Ljubljana
MGML

Zaradi povečanja stopnje tveganja za prenos novega koronavirusa ter na podlagi sprejetih priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje, Ministrstva za kulturo RS in Vlade RS, je vodstvo Muzeja in galerij mesta Ljubljane sprejelo odločitev, da bodo od 24. oktobra 2020 do preklica vse lokacije MGML zaprte za obiskovalce.

Plečnikova hiša
Finžgar in Plečnik
NOVE SPLETNE VSEBINE
Finžgar in Plečnik Prijateljstvo brez meja
16. 10. 2020–24. 1. 2021

Za čas zaprtja Plečnikove hiše, smo na splet dodali nove vsebine. Udobno se namestite in si jih oglejte kar od doma. Saj veste, v določenih okoliščinah je kultura kot kisik ...

Kdo ne pozna Jožeta Plečnika, svetovno priznanega arhitekta, ki je ustvaril neizmerno število umetnin po svetu in pri nas? In kdo še ni slišal za duhovnika in pisatelja Frana Saleškega Finžgarja, ki je napisal Pod svobodnim soncem, Gospoda Hudournika in številna druga književna dela? Malokdo pa ve, da se je med tema vélikima Slovencema spletlo trdno prijateljstvo, ki je trajalo kar tri desetletja.

Mestni muzej Ljubljana
Virtualna razstava Ljubljana. Zgodovina. Mesto.
Izberite svoj najljubši ljubljanski čas!
Virtualna razstava Ljubljana. Zgodovina. Mesto.
Stalna razstava

V času zaprtja kulturnih ustanov, ostajajo odprta naša virtualna vrata. Sprehodite se po zgodovinskih obdobjih kar iz udobja vašega doma.

Galerija Jakopič
Videnje 20/20: Skupnost. Sodobna indonezijska družbeno zavzeta fotografija
VIRTUALNO
Videnje 20/20: Skupnost. Sodobna indonezijska družbeno zavzeta fotografija
23. 10. 2020–31. 12. 2020

Po več kot sedmih mesecih smo se poslovili od izjemne razstave, realizirane v izjemnih časih. Razstavo sodobne indonezijske družbeno zavzete fotografije, ki nas je navdihnila, se nas globoko dotaknila in naš pogled usmerila onkraj stereotipov, lahko še vedno doživite virtualno – skozi fotografije in virtualna vodstva. 

Mestni muzej Ljubljana
Izpostavljamo Koronaprojekt
POZIV / VIRTUALNA RAZSTAVA
Koronaprojekt Čim prej korono v muzej!
30. 3. 2020–31. 12. 2020

Mestni muzej Ljubljana prosi za vtise, fotografije, posnetke in predmete iz vašega novega vsakdanjika v času korona pandemije in #ostanidoma evforije.

Mestna galerija Ljubljana
Dragica Čadež
pregledna razstava
Dragica Čadež Zgodba o lesu in glini
19. 11. 2020–15. 1. 2021

Akademska kiparka Dragica Čadež v slovenski umetniški oziroma kulturni prostor zaznamuje z veliko ustvarjalno energijo. Skozi avtorsko prepoznavno likovno govorico, je ustvarila obsežni opus različnih serij, ciklov in posameznih del, tako javnih (je avtorica številnih pomembnih javnih skulptur) kot zasebnih skulptur, zato si zagotovo zasluži obsežno razstavno predstavitev.

Mestna galerija Ljubljana
Ko gesta postane dogodek
Mednarodno sodelovanje
Ko gesta postane dogodek
22. 11. 2020–5. 4. 2021

V sklopu razstave se predstavljajo: Anna Artaker, Nika Autor, Renate Bertlmann, Katharina Cibulka, Lana Čmajčanin, Magdalena Frey, Anna Jermolaewa, Roberta Lima, Polonca Lovšin, Dorit Margreiter, Ursula Mayer, Marjetica Potrč, Constanze Ruhm, Maruša Sagadin, Maja Smrekar, The Golden Pixel Cooperative.

Plečnikova hiša
Plečnikova hiša
Biser slovenske kulturne dediščine 20. stoletja!
Plečnikova hiša
Stalna razstava

Vstopite v hišo, kjer se je porajala Plečnikova Ljubljana!

Mestni muzej Ljubljana
Stari vzorci, nove čipke
ČAS DOMA LAHKO IZKORISTITE TUDI ZA KLEKLJANJE
Stari vzorci, nove čipke Vzorci DOZ Ljubljana
23. 9. 2020–17. 12. 2020

V čipke je vloženega veliko natančnega dela, spretnosti in znanja, pri njenem ustvarjanju pa se razvijajo fina motorika, natančnost in vztrajnost. Tudi z miniaturnimi umetninami, kot so klekljane čipke lahko izrazimo svoja občutja v času izolacije in spremenjenih razmer.

Novice

Svet umetnosti, šola za kuratorske prakse in kritiško pisanje, vpisuje že 18. generacijo. K prijavi vabimo vse, ki vas zanima delo na področju sodobne vizualne umetnosti in bi želeli skozi teoretske in praktične module pobliže spoznati delo kuratorjev in kuratork, ...

4. december 2020
Mestna galerija Ljubljana

Ker vas na današnji Ta veseli dan kulture ne moremo povabiti v našo hišo, smo se odločili, da hišo in nekatero drugo izbrano Plečnikovo arhitekturo prinesemo k vam.

3. december 2020
Plečnikova hiša

Drugačen in izviren način obdarovanja

1. december 2020
Plečnikova hiša

Drugačen in izviren način obdarovanja

1. december 2020
Mestni muzej Ljubljana

Drage obiskovalke in dragi obiskovalci, ki nas v teh negotovih časih lahko spremljate zgolj virtualno, za vas smo pripravili edinstveno Kulturno pošiljko – Fotoutrinek.

1. december 2020
Galerija Jakopič

Podcast Radia Prvi: Nočni obisk to nedeljo, 22. 11. ob 00:15

24. november 2020
Plečnikova hiša

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se