Ljubljana
MGML

Trgovina

Kolekcija Tomislav Gotovac: Ne sprašujte, kam gremo

Majica Liberté, Egalité, Fraternité, Jebalite
Leta 1991 je Tomislav Gotovac izpeljal performans z naslovom Liberté, Egalité, Fraternité, Jebalite – Padec Bastilje, s katerim je otvoril razstavo hrvaških likovnih umetnikov v tedanjem Muzeju revolucije hrvaškega naroda.
Cena: 15,00 €

© Aleš Rosa

Kolekcija Tomislav Gotovac: Ne sprašujte, kam gremo

Lonček Jebe mi se / Jebo me bog
Leta 1978 je Tomislav Gotovac objavil triptih s tremi teksti Pun mi je kurac, Jebe mi se in Jebo me bog. Mi pa vam ponujamo lončke z napisom Jebe mi se in Jebo me bog, ki so lahko zanimivo darilo za vaše prijatelje in znance.
Cena: 12,00 €

© Aleš Rosa

Kolekcija Tomislav Gotovac: Ne sprašujte, kam gremo

Vrečka Tomislav Gotovac
Na problem svobode izražanja opozarja Gotovac s serijo treh fotografij iz leta 1979 z naslovom Ne čujem, ne vidim, ne govorim (Tri majmuna). Fotografijo z motivom "Ne vidim" smo odtisnili na vrečko za večkratno uporabo.
Cena: 10,00 €

© Aleš Rosa

Vrečke za večkratno uporabo

Vrečka Mestna galerija
V Mestni galeriji smo zavezani k varovanju narave, zato vam kot alternativo plastičnim vrečkam ponujamo celo vrsto bombažnih vrečk za večkratno uporabo. Ena izmed njih nosi motiv Mestne galerije Ljubljana.
Cena: 7,50 €

© Dokumentacija MGML

Vrečke za večkratno uporabo

Vrečka Ivan Kožarić
Vrečke "Prizemljeno sunce", ki smo jih izdelali ob pregledni razstavi priznanega hrvaškega kiparja Ivana Kožarića.
Cena: 10,00 €© Dokumentacija MGML

Vrečke za večkratno uporabo

Vrečka Hommage à Malevič
Črni kvadrat na beli podlagi, na katerem ni "nič" in za katerega je bil Malevič prepričan, da je z njim dosegel vizijo čiste materialne neskončnosti in brezpredmetnosti sveta, lahko nosite s seboj, na vrečki za večkratno uporabo.
Cena: 10,00 €© Dokumentacija MGML

Majica Old and bold
V sklopu razstave Narobe obrnjeno – ne tako bela kocka je bil razstavljen tudi plakat Gorana Trbuljaka "Star i čelav tražim galeriju", iz tega pa je nastala angleška različica, ki smo jo postavili na majico in je lahko zabavno darila za vaše prijatelje.
Cena: 13,00 €

© Dokumentacija MGML


Leta 2016 je pritličje Mestne galerije Ljubljane ponovno zaživelo s prenovljeno trgovino, v kateri so na voljo izdelki, povezani z razstavnim programom galerije, ter unikatni izdelki različnih avtorjev.

Ponudba trgovine bo navdušila tako tiste, ki cenijo umetnost samo, kot tiste, ki imajo radi izdelke z dodano umetniško noto. Kupiti je mogoče publikacije, in sicer kataloge, ki izhajajo ob razstavah v galeriji ter vključujejo avtorska besedila hišnih kustosov in zunanjih strokovnjakov, ter publikacije, ki nastajajo kot rezultat mednarodnega sodelovanja oziroma projektov galerije z drugimi, povezanimi inštitucijami. Na policah se nahajajo tudi knjige umetnikov, ki so skozi svojo umetniško prakso povezani z delovanjem Mestne galerije Ljubljana.

© Matevž Paternoster/MGML

© Aleš Rosa

V trgovini je na voljo omejena izdaja majic "Umjetnici čitajte Maljeviča," delo hrvaškega umetnika in poeta Vlada Martka, ki smo jih izdelali ob razstavi Hommage A Malevič: Še o Črnem kvadratu, ter majic "Old and Bold I search for a gallery", delo hrvaškega konceptualnega umetnika Gorana Trbuljaka, ki smo jih izdelali ob projektu Narobe obrnjeno – ne tako bela kocka. Poleg majic so naprodaj še vrečke "Prizemljeno sunce", ki smo jih izdelali ob pregledni razstavi priznanega hrvaškega kiparja Ivana Kožarića, ter majice in vrečke, ki smo jih izdelali ob razstavi Jaz drugi, enega največjih fotografov in performarjev v svetovnem merilu, mednarodno priznanega umetnika Ulaya. Najnovejše unikatne izdelke iz ponudbe trgovine smo zasnovali za razstavo Ne sprašujte, kam gremo, enega največjih sodobnih umetnikov Tomislava Gotovca.

V trgovini so na voljo tudi izdelki uveljavljenih domačih oblikovalcev in ilustratorjev, in sicer Milanke Fabjančič (Ha ha!), Teje Ideja, Maje Pučl, Urške Boljkovac, Vanje Gortnar, Jasne Vastl, Nine Urh, Jona in Petre Derganc, ter izdelki iz trajnostne zgodbe, ki jo piše znamka "Things I Miss". 

Naj vas torej pred obiskom naših galerijskih prostorov ali po njem navdihne še unikatna ponudba naše trgovine.


Muzejska trgovina je odprta v času razstav od torka do nedelje, med 11.00 in 19.00.

Za informacije in nakup nam pišite na shop@mgml.si.

© Aleš Rosa

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se