Ljubljana
MGML
Za družine

Otroške poti skozi zgodovino in umetnost

Izbrane razstave Mestnega muzeja Ljubljana, Galerije Jakopič in Plečnikove hiše si lahko družine ogledate tudi samostojno – brez vodiča ali animatorja.
None

Na blagajni muzeja ali galerije povprašajte po tiskanem otroškem vodniku. Ta bo z razigranimi in poučnimi nalogami dopolnil vašo družinsko izkušnjo na razstavi. Izvod družinskega vodnika pri nakupu družinske vstopnice prejmete brezplačno!

Cena muzejske družinske vstopnice je 12 €, galerijske pa 7 €.


Od maja 2018 dalje, Mestni muzej Ljubljana

Žabja pot po novi stalni razstavi

Prepotujte z nami tisoč let, skočite v srednjeveški svet!
Žaba Ljuba, žaba Ana, žabji dom je pa Ljubljana!

V Mestnem muzeju Ljubljana se v mesecu maju odpira nova stalna razstava o zgodovini naše prestolnice. Sprehod skozi zgodovino Ljubljane bo prava dogodivščina tudi za naše najmlajše obiskovalce in njihove družine. Preiščite skrite kotičke muzeja ter spoznajte starodavne skrivnosti naše preteklosti in čudoviti svet muzejskih dragocenosti, skozi katere boste naše glavno mesto spoznali malo drugače. Ogled bodo popestrili zabaven vodnik po razstavi ter interaktivni kotički, na katerih boste lahko videli, potipali, poslušali in povonjali našo preteklost.

Vodnik po razstavi prejmete ob nakupu družinske vstopnice v Mestnem muzeju Ljubljana.

Priporočena starost: 6-11 let.


Do 2. 5. 2018, Mestni muzej Ljubljana

Laibach, Luwigana = Srednjeveška Ljubljana

Prepotujte z nami tisoč let, skočite v srednjeveški svet!

Vas zanima, kako so živeli prebivalci Ljubljane v davnem srednjem veku? Kakšna so bila njihova oblačila? S katerimi poklici so se ukvarjali? Kako so kaznovali goljufive peke? Obiščite nas v
Mestnem muzeju Ljubljana in raziščite srednjeveško Ljubljano s tiskanim otroškim vodnikom po razstavi. Zabavajte se z nalepkami, ugankami in drugimi zanimivimi nalogami, ki vam
bodo približale srednjeveško življenje. Ogled razstave si lahko popestrite z razigranim obiskom
interaktivne cehovske delavnice, kjer se boste lahko tudi sami preizkusili v poklicih čevljarja, usnjarja in pisarja.

Vodnik po razstavi prejmete ob nakupu družinske vstopnice v Mestnem muzeju Ljubljana.

Priporočena starost: 6-11 let.


junij-oktober, Mestni muzej Ljubljana

Emona od E do A

Izvedite več o Emoncih, ki so nekoč živeli v naših koncih!

Sprehodite se po Ljubljani in poiščite kotičke, kjer so živeli Rimljani. Da potep ne bo le poučen, ampak tudi nadvse zabaven, bo poskrbel razigran otroški vodnik Emona od E do A, ki vas bo popeljal po poteh starih Rimljanov. V njem tičijo igrice, uganke, nalepke in premetanke, ki vas bodo na krilih domišljije odpeljale kar 2000 let v preteklost. Sprehodite se po rimski cesti, obiščite emonsko obzidje in arheološke parke ter skozi igro raziščite, kdo so bili Emonci in kako so živeli. Krožna pot povezuje več lokacij z ostanki antične Emone in tri arheološke parke v središču mesta. Prehodite jo lahko kadarkoli od aprila do oktobra.

Krožna pot po rimski Ljubljani z otroškim tiskanim vodnikom. Vodnik prejmete ob nakupu vstopnice v Mestnem muzeju Ljubljana ali v Arheološkem parku Emona.

Priporočena starost: 6-10 let.


Od junija 2018 dalje, Mestni muzej Ljubljana

Ivan Cankar

Veš, kdo je Cankar – naš mojster peresa,
pisatelj in pesnik velikega slovesa?

Stopite po poteh našega največjega pisatelja Ivana Cankarja. Vzemite v roke otroški vodnik in se sprehodite po postajah njegovega življenja, ki so ga vodile od rodne Vrhnike prek Ljubljane na Dunaj in spet nazaj v naše glavno mesto. Spoznajte njegova najznamenitejša dela in rešite naloge, ki vas bodo popeljale v svet našega literarnega genija.

Vodnik po razstavi prejmete ob nakupu družinske
vstopnice v Mestnem muzeju Ljubljana.

Priporočena starost: 6-11 let.


vse leto, Plečnikova hiša in Ljubljana

Arhitektura je avantura

Vzemite v roke knjižico razigrano
in raziščite čarobno Plečnikovo Ljubljano.

Odpravite se na arhitekturno avanturo ter spoznajte najslavnejšega slovenskega arhitekta Jožeta Plečnika in njegova znamenita dela. Raziskovalni potep se prične v Plečnikovi hiši, kjer vas zabavne naloge čakajo tako v vodniku kot tudi na stalni razstavi. Tam za rokav pocukajte vodiča, ki obiskovalce vsako polno uro popelje po hiši, v kateri je mojster ustvaril mnogo pomembnih zgradb; zaradi njih našo prestolnico imenujemo tudi Plečnikova Ljubljana. Po ogledu hiše pa se pridružite navihanemu Plečnikovemu kužku Sivku, ki vas bo popeljal po mojstrovih poteh – raziskali boste Križanke, NUK, Tržnice, Tromostovje in druga arhitektova dela v Ljubljani, izvedeli za njegove nedokončane projekte in spoznali mojstra tudi kot oblikovalca.

Otroški arhitekturni vodnik po Plečnikovi hiši in
Plečnikovi Ljubljani prejmete ob nakupu družinske
vstopnice v Plečnikovi hiši.

Priporočena starost: 6-10 let.