Ljubljana
MGML
Za otroke od vrtca do srednje šole

Programi za šole

Spoštovane kolegice pedagoginje in kolegi pedagogi,
v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane smo pripravili zanimiv, dejaven in s kulturnimi doživetji obogaten program za šolsko leto 2018/2019. Dovolite, da vam predstavimo možnosti popestritve in obogatitve vašega učnega načrta za aktualno šolsko leto.
© Andrej Peunik/MGML
© Andrej Peunik/MGML

V šolskem letu 2018/2019 vam z veseljem ponudimo naše izkustvene, poučne, doživljajske in ustvarjalne programe. Vabljeni, da prelistate knjižice programov!Rezervacije in prijave

Rezervacije in prijave na vse pedagoške programe so možne preko telefona 01 24 12 506, od ponedeljka do petka, med 8:00 in 14:00 ali preko elektronskega naslova: prijava@mgml.si.


© Andrej Peunik/MGML

Programi za vrtce

Z obiskom Mestnega muzeja Ljubljana, Galerije Jakopič, Mestne galerije, Arheološkega parka Emona, Plečnikove hiše ali plovbe po reki Ljubljanici lahko malčkom omogočite doživetje kulturne dediščine na njim primere in zanimiv interaktivni način. Za vas smo letos prvič pripravili samostojno knjižico o naši ponudbi, namenjeni samo vrtcem. 


Programi za osnovne šole

Učencem približajte različne teme in poglobite ali popestrite vaše kulturne, naravoslovne in tehniške dneve. In čemu v letošnjem šolskem letu posvečamo še posebno pozornost? Zagotovo je to Cankarjevo leto. Za vas smo ob razstavi Ivan Cankar pripravili dva nova interaktivna programa – za mlajše in starejše učence. Zagotovo si bodo našega velikega pisatelja z značilnimi brki zapomnili prav vsi. Z navdušenjem vam sporočamo tudi, da smo odprli vrata nove stalne razstave o zgodovini mesta Ljubljane – Ljubljana. Zgodovina. Mesto. Z njo smo povezali naše obstoječe in tudi nove pedagoške programe, kjer bodo učenci na zanimive načine spoznavali raznolika pretekla obdobja našega mesta.

© Andrej Peunik/MGML


© Andrej Peunik/MGML

Programi za srednješolce

Letos posebno pozornost namenjamo Cankarjevemu letu. Zato izkoristite priložnost in obiščite začasno razstavo Ivan Cankar, ki smo jo ob tej priložnosti pripravili v Mestnem muzeju Ljubljana. Razstava sledi življenjski poti pisatelja in zrcali svet, v katerem so nastajala njegova največja dela. Odprli smo tudi novo stalno razstavo z naslovom Ljubljana. Zgodovina. Mesto., ki celovito zajema zanimivo preteklost našega glavnega mesta. Obe razstavi spremljajo trije novi programi, ki smo jih pripravili za vas in ki bodo odlično popestrili pouk slovenščine in zgodovine.
Ponujamo vam pester nabor delavnic v Mestnem muzeju Ljubljana, podate se lahko na različne potepe po Ljubljani in njeni zgodovini ali na poučno plovbo po reki Ljubljanici, ali pa na galerijskih delavnicah v Galeriji Jakopič oz. Mestni galeriji Ljubljana raziščete različne umetniške in fotografske tehnike.