpraševanje veliko. Mesto je zagotovljeno ob vplačilu kotizacije.