Ljubljana
MGML
VALOVANJEVizualni dnevnik vode
14. 2. 2023–4. 6. 2023

Razstava Valovanje temelji na preizpraševanju prakse galerijskih postavitev: ali dragi okvirji, veliki formati in sijajna razstavna oprema res pomenijo večjo sporočilnost fotografij in razstave? V ...

Novice

Galerija Jakopič v 2023

Galerija Jakopič v prihodnjem letu obeležuje 15 let delovanja v okviru javnega zavoda MGML. Jubilejno leto začenjamo z razstavo Valovanje, ki nastaja v sodelovanju s fotografsko agencijo NOOR Images. Veliko poletno-jesensko retrospektivo bomo posvetili ameriški fotografinji Susan Meiselas, od leta 1976 članici agencije Magnum Photos, leto 2023 pa bomo sklenili s sodelovanjem z Mestnim muzejem Ljubljana pri razstavi o Slovenskih umetnicah v obdobju 1850 1950.

22. december 2022
Galerija Jakopič
Vodnik za mlade radovedneže po fotografiji Bojana Radoviča

Družine, pozor! V Galeriji Jakopič smo ob obsežni razstavi Bojan Radovič: Replika, pripravili Vodnik za mlade radovedneže od 7 do 12 let. Izvod vodnika brezplačno prejmete pri nakupu družinske vstopnice (7 €), nato pa se z otroki preko izvirnih nalog podate v skupno spoznavanje retrospektivnega pregleda Radovičeve fotografije.

14. december 2022
Galerija Jakopič
Fotoutrinek: Popolna Pošiljka kulture za ljubitelje fotografije
V Galeriji Jakopič smo tudi letos za vas pripravili praznično Pošiljko kulture – Fotoutrinek, s katero lahko na drugačen in izviren način obdarite sebe in vaše najdražje. 


25. november 2022
Galerija Jakopič

Galerija Jakopič

Galerija Jakopič je kot ena izmed osrednjih galerij MGML vpeta v vitalno dogajanje sodobnih umetniških praks v glavnem mestu in širše. Vsebinsko projekti pokrivajo raznolika področja vizualne ter tudi performativne in multimedijske umetnosti, v zadnjem desetletju pa je središčna usmeritev galerije v predstavljanju svetovno uveljavljenih ustvarjalcev na področju fotografije, kot so Roger Ballen, Lee Miller, Josef Koudelka in drugi Magnumovi fotografi, Sebastião Salgado ... Program je usmerjen tudi v pregledne in retrospektivne razstave priznanih slovenskih fotografov, kot so Marko Modic, Damjan Gale, Tihomir Pinter in drugi, z obsežnimi, pogosto vseživljenjskimi opusi, ki doslej niso bili deležni celostne strokovne obravnave.

Galerija Jakopič
© Matevž Paternoster/MGML

Lokacija

Galerija Jakopič

Slovenska cesta 9
1000 Ljubljana

Kontakt

T 01 42 54 096
E galerija.jakopic@mgml.si

Informacije in rezervacije terminov:
T 01 24 12 500
T 01 24 12 506
E prijava@mgml.si

Odpiralni čas

torek–nedelja: 10:00–18:00
ponedeljek: zaprto
1. januar, 1. november, 25. december: zaprto
24. in 31. december: 10:00–14:00

Vstopnice

Odrasli: 3 €
Študenti, dijaki, odrasli nad 60 let, brezposelni, invalidi: 2 €
Družinska vstopnica: 7 €
ICOM, PRESS, SMD, študenti UL ALUO, VIST, NTF – OTGO, Fakulteta za dizajn: brezplačno

Vabljeni k vpisu v Krog prijateljev Galerije Jakopič. Ob plačilu članarine 9 € si za obdobje enega leta zagotovite prost vstop na vse razstave, vabilo na ekskluzivne dogodke, popust na vse galerijske publikacije in še več.

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se