Ljubljana
MGML

Razstave

Na ogled
Mladen Stropnik
Mladen Stropnik adijo pecivo
23. 5. 2024–1. 9. 2024

Razstavni projekt Mladena Stropnika obravnava vprašanja dinamike in dojemanja različnih stvarnosti našega vsakdana. Ne le tiste, ki se je zavedamo, ampak tudi vseh tistih, ki so onkraj logičnega v območjih čudnega, nemogočega, tujega, drugačnega, tudi nezavednega in sanj.

Napovedujemo
Različnosti
Skupinska kiparska razstava
Različnosti Tea Curk Sorta, Tejka Pezdirc, Natalija R. Črnčec, Marko A. Kovačič, Zoran Srdič Janežič, Borut Korošec, Kristina Rutar, Boštjan Perovšek
19. 9. 2024–17. 11. 2024

Razstava Različnosti bo prikazovala kiparska dela sodobnih slovenskih akademskih kipark in kiparjev, in sicer dela, narejena v različnih materialih ter skozi različne likovne pristope, saj so avtorji med seboj raznoliki tako v avtorskih poetikah kot v uporabi materialov za svoja likovna ustvarjanja.

Napovedujemo
Tomaž Furlan
Pregledna razstava
Tomaž Furlan
3. 12. 2024–28. 2. 2025

Tomaž Furlan je uveljavljen kipar in intermedijski umetnik, ki že več kot dve desetletji uspešno deluje v slovenskem in mednarodnem prostoru. Doslej pri nas še ni imel celostnejše predstavitve svojega dela, v Mestni galeriji Ljubljana bo tako prvič na enem mestu predstavljeno njegovo vsestransko umetniško delovanje.

Pretekle razstave

Robert Černelč: Medprostori
Pregledna razstava
Robert Černelč: Medprostori
29. 2. 2024–5. 5. 2024
Akademski slikar in režiser Robert Černelč v svojem umetniškem delovanju uspešno, zlasti analitično sistematično združuje medij slikarstva, video umetnosti in medij filmskega ustvarjanja. Svoje delovanje širi tudi na področja video umetnosti, scenografije in scenaristike.  
FaceOrFactory: The Face of Corporate Building
Pop-up razstava
FaceOrFactory: The Face of Corporate Building
19. 12. 2023–5. 5. 2024
The Face of Corporate Building je raziskovalni projekt, ki preučuje različne strategije formuliranja narativ in specifičnih retoričnih vzorcev, ključnih pri ustvarjanju umetniških NFT platform. 
So_OBSTOJ
Skupinska razstava
So_OBSTOJBoris Beja, Maja Smrekar, Urša Vidic, Miha Godec
1. 12. 2023–11. 2. 2024
Naslov razstave se navezuje na misel filozofa Timothyja Mortona, ki v svoji knjigi Dark Ecology: For a Logic of Future Coexistence opredeli ekosistem kot medsebojno povezanost in ekološko misel kot razmišljanje o medsebojni povezanosti in kakšna bi morala biti okoljska filozofija v antropocenu.
Jurij Kalan
Pregledna slikarska razstava
Jurij KalanDrobci
7. 9. 2023–12. 11. 2023
Akademski slikar Jurij Kalan se prvič predstavlja s svojimi deli v Mestni galeriji Ljubljana, hkrati pa bo to njegova doslej najobsežnejša predstavitev. Umetnik predstavljata zelo visok likovni nivo v sodobni likovni umetnosti, njegov dosedanji opus je zelo obsežen ter večinoma posvečen figuraliki.
Meta Krese
Pregledna fotografska razstava
Meta KreseSte prišli, da boste ostali?
18. 5. 2023–20. 8. 2023
Odprtje razstave: 18. maj 2023 ob 19.00.Razstava fotografinje Mete Krese je doslej najobsežnejša predstavitev njenih fotografskih serij ali ciklov. Fotografinja sodi med vidnejše slovenske fotoreporterske fotografinje, ki se je uveljavila v tem pretežno moškem poklicu.
Jasna Hribernik
delo v nadaljevanju
Jasna Hribernikl'avenir
7. 3. 2023–2. 5. 2023
Obstaja prihodnost, ki je predvidljiva, programirana, načrtovana, predstavljiva. Obstaja pa tudi prihodnost, "l'avenir" (prihod), ki se nanaša na nekoga, ki prihaja in katerega prihod je popolnoma nepričakovan. (Jacques Derrida)

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se