Ljubljana
MGML
Študenti

Muzej od blizu

Študijska skupina
Študenti družboslovnih in humanističnih študijev, ki bi se radi seznanili z delom v muzeju in galerijah, vljudno vabljeni v študijsko skupino Muzej od blizu.
©Blaž Gutman
©Blaž Gutman

©Andrej Peunik/MGML

Vabljeni študenti družboslovnih in humanističnih študijev, ki bi se radi seznanili z delom v muzeju in galerijah v študijskem letu 2018/2019.

Študijska skupina skozi različne metode dela spoznava delovanje muzeja. Srečevali se bomo enkrat tedensko, po dve šolski uri, od oktobra do konca maja. Ob zaključku študijskega leta udeleženci prejmete potrdilo o obravnavanih temah in obsegu praktičnega dela.

  • Mentorica: Janja Rebolj, muzejska svetovalka
  • Termin: oktober 2018−maj 2019
  • Trajanje: četrtki od 14:00 do 15:30; prilagojeno akademskim počitnicam
  • Lokacija: Mestni muzej Ljubljana, Gosposka 15, 1000 Ljubljana
  • Cena: 12 €/mesec
  • Dodatne informacije: do 3. oktobra na naslovu: janja.rebolj@mgml.si
  • Prijave: prijava@mgml.si 

Uvodno srečanje bo v Mestnem muzeju Ljubljana, na Gosposki 15. Vabljeni v četrtek, 4. oktobra 2018, ob 14.00!


Izbor predstavljenih tem: organizacija Muzeja in galerij mesta Ljubljane, muzej – prostor komunikacije, dokumentacija v muzeju, kustos – temeljni poklic v muzeju, konservatorska služba, sodniki odličnosti, VAKOG, Kolblovi učni stili v muzeju in 4MAT, pedagoški programi in programi za odrasle MGML, PR in marketing v muzeju.

Študijski obiski lokacij MGML: Plečnikova hiša, stalna razstava Mestnega muzeja Ljubljana, Cankarjeva spominska soba, Župančičeva spominska zbirka, Mestna galerija Ljubljana, Galerija Vžigalica, Galerija Jakopič, Tobačni muzej in KC Tobačna 001 ter Arheološki park Emona.

©Aleksander Hribovšek/MGML