Ljubljana
MGML
Izberite svoj najljubši ljubljanski čas!
Virtualna razstava Ljubljana. Zgodovina. Mesto.
25. 10. 2020–31. 1. 2021

V času zaprtja kulturnih ustanov, ostajajo odprta naša virtualna vrata. Sprehodite se po zgodovinskih obdobjih kar iz udobja vašega doma.

Zaradi povečanja stopnje tveganja za prenos novega koronavirusa ter na podlagi sprejetih priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje, Ministrstva za kulturo RS in Vlade RS, je vodstvo Muzeja in galerij mesta Ljubljane sprejelo odločitev, da bo od 24. oktobra 2020 do preklica Mestni muzej Ljubljana zaprt za obiskovalce.

Na ogled
Ljubljana. Zgodovina. Mesto.
Izberite svoj najljubši ljubljanski čas!
Ljubljana. Zgodovina. Mesto. Muzej je zaprt, zato si oglejte spletne vsebine
Stalna razstava

Kako bi vam bilo všeč, če vas ob obisku muzeja popeljemo na polurno vodstvo po stalni razstavi? No, zdaj vam to ponujamo za ceno vstopnice! Rezervacije niso potrebne, vodič vam je na voljo ob delovnih dneh med 14. in 18. uro, ob vikendih pa od 10. do 18. ure.

Na ogled
Koronaprojekt
POZIV / VIRTUALNA RAZSTAVA
Koronaprojekt Čim prej korono v muzej!
30. 3. 2020–31. 12. 2020

Mestni muzej Ljubljana prosi za vtise, fotografije, posnetke in predmete iz vašega novega vsakdanjika v času korona pandemije in #ostanidoma evforije.

Na ogled
Stari vzorci, nove čipke
ČAS DOMA LAHKO IZKORISTITE TUDI ZA KLEKLJANJE
Stari vzorci, nove čipke Vzorci DOZ Ljubljana
23. 9. 2020–29. 11. 2020

V čipke je vloženega veliko natančnega dela, spretnosti in znanja, pri njenem ustvarjanju pa se razvijajo fina motorika, natančnost in vztrajnost. Tudi z miniaturnimi umetninami, kot so klekljane čipke lahko izrazimo svoja občutja v času izolacije in spremenjenih razmer.

Novice

Ladies first!

... o zanimivem odkritju umetnice, ki je zaradi imena (Fredy) do nedavnega veljala za umetnika.

20. november 2020
Mestni muzej Ljubljana
Grad Turjak - grad presežkov

Pri založbi ZRC SAZU je izšla interdisciplinarno zasnovana monografija o Turjaškem gradu kot eni najpomembnejših in najbolj prepoznavnih grajskih arhitektur v slovenskem prostoru pa tudi v širši regiji. Med razpravami je tudi besedilo muzejske svetnice iz Mestnega muzeja, dr. Irene Žmuc (Po sledeh zapuščine družine Turjaških v Mestnem muzeju Ljubljana), ki se posveča dediščini Turjaške palače, nekdaj mestnega domovanja Turjačanov, danes pa sedeža Mestnega muzeja Ljubljana.

18. november 2020
Mestni muzej Ljubljana
Muzejska SCENA virtualno

Naša virtualna torkova srečanja na Muzejski SCENI

16. november 2020
Mestni muzej Ljubljana

Mestni muzej Ljubljana

Mestni muzej Ljubljana od ustanovitve leta 1935 domuje v Turjaški palači. V muzeju hranimo več desettisoč muzealij, med katerimi izstopa najstarejše lesno kolo z osjo na svetu. Med odmevnejšimi projekti preteklih let so razstave KOLO 5200, VODA, Emona: mesto v imperiju, Nova doba prihaja! Industrija-delo-kapital ter Srednjeveška Ljubljana.

Z združitvijo Mestnega muzeja Ljubljana in Mestne galerije Ljubljana v največji kulturni javni zavod Muzej in galerije mesta Ljubljane je muzej leta 2009 postal del žive in aktualne muzejsko-galerijske ponudbe, kjer negujemo pristen stik z domačimi in tujimi obiskovalci, z razstavami in dogodki populariziramo zbirke ter vzpodbujamo dialog med dediščino, umetnostjo in izzivi sodobne družbe.

Mestni muzej Ljubljana
© Andrej Peunik/MGML

Lokacija

Mestni muzej Ljubljana

Gosposka 15
1000 Ljubljana

Kontakt

Informacije in rezervacije:
T: 1 24 12 500
T: 01 24 12 506
E: info@mgml.si, prijava@mgml.si

Odpiralni čas

torek–nedelja: 10:00–18:00
ponedeljki: zaprto


1. januar, 1. november, 25. december: zaprto
24. in 31. december: 10:00–14:00

Vstopnice

6 € / znižano 4 €
Družinska vstopnica: 14 €

ICOM, PRESS, SMD, spremljevalci invalidov: brezplačno

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se