Ljubljana
MGML
Družine

Programi za otroke, mlade in družine

Verjamemo, da mora biti učenje zabavno in zanimivo za vse starosti. Naš program je zasnovan tako, da družinam omogoči nepozaben in poučen obisk ter skupno raziskovanje. Vstopite v svet umetnosti, zgodovine in znanosti in odkrijte zanimive zgodbe, ki oblikujejo našo zgodovino in kulturo.
Programi za družine - © Andrej Peunik/MGML
© Andrej Peunik/MGML

Carske počitniške dogodivščine

Pridruži se nam na ustvarjalnih in zabavnih 4- ali 8- urnih počitniških aktivnostih, ki bodo popestrile tvoje zimske in poletne prostočasne urice. Obiskali bomo muzej, galerije, se igrali gledališče, se gibali na zraku in veliko ustvarjali.


Muzejska scena

Celoleten program gledaliških delavnic na izbrane teme iz zdgodovine, umetnosti in znanosti. 8–14 let

Vas privlači skrivnostni svet gledališča, radi nastopate in ste dobri v igranju? Uživate na potovanjih v preteklost? Zakaj ne bi te veščine združili na muzejsko-gledališkem projektu?

V novi sezoni Muzejske scene 2023/2024 bomo raziskovali čas novega veka, dobe velikih odkitij in izumov! Prvo srečanje, ki je spoznavne narave in je neobvezujoče: 2. 10. ob 16:00!


Praznovanja rojstnih dni v MGML

120 minut animiranega programa. 4–10 let

Veseli smo, da lahko za poseben dan vašega otroka ponudimo edinstveno doživetje, ki združuje navdušenje rojstnodnevne zabave z doživetji iz sveta zgodovine, umetnosti in kulture.

Ne glede na to, ali vaš malček sanja, da bo postal arheolog, znanstvenik, umetnik ali pa gusar, v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane ponujamo vrsto tematskih rojstnodnevnih zabav, ki ustrezajo raznoraznim interesom.


Interaktivna vodstva z delavnicami za družine

Sobotno popoldne v muzeju ali galeriji
Za družine z otroki 4+

Ker verjamemo, da za spodbujanje ljubezni do kulture, umetnosti, učenja in ustvarjalnosti nobena leta niso prezgodnja, sobotne popoldanske delavnice pripravljamo posebej za družine. Medgeneracijska srečevanja v muzejih, zgodovinskih hišah, malih in velikih galerijah ter parkih dediščine so odlična priložnost za starše, skrbnike in njihove najmlajše, da se skupaj poglobijo v izbrane teme naših razstav, zbirk in ustvarjalnih dejavnosti.


Noč v muzeju


Muzejska noč ima svojo moč. Prežite z gledališčem obarvano noč in srečajte muzejske duhove v Turjaški palači.


Ustvarjalni obisk Galerije Jakopič

Razstave, ki odpirajo tudi otroška obzorja novih svetov.    
Za družine z otroki 7–12 let

Na družinskem obisku Galerije Jakopič vstopite v svet fotografije. Pridružite se nam pri raziskovanju razstav z zabavnimi in poučnimi otroškimi vodniki ter uživajte v brezmejnem ustvarjanju v našem Mini ateljeju.


Plečnikov dan

25. 5. 2024, 14:00-18:00
Za družine z otroki 4+, brezplačno

Mega družinski dan za arhitektoljubce: spoznajte mojstra Plečnika in njegovo Ljubljano skozi različne ustvarjalne aktivnosti, ki vas bodo popeljale po njegovih navdihujočih poteh.


Družinska raziskovanja s tiskanimi družinskimi vodniki

Skupaj ustvarimo dragocene trenutke odkrivanja in veselja, ki bodo vaši družini ostali za vse življenje. 4–11 let.

Družine, podajte se po otroških poteh skozi zgodovino in umetnost! Nekatere izbrane razstave Mestnega muzeja Ljubljana, Galerije Jakopič in Plečnikove hiše si lahko družine ogledate tudi samostojno – brez vodiča ali animatorja.


Družinska vodstva po Plečnikovi hiši

Družine, za vas smo rezervirali termine za vodstva po Plečnikovi hiši - vabljeni 27. januarja, 8. junija in 9. novembra 2024, ob 16. uri.

Plečnikova hiša je posebna zato, ker je bila dom enega najbolj izjemnih slovenskih arhitektov. Obisk hiše je prava pustolovščina za vso družino, ki si želi raziskovati inovativne arhitekturne rešitve ter spoznati posebne detajle, ki krasijo vsak kotiček hiše. Občudovali bomo Plečnikove stvaritve, ki so postale del naše kulturne dediščine, ter spoznavali arhitekta, ki je s svojim delom zaznamoval naše mesto.


Žabja mal'ca v kavarni

Po razigranem odkrivanju preteklosti se prileže počitek in želodčki kličejo po hrani, zato smo za vas pripravili mušjo pito, sadno mlako in barjansko mavrico. Starši pa si lahko privoščite tudi eno izmed najboljših kav v mestu.

Preverite ponudbo Žabja mal'ca v pražarni in kavarni Stow v kleti Mestnega muzeja Ljubljana!


Prenesite si zloženko zabavnih in poučnih družinskih programov, ki jih v letu 2024 organiziramo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Kaj lahko pričakujete od našega družinskega programa? Interaktivne eksponate, zanimive delavnice, love na zaklade, vodene oglede, pripovedovanje zgodb, ustvarjalne prostore ter prostore za sprostitev.

Ne glede na starost med programi najdete za vsakogar nekaj, družine pa vedno spodbujamo k povezovanju, učenju in skupnemu raziskovanju. 

Prenesi tukaj: družinska zloženka 2024.pdf

Tiskan izvod knjižice lahko prevzamete na eni izmed naših lokacij ali pa nam pišite na prijava@mgml.si in knjižico vam bomo poslali po pošti! 

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se