Ljubljana
MGML
The Miha ArtnakLast
13. 2. 2024–24. 3. 2024

Razstava Last umetnika in oblikovalca The Mihe Artnaka skuša na novo opredeliti naše razumevanje lastništva in lastnine z uvedbo inovativnih konceptov (ne)lastništva in javne zasebne ...

Novice

V Galeriji Vžigalica v 2024 z iskrivimi umetniškimi projekti

V Galeriji Vžigalici bo s 13. februarjem 2024 novo razstavno sezono uvedel umetnik in aktivist The Miha Artnak z razstavnim projektom Last. Aprila se bo karavana cikla Ljubljana se klanja Sloveniji ustavila v Zasavju, pomlad in poletje pa bomo že tradicionalno gostili Svetlobno gverilo, tokrat na temo Transformacije. Jeseni pripravljamo razstavo umetnika, akademskega slikarja in pedagoga Mateja Stupice, leto pa sklepamo s predstavitvijo newyorškega umetnika Johna Feknerja, enega od pionirjev ulične umetnosti. Zažigajmo skupaj!

12. december 2023
Galerija Vžigalica
Z zavoja v zid: Nov mural na dvoriščni fasadi muzeja

Nov začasni mural, ki krasi fasado notranjega dvorišča Mestnega muzeja Ljubljana, na igriv način ustvarja most med zunanjščino in notranjostjo muzeja ter obstoječim stavbnim elementom daje novo funkcijo. Ustvaril ga je preko mednarodnega poziva Z zavoja v zid izbrani nemški ulični umetnik Krashkid. Ob muralu si na t.i. zavoju lahko ogledate še panojsko razstavo desetih najboljših predlogov za zidno poslikavo po izboru mednarodne komisije.

23. oktober 2023
Galerija Vžigalica
REZULTATI JAVNEGA POZIVA ZA MURAL NA FASADI NOTRANJEGA DVORIŠČA MESTNEGA MUZEJA LJUBLJANA Z ZAVOJA V ZID

Petčlanska strokovna komisija javnega poziva Z zavoja v zid je izbirala med predlogi 136 avtorjev in avtoric, prispelimi na mednarodni poziv za mural in za zmagovalca razglasila nemškega uličnega umetnika Krashkida iz Hamburga.

22. september 2023
Galerija Vžigalica

Galerija Vžigalica

Galerija Vžigalica, kot že samo ime pove, je prostor za iskrive nove ideje. Je prizorišče raznovrstnih projektov s področja sodobnih likovnih, avdio-vizualnih, performativnih in drugih umetniških praks. V manjšem, a izjemno fleksibilnem razstavišču v središču Ljubljane spodbujamo raznolike odzive kulture in umetnosti v kontekstu urbane kulture in se trudimo prispevati k definiranju tega pojava. Galerija Vžigalica deluje kot laboratorij novih idej, kreativnih formul in drugačnih pristopov h kakovostni umetniški produkciji.

Galerija Vžigalica
© Matevž Paternoster/MGML

Lokacija

Galerija Vžigalica

Trg francoske revolucije 7
1000 Ljubljana

Kontakt

T 01 24 12 590
T 01 24 12 500
E galerija.vzigalica@mgml.si

Odpiralni čas

torek–nedelja: 10.00–18.00
ponedeljek: zaprto
1. januar, 1. november, 25. december: zaprto
24. in 31. december: 10.00–14.00

Vstopnice

Vstop prost.

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se