Ljubljana
MGML
Slovenske umetnice v obdobju 1850–1950Arhitektke in fotografinje
15. 11. 2023–25. 2. 2024

V sodelovanju z Mestnim muzejem Ljubljana smo pripravili razstavo o slovenskih umetnicah v obdobju 1850–1950. Razstava je posvečena umetnicam, ki so se v izbranem ...

VPISUJEMO V IZOBRAŽEVANJE OD BLIZU 2024

Znani so datumi in teme srečevanj skupine Od blizu: Fotografija kot način videnja sveta v 2024.

Želim izvedeti več.

Novice

Simon Chang v Ulični galeriji TAM-TAM predstavlja Kraljice preoblek

Z veseljem naznanjamo, da v Ljubljani živeči dokumentarni fotograf Simon Chang, eden od 15 udeležencev mojstrskega tečaja Fotografija opolnomoča s Susan Meiselas, od 1. decembra 2023 v Ulični galeriji TAM-TAM na Vegovi predstavlja vpogled v svoj dolgoročni projekt drag queen, na katerem dela od leta 2021. S foto serijo Kraljice preoblek želi Chang mimoidoče povabiti, naj se posvetijo edinstveni zgodbi vsake od predstavljenih kraljic, naj vidijo onkraj njihove bleščeče zunanje podobe in naj se (ponovno) spoznajo s to osupljivo skupino svobodnih duš.

1. december 2023
Galerija Jakopič
Na 39. Slovenskem knjižnem sejmu o protestni fotografiji

V organizaciji Fotocone Galerije Fotografija bo v nedeljo, 26. 11. 2023, ob 11. uri na Glavnem odru 39. Slovenskega knjižnega sejma potekal pogovor Protestna fotografija, na katerem bodo sodelovali fotoreporterja Tone Stojko in Nik Erik Neubauer, vodja in kustosinja Galerije Jakopič dr. Marija Skočir ter kustosinja Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije Tina Fortič Jakopič. Vabljeni!21. november 2023
Galerija Jakopič
Dva srečneža bosta videla svet v drugih barvah

Kot prva slovenska galerija smo se v septembru pridružili mesecu ozaveščanja o barvni slepoti, katerega pobudnik je EnChroma. Barvno slepim obiskovalcem smo v sklopu akcije želeli ponuditi drugačno barvno izkušnjo ogleda razstave Susan Meiselas: Mediacije. Povabili smo jih, da si nadenejo posebna očala in opazujejo, kaj se dogaja z njihovim zaznavanjem sveta. Ob zaključku razstave, 22. oktobra 2023, smo opravili žreb in med tistimi, ki so očala preizkusili, izbrali srečneža, ki bosta očala prejela v stalno rabo. Nagrajencema iskreno čestitamo!


23. oktober 2023
Galerija Jakopič

Galerija Jakopič

Galerija Jakopič je kot ena izmed osrednjih galerij MGML vpeta v vitalno dogajanje sodobnih umetniških praks v glavnem mestu in širše. Vsebinsko projekti pokrivajo raznolika področja vizualne ter tudi performativne in multimedijske umetnosti, v zadnjem desetletju pa je središčna usmeritev galerije v predstavljanju svetovno uveljavljenih ustvarjalcev na področju fotografije, kot so Roger Ballen, Lee Miller, Josef Koudelka in drugi Magnumovi fotografi, Sebastião Salgado ... Program je usmerjen tudi v pregledne in retrospektivne razstave priznanih slovenskih fotografov, kot so Marko Modic, Damjan Gale, Tihomir Pinter in drugi, z obsežnimi, pogosto vseživljenjskimi opusi, ki doslej niso bili deležni celostne strokovne obravnave.

Galerija Jakopič
© Matevž Paternoster/MGML

Lokacija

Galerija Jakopič

Slovenska cesta 9
1000 Ljubljana

Kontakt

T 01 42 54 096
E galerija.jakopic@mgml.si

Informacije in rezervacije terminov:
T 01 24 12 500
T 01 24 12 506
E prijava@mgml.si

Odpiralni čas

torek–nedelja: 10.00–18.00
ponedeljek: zaprto
1. januar, 1. november, 25. december: zaprto
24. in 31. december: 10.00–14.00

Vstopnice

Odrasli: 5 €
Študenti, dijaki, odrasli nad 60 let, brezposelni, invalidi: 3 €
Družinska vstopnica za Galerijo Jakopič: 9 €
ICOM, PRESS, SMD, študenti UL ALUO, VIST, NTF – OTGO, Fakulteta za dizajn: brezplačno


Priporočamo nakup kombinirane vstopnice za Galerijo Jakopič in Mestni muzej Ljubljana: 10 € / 7 €
Družinska: 18 €


Javna vodstva po razstavi: vsako soboto ob 16.30, pričetek v Mestnem muzeju Ljubljana / vsako nedeljo ob 16.30, pričetek v Galeriji Jakopič. Vključena v ceno kombinirane vstopnice.


Vabljeni k vpisu v Krog prijateljev Galerije Jakopič. Ob plačilu članarine 9 €* si za obdobje enega leta zagotovite prost vstop na vse razstave, vabilo na ekskluzivne dogodke, popust na vse galerijske publikacije in še več.
( *s 1. 1. 2024 bo članarina v Krog prijateljev GJ znašala 12 €, zato postanite naš prijatelj-ica še do konca tega leta in si s tem zagotovite nižjo članarino)

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se