Ljubljana
MGML
Svet, kot ga vidi Roger Ballen, Halle Saint Pierre, 2020 © Roger Ballen
Svet, kot ga vidi Roger Ballen, Halle Saint Pierre, 2020 © Roger Ballen

Obiščite nas

Obiščite eno izmed osrednjih galerij MGML, ki je vpeta v vitalno dogajanje sodobnih umetniških praks v glavnem mestu in širše. V Galeriji Jakopič sredi januarja napovedujemo odprtje razstave "Na drugi strani. Slovenska fotoreportaža". Znanstveno-razstavni projekt k reportažni fotografiji pristopa s tematskega vidika, prek glavnih tematskih sklopov: VSAKDANJE, IDENTITETA, MOČ, in nato prek njih predstavlja razvoj, vzgibe za vznik določenih praks in specifične vidike, ki so zaznamovali ta žanr pri nas. Sledila bo pregledna razstava Rogerja Ballena, enega najpomembnejših fotografov današnjega časa. "Svet, kot ga vidi Roger Ballen" je njegova doslej največja razstava, ki jo je producirala pariška galerija Halle Saint Pierre. Na – v dialogu z avtorjem zasnovani in za prostor Galerije Jakopič kurirani – razstavi bodo obiskovalci doživeli Ballenovo vizualizacijo svetov med sanjskim in resničnim. Leto 2021 zaključujemo z razstavo "Taljenje. Vizualizacija podnebnih sprememb", ki na znanstveni, ilustrativni in poetični način pripoveduje zgodbo o pomembnosti ledenikov – zgodbo, ko jo vsak izmed sodelujočih avtorjev interpretira na svoj način.

Lokacija

Galerija Jakopič

Slovenska cesta 9
1000 Ljubljana

Kontakt

T 01 42 54 096
E galerija.jakopic@mgml.si

Informacije in rezervacije terminov:
T 01 24 12 500
T 01 24 12 506
E prijava@mgml.si

Odpiralni čas

torek–nedelja: 10:00–18:00
ponedeljek: zaprto
1. januar, 1. november, 25. december: zaprto
24. in 31. december: 10:00–14:00

Vstopnice

Odrasli: 3 €
Študenti, dijaki, odrasli nad 60 let, brezposelni, invalidi: 2 €
Družinska vstopnica: 7 €
ICOM, PRESS, SMD, študenti UL ALUO, VIST, NTF – OTGO, Fakulteta za dizajn: brezplačno

Vabljeni k vpisu v Krog prijateljev Galerije Jakopič. V letu 2021 si ob plačilu članarine 9 € zagotovite prost vstop na vse razstave, vabilo na ekskluzivne dogodke, popust na vse galerijske publikacije in še več.


Ob obisku lokacij Muzeja in galerij mesta Ljubljane je dokazilo o izpolnjevanju enega od PCT pogojev obvezno za vse obiskovalce, starejše od 12 let.

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se