Ljubljana
MGML

Razstave

Napovedujemo
VALOVANJE
VALOVANJE Vizualni dnevnik vode
14. 2. 2023–4. 6. 2023

Razstava Valovanje temelji na preizpraševanju prakse galerijskih postavitev: ali dragi okvirji, veliki formati in sijajna razstavna oprema res pomenijo večjo sporočilnost fotografij in razstave? V Galeriji Jakopič se je v 15 letih delovanja nabralo veliko materialov, ki jih bomo pridoma ponovno uporabili skozi proces soustvarjanja razstave. Njeno jedro bodo fotografije na temo vode v različnih tematskih sklopih, ki so jih posneli priznani fotografi nizozemske fotografske agencije NOOR Images.

Pretekle razstave

BOJAN RADOVIČ
BOJAN RADOVIČReplika
25. 10. 2022–22. 1. 2023
Pregledna razstava slovenskega fotografa srednje generacije Bojana Radoviča v Galeriji Jakopič Replika izpostavlja najpomembnejša ustvarjalna snovanja, ki so Radovičevo fotografsko pot izrazito zaznamovala in dopuščajo vedno novo preizpraševanje materialnih, tehnoloških, formalnih in teoretskih postulatov fotografije. Razstavo spremljata tudi obsežna monografija in numerirana ter signirana igra opazovanja Marumage by Bojan Radovič.
LETIZIA BATTAGLIA
LETIZIA BATTAGLIAFotografija kot življenjska izbira
24. 5. 2022–2. 10. 2022
Razstava Fotografija kot življenjska izbira skozi izbor 300 fotografij predstavlja celotni opus Letizie Battaglia. Fotografije, od katerih številne še niso bile razstavljene, razkrivajo družbeni in politični kontekst, v katerem so bile posnete, objavljene, razstavljene, doživete in interpretirane.
Taljenje
TaljenjePodobe podnebnih sprememb
18. 1. 2022–1. 5. 2022
Razstava je ilustrativna, znanstvena in poetična pripoved o pomenu ledenikov. Sedemnajst sodelujočih avtoric in avtorjev je prevzelo vlogo raziskovalcev vse bolj nestabilnega zemeljskega okolja – gradijo arhiv naravne dediščine in ustvarjajo dela, ki odpirajo oči ter spodbujajo družbene in politične spremembe.
Svet, kot ga vidi Roger Ballen
Svet, kot ga vidi Roger Ballen
1. 7. 2021–26. 9. 2021
Roger Ballen, eden v svetu najbolj uveljavljenih umetniških fotografov s prepoznavnim in samosvojim avtorskim izrazom, se vrača v Galerijo Jakopič.
Na drugi strani
Na drugi straniSlovenska fotoreportaža
19. 1. 2021–19. 6. 2021
"Na drugi strani" je rezultat interdisciplinarnega pogleda na reportažno fotografijo skozi perspektive komunikologije, umetnostne zgodovine in fotografske teorije. Četudi ponuja pregled različnih vrst reportažne fotografije in načinov njihove umestitve v tiskane in kasneje elektronske medije, se razstava zavestno zamejuje na podrobnejšo obravnavo izrazno najbolj dovršene vrste reportažne fotografije – fotoreportaže.
Videnje 20/20: Skupnost. Sodobna indonezijska družbeno zavzeta fotografija
VIRTUALNO
Videnje 20/20: Skupnost. Sodobna indonezijska družbeno zavzeta fotografija
23. 10. 2020–31. 12. 2020
Po več kot sedmih mesecih smo se poslovili od izjemne razstave, realizirane v izjemnih časih. Razstavo sodobne indonezijske družbeno zavzete fotografije, ki nas je navdihnila, se nas globoko dotaknila in naš pogled usmerila onkraj stereotipov, lahko še vedno doživite virtualno – skozi fotografije in virtualna vodstva. 

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se