Ljubljana
MGML
Za otroke od vrtca do šole

Programi za šole

Spoštovane kolegice pedagoginje in kolegi pedagogi,
v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane že intenzivno snujemo zanimiv, dejaven in s kulturnimi doživetji obogaten program za šolsko leto 2017/2018. Verjamemo, da tudi vi. Dovolite, da vam predstavimo možnosti popestritve in obogatitve vašega učnega načrta za prihajajoče šolsko leto.
None

NOVO Knjižica s pedagoškimi programi Za uka željne 2017/2018

Letos smo program tudi vsebinsko tudi ločili in pripravili kar tri knjižice; 

V knjižicah najdete bogat program našega stalnega repertoarja, interaktivnih ogledov razstav, galerijskih ustvarjalnic in nove ter prenovljene programe, ki so v knjižici posebej označeni. S koncem leta 2017 se bomo poslovili od Plečnikovega leta in pozdravili Cankarjevo leto. Zato vas še posebej lepo vabimo k obisku Plečnikove hiše ter Cankarjeve spominske sobe na Rožniku. V Mestnem muzeju Ljubljana vas bomo popeljali po sledeh srednjeveške Ljubljane. Z veseljem pa najavljamo tudi prenovo stalne razstave, posvečene naši prestolnici.

V kolikor bi želeli prejeti tudi tiskan izvod knjižice Za uka željne, nam to sporočite na spodaj omenjene kontakte.

Za dodatne informacije smo dosegljivi na:
T: 01/ 24 12 506
E: prijava@mgml.si


Rezervacije in prijave

Rezervacije in prijave na vse pedagoške programe so možne preko telefona 01 24 12 506, od ponedeljka do petka, med 8:00 in 14:00 ali preko elektronskega naslova: prijava@mgml.si.


Programi za vrtce

Kmalu bo pred nami novo šolsko leto – čas, ko vam z veseljem ponudimo naše izkustvene, poučne, doživljajske in ustvarjalne programe. Z njimi lahko vašim malčkom v šolskem letu 2017/2018 približate različne teme in obogatite vaše dejavnosti izven vrtca.

In čemu v prihajajočem šolskem letu posvečamo še posebno pozornost? Zagotovo sta to leto arhitekta Jožeta Plečnika, ki se počasi preveša v drugo polovico, in leto pisatelja Ivana Cankarja, ki k nam prihaja v letu 2018. 

Za vrtčevske otroke smo pripravili pester nabor delavnic v Mestnem muzeju Ljubljana, podate se lahko na različne potepe po Ljubljani in njeni zgodovini, med rimske ostanke v Arheološki park Emona ali na poučno in razigrano plovbo po reki Ljubljanici. Svoje prste lahko razgibate tudi na naših galerijskih ustvarjalnicah v Galeriji Jakopič ali Mestni galeriji Ljubljana.

Programi za vrtce


Programi za osnovne šole

Za vrtčevske otroke in osnovnošolce smo pripravili pester nabor delavnic v Mestnem muzeju Ljubljana, podate se lahko na različne potepe po Ljubljani in njeni zgodovini, med rimske ostanke v Arheološki park Emona ali na poučno in razigrano plovbo po reki Ljubljanici. Svoje prste lahko razgibate tudi na naših galerijskih ustvarjalnicah v Galeriji Jakopič ali Mestni galeriji Ljubljana.

Jeseni se v Mestni muzej Ljubljana vrača srednji vek. Našo novo občasno razstavo bomo namreč posvetili srednjeveški Ljubljani in njenim prebivalcem. Poleg zanimivih vodstev po razstavi pripravljamo tudi srednjeveško delavnico, ki vas bo popeljala v daljno preteklost naše prestolnice.


Programi za srednješolce

Za dijake smo pripravili pester nabor delavnic v Mestnem muzeju Ljubljana, podate se lahko na različne potepe po Ljubljani in njeni zgodovini, med rimske ostanke v Arheološki park Emona ali na poučno in razigrano plovbo po reki Ljubljanici. Svoje prste lahko razgibate tudi na naših galerijskih ustvarjalnicah v Galeriji Jakopič ali Mestni galeriji Ljubljana.

Jeseni se v Mestni muzej Ljubljana vrača srednji vek. Našo novo občasno razstavo bomo namreč posvetili srednjeveški Ljubljani in njenim prebivalcem. Poleg zanimivih vodstev po razstavi pripravljamo tudi srednjeveško delavnico, ki vas bo popeljala v daljno preteklost naše prestolnice.

Programi za srednješolce

Spremljajte nas

Bodite obveščeni o razstavah, dogodkih in novostih.