Ljubljana
MGML
LETIZIA BATTAGLIAFotografija kot življenjska izbira
24. 5. 2022–2. 10. 2022

Razstava Fotografija kot življenjska izbira skozi izbor 300 fotografij predstavlja celotni opus Letizie Battaglia. Fotografije, od katerih številne še niso bile razstavljene, razkrivajo družbeni in ...

Napovedujemo
BOJAN RADOVIČ
BOJAN RADOVIČ Replika
25. 10. 2022–15. 1. 2023

Replika predstavlja sedem serij fotografa Bojana Radoviča, ki  z združitvijo v neke vrste "srednjekarierno" retrospektivo doživljajo nove intervencije z namenom razširiti medij fotografije na objekt. Razstavi bodo dodana tudi nova dela (2021‒2022), ki bodo izhajala iz osnovne teme Replika.


Novice

Vodnik za mlade radovedneže po razstavi Letizie Battaglia

Družine, pozor! V Galeriji Jakopič smo ob razstavi Letizia Battaglia: Fotografija kot življenjska izbira pripravili Vodnik za mlade radovedneže od 7 do 12 let. Izvod družinskega vodnika brezplačno prejmete pri nakupu družinske vstopnice (7 €), brezplačno pa ga lahko preizkusite v sklopu Poletne muzejske noči v soboto, 18. junija, od 18.00 do 24.00.

16. junij 2022
Galerija Jakopič
Galerija Jakopič in ŠČIT MGML na festivalu #SOTESKAOPEN

V Kulturni četrti Soteska, katere del smo tudi Galerija Jakopič in konzervatorsko središče ŠČIT Muzeja in galerij mesta Ljubljane (MGML), bo od 27. maja do 6. junija potekal Festival odpornosti #SOTESKAOPEN. Pestro festivalsko dogajanje želi pritegniti tako prebivalce Soteske kot tudi širše občinstvo. Več o programu

26. maj 2022
Galerija Jakopič
Monografija o Letizii Bataglia na voljo v Galeriji Jakopič

Ob beneški postavitvi razstave Letizia Battaglia: Fotografija kot življenjska izbira leta 2019 je pri založbi Marsilio Editori izšla obsežna istoimenska monografija, posvečena veliki italijanski fotografinji. Uredila jo je kuratorka Francesca Alfano Miglietti, ki je zanjo napisala tudi uvodni esej. V času razstave je knjiga na voljo v Galeriji Jakopič.

25. maj 2022
Galerija Jakopič

Galerija Jakopič

Galerija Jakopič je kot ena izmed osrednjih galerij MGML vpeta v vitalno dogajanje sodobnih umetniških praks v glavnem mestu in širše. Vsebinsko projekti pokrivajo raznolika področja vizualne ter tudi performativne in multimedijske umetnosti, v zadnjem desetletju pa je središčna usmeritev galerije v predstavljanju svetovno uveljavljenih ustvarjalcev na področju fotografije, kot so Roger Ballen, Lee Miller, Josef Koudelka in drugi Magnumovi fotografi, Sebastião Salgado ... Program je usmerjen tudi v pregledne in retrospektivne razstave priznanih slovenskih fotografov, kot so Marko Modic, Damjan Gale, Tihomir Pinter in drugi, z obsežnimi, pogosto vseživljenjskimi opusi, ki doslej niso bili deležni celostne strokovne obravnave.

Galerija Jakopič
© Matevž Paternoster/MGML

Lokacija

Galerija Jakopič

Slovenska cesta 9
1000 Ljubljana

Kontakt

T 01 42 54 096
E galerija.jakopic@mgml.si

Informacije in rezervacije terminov:
T 01 24 12 500
T 01 24 12 506
E prijava@mgml.si

Odpiralni čas

torek–nedelja: 10:00–18:00
ponedeljek: zaprto
1. januar, 1. november, 25. december: zaprto
24. in 31. december: 10:00–14:00

Vstopnice

Odrasli: 3 €
Študenti, dijaki, odrasli nad 60 let, brezposelni, invalidi: 2 €
Družinska vstopnica: 7 €
ICOM, PRESS, SMD, študenti UL ALUO, VIST, NTF – OTGO, Fakulteta za dizajn: brezplačno

Vabljeni k vpisu v Krog prijateljev Galerije Jakopič. V letu 2022 si ob plačilu članarine 9 € zagotovite prost vstop na vse razstave, vabilo na ekskluzivne dogodke, popust na vse galerijske publikacije in še več.


Ob obisku lokacij Muzeja in galerij mesta Ljubljane je dokazilo o izpolnjevanju enega od PCT pogojev obvezno za vse obiskovalce, starejše od 12 let.

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se