Ljubljana
MGML
Za otroke od vrtca do srednje šole

Programi za šole

Spoštovane kolegice pedagoginje in kolegi pedagogi,
v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane že intenzivno snujemo zanimiv, dejaven in s kulturnimi doživetji obogaten program za šolsko leto 2018/2019. Verjamemo, da tudi vi. Dovolite, da vam predstavimo možnosti popestritve in obogatitve vašega učnega načrta za prihajajoče šolsko leto.
None

Pred nami je novo šolsko leto - 2018/2019, s tem pa tudi čas, ko vam z veseljem ponudimo naše izkustvene, poučne, doživljajske in ustvarjalne programe. Vabljeni, da prelistate novo knjižico!Rezervacije in prijave

Rezervacije in prijave na vse pedagoške programe so možne preko telefona 01 24 12 506, od ponedeljka do petka, med 8:00 in 14:00 ali preko elektronskega naslova: prijava@mgml.si.


Programi za vrtce

Pred nami je novo šolsko leto – 2018/2019 – in v njem vam z veseljem ponujamo izkustvene, doživljajske in ustvarjalne pedagoške programe za vaše nadobudneže!
Z obiskom Mestnega muzeja Ljubljana, Galerije Jakopič, Mestne galerije, Arheološkega parka Emona, Plečnikove hiše ali plovbe po reki Ljubljanici lahko malčkom omogočite doživetje kulturne dediščine na njim primere in zanimiv interaktivni način. Za vas smo letos prvič pripravili samostojno knjižico o naši ponudbi, namenjeni samo vrtcem. 

Programi v njej so namenjeni otrokom, starim od 4 do 6 let.

Programi za vrtce


Programi za osnovne šole

Pred nami je novo šolsko leto – 2018/2019, s tem pa tudi čas, ko vam z veseljem ponudimo naše izkustvene, poučne, doživljajske in ustvarjalne programe! Z njimi lahko svojim učencem približate različne teme in poglobite ali popestrite vaše kulturne, naravoslovne in tehniške dneve.
In čemu v prihajajočem šolskem letu posvečamo še posebno pozornost? Zagotovo je to Cankarjevo leto, ki se počasi že preveša v drugo polovico. Za vas smo pripravili začasno razstavo in ob njej dva nova interaktivna programa – za mlajše in starejše učence. Zagotovo si bodo našega velikega pisatelja z značilnimi brki zapomnili prav vsi.
Z navdušenjem vam sporočamo tudi, da smo odprli vrata nove stalne razstave o zgodovini mesta Ljubljane – Ljubljana. Zgodovina. Mesto. Z njo smo povezali naše obstoječe in tudi nove pedagoške programe, kjer bodo učenci na zanimive načine spoznavali raznolika pretekla obdobja našega mesta.


Programi za srednješolce

Spoštovani kolegi pedagogi!
Šolsko leto 2018/2019 že trka na naša vrata in za vas smo tudi tokrat pripravili različne poučne, izkustvene, doživljajske in ustvarjalne programe. Z njimi lahko svojim dijakom približate različne teme in poglobite ali popestrite vaše zgodovinske, umetnostne, arhitekturne, arheološke, naravoslovne, slavistične in druge programe.
Letos posebno pozornost namenjamo Cankarjevemu letu, ki se sicer počasi že preveša v drugo polovico. Zato izkoristite priložnost in obiščite začasno razstavo Ivan Cankar, ki smo jo ob tej priložnosti pripravili v Mestnem muzeju Ljubljana. Razstava sledi življenjski poti pisatelja in zrcali svet, v katerem so nastajala njegova največja dela. Z navdušenjem sporočamo tudi, da smo odprli novo stalno razstavo z naslovom Ljubljana. Zgodovina. Mesto., ki celovito zajema zanimivo preteklost našega glavnega mesta. Obe razstavi spremljajo trije novi programi, ki smo jih pripravili za vas in ki bodo odlično popestrili pouk slovenščine in zgodovine.
Ponujamo vam pester nabor delavnic v Mestnem muzeju Ljubljana, podate se lahko na različne potepe po Ljubljani in njeni zgodovini ali na poučno plovbo po reki Ljubljanici, ali pa na galerijskih delavnicah v Galeriji Jakopič oz. Mestni galeriji Ljubljana raziščete različne umetniške in fotografske tehnike.

Programi za srednješolce