Ljubljana
MGML
TaljenjePodobe podnebnih sprememb
18. 1. 2022–1. 5. 2022

Razstava je ilustrativna, znanstvena in poetična pripoved o pomenu ledenikov. Sedemnajst sodelujočih avtoric in avtorjev je prevzelo vlogo raziskovalcev vse bolj nestabilnega zemeljskega okolja – ...

Ob obisku Galerije Jakopič je dokazilo o izpolnjevanju enega od PCT pogojev obvezno za vse obiskovalke in obiskovalce.

Napovedujemo
LETIZIA BATTAGLIA
LETIZIA BATTAGLIA Fotografija kot življenjska izbira
24. 5. 2022–2. 10. 2022

Razstava posreduje močno radikalizirane in družbeno kritične ideje, ki so značilne za celotno delo večkrat nagrajene italijanske fotografinje Letizie Battaglia. Vključuje portrete fotografov, žensk, živali, mest, v katerih je živela, med osrednjimi temami pa so politika, življenje, smrt, ljubezen in obzorja.

Napovedujemo
BOJAN RADOVIČ
BOJAN RADOVIČ Replika
25. 10. 2022–15. 1. 2023

Replika predstavlja sedem serij fotografa Bojana Radoviča, ki  z združitvijo v neke vrste »srednjekarierno« retrospektivo doživljajo nove intervencije z namenom razširiti medij fotografije na objekt. Razstavi bodo dodana tudi nova dela (2021‒2022), ki bodo izhajala iz osnovne teme Replika.


Novice

Od blizu: Fotografija kot način videnja sveta

Vabimo vas, da se priključite uspešni študijski skupini Od blizu: Fotografija kot način videnja sveta, ki se bo prvič sestala 18. in 19. februarja 2022.

4. januar 2022
Galerija Jakopič
Plakatna akcija ob razstavi "Taljenje. Podobe podnebnih sprememb"

Vabimo vas, da si na panojih TAM-TAM ob Slovenski cesti pri Šestici ogledate plakatno akcijo, ki smo jo v sodelovanju s Project Pressure pripravili ob razstavi "Taljenje. Podobe podnebnih sprememb".

4. januar 2022
Galerija Jakopič
Fotoutrinek: praznična Pošiljka kulture iz Galerije Jakopič

Drage obiskovalke in dragi obiskovalci, tudi letos smo za vas pripravili praznično Pošiljko kulture – Fotoutrinek, s katero lahko na drugačen in izviren način obdarite sebe in vaše najdražje.

1. december 2021
Galerija Jakopič

Galerija Jakopič

Galerija Jakopič je kot ena izmed osrednjih galerij MGML vpeta v vitalno dogajanje sodobnih umetniških praks v glavnem mestu in širše. Vsebinsko projekti pokrivajo raznolika področja vizualne ter tudi performativne in multimedijske umetnosti, v zadnjem desetletju pa je središčna usmeritev galerije v predstavljanju svetovno uveljavljenih ustvarjalcev na področju fotografije, kot so Roger Ballen, Lee Miller, Josef Koudelka in drugi Magnumovi fotografi, Sebastião Salgado ... Program je usmerjen tudi v pregledne in retrospektivne razstave priznanih slovenskih fotografov, kot so Marko Modic, Damjan Gale, Tihomir Pinter in drugi, z obsežnimi, pogosto vseživljenjskimi opusi, ki doslej niso bili deležni celostne strokovne obravnave.

Galerija Jakopič
© Matevž Paternoster/MGML

Lokacija

Galerija Jakopič

Slovenska cesta 9
1000 Ljubljana

Kontakt

T 01 42 54 096
E galerija.jakopic@mgml.si

Informacije in rezervacije terminov:
T 01 24 12 500
T 01 24 12 506
E prijava@mgml.si

Odpiralni čas

torek–nedelja: 10:00–18:00
ponedeljek: zaprto
1. januar, 1. november, 25. december: zaprto
24. in 31. december: 10:00–14:00

Vstopnice

Odrasli: 3 €
Študenti, dijaki, odrasli nad 60 let, brezposelni, invalidi: 2 €
Družinska vstopnica: 7 €
ICOM, PRESS, SMD, študenti UL ALUO, VIST, NTF – OTGO, Fakulteta za dizajn: brezplačno

Vabljeni k vpisu v Krog prijateljev Galerije Jakopič. V letu 2021 si ob plačilu članarine 9 € zagotovite prost vstop na vse razstave, vabilo na ekskluzivne dogodke, popust na vse galerijske publikacije in še več.


Ob obisku lokacij Muzeja in galerij mesta Ljubljane je dokazilo o izpolnjevanju enega od PCT pogojev obvezno za vse obiskovalce, starejše od 12 let.

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se