Ljubljana
MGML
Priložnostna razstava kolažev in besedil ob razstavi Slovenske umetnice v obdobju 1850–1950
Priložnostna razstava kolažev in besedil se nahaja v muzejskem atriju © Blaž Gutman / MGML

Vstop prost. 

Priložnostna razstava kolažev in besedil ob razstavi Slovenske umetnice v obdobju 1850–1950

7. 2. 2024–25. 2. 2024

Razmišljanje in likovno ustvarjanje dijakinj in dijakov 1. letnikov Gimnazije Poljane po ogledu razstave Slovenske umetnice v Mestnem muzeju Ljubljana.

Podoba lestev, ki vodita do raznih knjig, možganov, peresa in glasbenih not; vrata, ki predstavljajo odprtost in možnosti izobraževanja; zgodbe babic, ki so navkljub pričakovanjem staršev vztrajale pri lastni izbiri poklica; prve biofizičarke, kemičarke, aktivistke za pravice žensk; prepuščanje izbire izobrazbe pri sinu, zapovedovanje le-te pri hčeri; ženska v verigah in njena dvojnica s krili; večno tehtanje med željami in realnostjo, … To je le nekaj poudarkov likovnih del dijakinj in dijakov prvega letnika Gimnazije Poljane, ki so si pod mentorstvom Tine Pintar ogledali razstavo Slovenske umetnice v obdobju 1850–1950, se o vidnem ter doživetem naknadno pogovarjali (tudi v družinskem krogu), in iz vsega naštetega ustvarili vsak svojo likovno in z besedo argumentirano pozicijo.

Kaj bi torej dekleta morala vedeti v 21. stoletju, si oglejte na priložnosti razstavi v Mestnem muzeju Ljubljana. Razstava je del občasne razstave Slovenske umetnice v obdobju 1850-1950: slikarke in kiparke.

Vstop prost. 

Stay in touch with us!

Be the first to know about new exhibitions, events, and everything else that occurs at the MGML.

Subscribe