Ljubljana
MGML
Za otroke od vrtca do srednje šole

Programi za šole

Spoštovane kolegice pedagoginje in kolegi pedagogi,
v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane smo pripravili zanimiv, dejaven in s kulturnimi doživetji obogaten program za šolsko leto 2020/2021. Dovolite, da vam predstavimo možnosti popestritve in obogatitve vašega učnega načrta za aktualno šolsko leto.
Programi za šole - © Andrej Peunik/MGML
© Andrej Peunik/MGML

Učne vsebine Mestnega muzeja Ljubljana na spletu

V času, ko učenje zopet poteka na daljavo, smo za vas pripravili nekaj učnih vsebin, ki jih lahko še vedno brezplačno uporabite pri svojem izobraževanju. 

© Andrej Peunik/MGMLZaradi omejitev in sprejetih ukrepov smo nekatere pedagoške programe začasno umaknili s programa in jih do nadaljnjega ne izvajamo. Programe, ki so na voljo, pa si lahko ogledate na spodnji povezavi.


Rezervacije in prijave

Rezervacije in prijave na vse pedagoške programe so možne preko telefona 01 24 12 506, od ponedeljka do petka, med 8:00 in 14:00 ali preko elektronskega naslova: prijava@mgml.si.


© Andrej Peunik/MGML

Programi za vrtce

Z obiskom Mestnega muzeja Ljubljana, Plečnikove hiše, Arheološkega parka Emona, Galerije Jakopič, Mestne galerije ali plovbo po reki Ljubljanici lahko malčkom, starim od 4 do 6 let, omogočite doživetje kulturne dediščine na njim primeren in zanimiv interaktivni način.


Programi za osnovne šole

Z učenci obiščite izkustvene, poučne, doživljajske in ustvarjalne programe, ki jih z mislijo na vas ustvarjamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane. Z našimi programi lahko svojim učencem približate različne teme in poglobite ali popestrite vaše kulturne, naravoslovne in tehniške dneve.

© Andrej Peunik/MGML


© Andrej Peunik/MGML

Programi za srednješolce

S poučnimi, izkustvenimi, doživljajskimi in ustvarjalnimi programi svojim dijakom približajte različne teme in poglobite ali popestrite vaše zgodovinske, umetnostne, arhitekturne, arheološke, naravoslovne, slovenistične in druge programe.

In čemu bomo v prihajajočem šolskem letu posvetili še posebno pozornost?

Veliki letni razstavi dosežkov novega veka, s katero se v Mestnem muzeju poklanjamo Vodnikovemu letu. Občasna razstava Knjiga. Znanje. Razum. bo obravnavala kulturne in duhovne vrhunce v Ljubljani od 16. do 19. stoletja, ob njej pa smo za vaše dijake pripravili detektivsko naravnan interaktivni program in klasično vodstvo

Toplo vabljeni tudi na novo stalno razstavo Ljubljana. Zgodovina. Mesto, ki celovito zajema turbulentno preteklost našega glavnega mesta. Za potovanje skozi čas se bomo opremili s tabličnimi računalniki, kar je letošnja novost tega programa. Ne spreglejte pa tudi doživljajskih ogledov in delavnic v Plečnikovi hiši in Galeriji Jakopič ali na kateri drugi naši lokaciji.

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se