Ljubljana
MGML

Trgovina

Leta 2016 je pritličje Mestne galerije Ljubljane ponovno zaživelo s prenovljeno trgovino, v kateri so na voljo izdelki, povezani z razstavnim programom galerije, ter unikatni izdelki različnih avtorjev.

Ponudba trgovine bo navdušila tako tiste, ki cenijo umetnost samo, kot tiste, ki imajo radi izdelke z dodano umetniško noto. Kupiti je mogoče publikacije, in sicer kataloge, ki izhajajo ob razstavah v galeriji ter vključujejo avtorska besedila hišnih kustosov in zunanjih strokovnjakov, ter publikacije, ki nastajajo kot rezultat mednarodnega sodelovanja oziroma projektov galerije z drugimi, povezanimi inštitucijami. Na policah se nahajajo tudi knjige umetnikov, ki so skozi svojo umetniško prakso povezani z delovanjem Mestne galerije Ljubljana.


V trgovini je na voljo omejena izdaja majic "Umjetnici čitajte Maljeviča," delo hrvaškega umetnika in poeta Vlada Martka, ki smo jih izdelali ob razstavi "Hommage A Malevič: Še o Črnem kvadratu", ter majic "Old and Bold I search for a gallery", delo hrvaškega konceptualnega umetnika Gorana Trbuljaka, ki smo jih izdelali ob projektu "Narobe obrnjeno – ne tako bela kocka". Poleg majic so naprodaj še vrečke "Prizemljeno sunce", ki smo jih izdelali ob pregledni razstavi priznanega hrvaškega kiparja Ivana Kožarića, ter majice in vrečke, ki smo jih izdelali ob razstavi "Jaz drugi", enega največjih fotografov in performarjev v svetovnem merilu, mednarodno priznanega umetnika Ulaya. Najnovejše unikatne izdelke iz ponudbe trgovine smo zasnovali za razstavo "Ne sprašujte, kam gremo", enega največjih sodobnih umetnikov Tomislava Gotovca.

V trgovini so na voljo tudi izdelki uveljavljenih domačih oblikovalcev in ilustratorjev, in sicer Milanke Fabjančič (Ha ha!), Teje Ideja, Maje Pučl, Urške Boljkovac, Vanje Gortnar, Jasne Vastl, Nine Urh, Jona in Petre Derganc, ter izdelki iz trajnostne zgodbe, ki jo piše znamka "Things I Miss". 

Naj vas torej pred obiskom naših galerijskih prostorov ali po njem navdihne še unikatna ponudba naše trgovine.