Ljubljana
MGML
Za otroke od vrtca do srednje šole

Programi za šole

Že več kot dve desetletji vam v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane ponujamo bogate doživljajske in ustvarjalne pedagoške programe, ki temeljijo na igrivem izkušenjskem učenju in medpredmetnem povezovanju. Z njimi svojim učencem približujete različne teme s področij zgodovine, umetnosti, umetnostne zgodovine, naravoslovja, slovenščine, matematike, spoznavanja okolja in tudi športa.
Programi za šole - © Andrej Peunik/MGML
© Andrej Peunik/MGML

Rezervacije in prijave

Rezervacije in prijave na vse pedagoške programe so možne preko telefona 01 24 12 506, od ponedeljka do petka, med 8:00 in 14:00 ali preko elektronskega naslova: prijava@mgml.si.


© Andrej Peunik/MGML

Programi za vrtce

Z obiskom Mestnega muzeja Ljubljana, Plečnikove hiše, Arheološkega parka Emona, Galerije Jakopič, Mestne galerije, Cukrarne lahko malčkom, starim od 4 do 6 let, omogočite doživetje kulturne dediščine na njim primeren in zanimiv interaktivni način.


© Andrej Peunik/MGML

Programi za osnovne šole

Z učenci obiščite izkustvene, poučne, doživljajske in ustvarjalne programe, ki jih z mislijo na vas ustvarjamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane. Z našimi programi lahko svojim učencem približate različne teme in poglobite ali popestrite vaše kulturne, naravoslovne in tehniške dneve.


© Andrej Peunik/MGML

Programi za srednješolce

S poučnimi, izkustvenimi, doživljajskimi in ustvarjalnimi programi svojim dijakom približajte različne teme in poglobite ali popestrite vaše zgodovinske, umetnostne, arhitekturne, arheološke, naravoslovne, slovenistične in druge programe.


Učne vsebine Mestnega muzeja na spletu

Popestrite šolske ure z našimi učnimi vsebinami! 

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se