Ljubljana
MGML
Družine

Sobotne družinske delavnice 2019 z žabico Ljubo

Preživite izbrane sobotne družinske popoldneve v družbi poskočne žabice Ljube! Skupaj z njo boste radovedni in radoživi otroci skupaj z družino raziskovali našo preteklost in druge zanimive zgodbe ter ustvarjali na poučnih in zabavnih muzejskih delavnicah. Zabava in smeh zagotovljena – KVAAAAK!
None

Cena za vso družino je 14 €. Delavnice so primerne za otroke od 4 do 9 let. Obvezne prijave sprejemamo do petka pred delavnico do 14.00 na prijava@mgml.si ali 01/ 24 12 506.© Andrej Peunik/MGML

Sobota, 26. januar 2019, ob 16.00
Mestni muzej Ljubljana, Gosposka 15

SKRIVNOSTI ENAJSTE ŠOLE

Program se izvaja v okviru festivala Bobri in je brezplačen.

Le kako so otroci preganjali čas, ko so bile igrače redkost? O tem piše naš pisatelj Ivan Cankar in prav to boste spoznali na razstavi, posvečeni njegovemu življenju. Ogledali si bomo animirani film in rešili detektivko, nato pa nas čaka akcija! Lovljenje rib, risanje v pesek, senčno gledališče in še več! Igrali se bomo tako, kot se je kot otrok igral tudi Cankar.

Sobota, 16. februar 2019, ob 16.00
Mestni muzej Ljubljana, Gosposka 15

SKOK V SREDNJI VEK

Zakaj je grajski kozarec padel v stranišče? Kako je ljubljanski vitez izgubil škornje? Kje so kaznovali goljufive peke? V srednjeveški Ljubljani! Pridružite se vitezu Juriju in šuštarju Brunu ter spoznajte življenje srednjeveških prebivalcev Ljubljane. Preizkusite se kot čevljarjevi vajenci in se posladkajte s čisto pravimi srednjeveškimi piškoti.© Andrej Peunik/MGML

© Andrej Peunik/MGML

Sobota, 16. marec 2019, ob 16.00
Plečnikova hiša, Karunova 4–6

PLEČNIK ZA NAJMLAJŠE

Kje je nastajala Plečnikova Ljubljana? V hiši arhitekta Jožeta Plečnika! Vabljeni k Plečniku na obisk – tam vas čaka njegov kuža Sivko, ki vam bo razkril številne skrivnosti iz gospodarjevega življenja. Seveda pa se boste kot pravi arhitekti lotili tudi izdelave maket različnih Plečnikovih zgradb.Sobota, 25. maj 2019, ob 16.00
Mestni muzej Ljubljana, Gosposka 15

NA SPREHOD PO EMONI S HONORATO

Kje so se stari Emonci kopali? Kako jih je več skupaj sedelo na istem stranišču? In kakšno je bilo njihovo življenje pred davnimi časi? Odpravite se na potep po rimskem mestu Emona z Rimljanko Honorato in se preizkusite v mojstrstvu izdelovanja mozaika.
© Andrej Peunik/MGML

© Andrej Peunik/MGML

Sobota, 31. avgust 2019, ob 16.00
Plečnikova hiša, Karunova 4–6

SKRIVNOSTI PLEČNIKOVEGA VRTA

Ali veste, kako dišijo zelišča na prostranem Plečnikovem vrtu? Skupaj z nami raziščite njegov vrt – zeleno oazo sredi Ljubljane, ki je bila našemu velikemu arhitektu neizmeren navdih. Pokukali bomo v skrite kotičke vrta in z vsemi čutili raziskovali naravo. Starše bomo v tem času povabili na vodeni ogled Plečnikove hiše.Sobota, 28. september 2019, ob 16.00
Galerija Jakopič, Slovenska cesta 9

ČAROBNI FOTOGRAM

Lahko ustvarim fotografijo brez fotoaparata? Da! Spoznajte osnove fotografije in se v družbi profesionalnega fotografa naučite stare ročne tehnike izdelave fotografij – cianotipije.
© Andrej Peunik/MGML

© Andrej Peunik/MGML

Sobota, 19. oktober 2019, ob 16.00
Mestni muzej Ljubljana, Gosposka 15

NA OBISKU PRI EMONKI LIVIJI

Kako so Rimljani gradili ceste? S kakšnimi pripravami so si osvetljevali noči? In kaj se je jedlo na rimskih pojedinah? Spoznajte zanimivosti iz rimskega življenja z Emonko Livijo in sami ustvarite rimsko glineno oljenko.
Sobota, 23. november 2019, ob 16.00
Mestni muzej Ljubljana, Gosposka 15

GREMO LJUBLJANSKEGA ZMAJA SPOZNAT

Ste se že kdaj vprašali, kako je zmaj pristal v ljubljanskem grbu? Prisluhnite zgodbi o argonavtih in pogumnem junaku Jazonu, ki je premagal strašnega zmaja z Ljubljanskega barja. Najpogumnejši se bomo podali v zmajev brlog in pošasti ukradli malico, na koncu pa bomo izdelali še svoj zmajski grb.