Ljubljana
MGML
Družine

Programi za družine

Kaj je lepšega kot preživeti sobotno popoldne v krogu družine in se pri tem zabavati? Na kulturno obarvanih družinskih doživetjih Muzeja in galerij mesta Ljubljane vam ponujamo dobro izkoriščen družinski čas ter zabavno in zvedavo odkrivanje novih znanj in spoznanj!
Programi za družine - © Andrej Peunik/MGML
© Andrej Peunik/MGML

Izšla je nova zloženka družinskih programov MGML za leto 2023

Družine, pozor!

Oglejte si novo zloženko zabavnih in poučnih družinskih programov, ki jih v tem letu pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

In kaj vam ponujamo? Osem sobotnih interaktivnih vodstev z delavnicami, kjer bomo raziskovali skupaj z žabico Ljubo in kužkom Sivkom, osem samostojnih družinskih poti, zabavna in ustvarjalna počitniška varstva, nepozabna noč v muzeju, pet različnih tematik za praznovanje rojstnega dne v Turjaški palači, na Arheološkem parku Emona ali v Plečnikovi hiši, Plečnikov dan, druženje z Rimljani na potepu po Emoni in muzejsko-gledališki projekt Muzejska scena.

Tiskan izvod knjižice lahko od 3. decembra prevzamete na eni izmed naših lokacij ali pa nam pišite na prijava@mgml.si in knjižico vam bomo poslali po pošti! Vabljeni v našo veselo družbo! Zabava in smeh sta zagotovljena – KVAAAAK! 

Link do zloženke: pozor druzine 2023pdf


Carska muzejska počitniška varstva

Poletno počitniško varstvo (3.–7. julij 2023 in 21.–25. avgust 2023)

Dragi radovedneži in prostočasneži, letošnje počitnice z nami zavrtite časovni stroj! 

Nepozaben počitniški teden, poln razigrane zgodovine in razposajene umetnosti, bo otrokom preteklost naše prestolnice pokazal v čisto novi luči.

Poletne počitniške delavnice (10.–14. julij 2023)

Zabavne in ustvarjalne štiriurne počitniške aktivnosti, ki bodo popestrile zimske ali poletne prostočasne urice.

/ NOVO / Muzejska scena na počitnicah (17–21.julij)

Pridružite se nam na poletnih gledaliških delavnicah v muzeju, kjer bomo na krilih domišljije raziskovali različne možnosti in svetove.


Plečnikov dan

Sobota, 13. maj 2023, 14:00–18:00
Za družine z otroki 4+, brezplačno

Mega družinski dan za arhitekturoljubce: spoznajte mojstra Plečnika in njegovo Ljubljano skozi različne ustvarjalne aktivnosti, ki vas bodo popeljale po njegovih navdihujočih poteh.

več informacij: https://plecnikovdan.si/

Prijave na prijava@mgml.si ali 01 24 12 506.


Vodstva za družine ob Plečnikovem letu

Družine, za vas smo rezervirali termine za vodstva po Plečnikovi hiši - vabljeni 28. januarja, 25. marca in 28. oktobra, ob 16.uri.


© Andrej Peunik/MGML

Noč v muzeju

Noč v Mestnem muzeju: 9.–10. december 2023

Juhej, letos gremo čez noč v muzej!

Ste dovolj hrabri, da si upate prespati v muzeju? Preizkusite svoj pogum in preživite večer z muzejskimi duhovi iz različnih zgodovinskih obdobij. 


Praznovanja rojstnih dni v MGML

Za otroke 4–10 let

Si že pomislil, da bi svoj rojstni dan praznoval v arhitektovi hiši, v palači sredi mesta ali v 2000 let starem arheološkem parku? Preveri svoje možnosti in s klicem rezerviraj svoj program.

© Andrej Peunik/MGML


© Andrej Peunik/MGML

Interaktivna vodstva z delavnicami za družine

Sobote (8 x na leto), ob 16:00
Za družine z otroki 4+

Ali ste vedeli, da so Emonci uporabljani stranišča, na katerih je lahko naenkrat sedelo in se pogovarjalo tudi 12 ljudi? In da je imel arhitekt Jože Plečnik kužka po imenu Sivko, katerega najljubša igrača – teniška žogica – še danes počiva na Plečnikovi delovni mizi? Še več zgodovinskih skrivnosti in ustvarjalnih spretnosti doživite pri nas! Naj vas pozdravijo animatorji, avtorji razstav, slikarji, kiparji, fotografi in poskočna žabica Ljuba in kužek Sivko. 

Ustvarjalni obisk galerije

V času odprtja razstav
Za družine z otroki 7–12 let

Slikarstvo, kiparstvo, fotografijo in še kaj spoznajte na družinskem obisku Galerije Jakopič. Pridružite se nam pri raziskovanju razstav z zabavnimi in poučnimi otroškimi vodniki ter uživajte v brezmejnem ustvarjanju v našem Mini ateljeju.


© Matevž Paternoster/MGML


© Andrej Peunik/MGML

Potep po Emoni

Sobota, 16. september 2023, 14:00–18:00
Za družine z otroki 4+, brezplačno

Veliki dogodek za družine v Arheološkem parku Emona vas bo popeljal mimo ruševin starodavnega mesta, ob čemer boste spoznali njegove prebivalce, se urili v veščinah legionarjev, sprožili katapult, prisluhnili zvokom Emone, obiskali rimsko šolo, reševali zanimive naloge in se preizkusili v ustvarjanju na različnih delavnicah.

Prijave na prijava@mgml.si ali 01 24 12 506.


Muzejska scena

Za mlade 8–14 let

Vas privlači skrivnostni svet gledališča, radi nastopate in ste dobri v igranju? Uživate na potovanjih v preteklost? Zakaj ne bi te veščine združili na muzejsko-gledališkem projektu?

V novi, že četrti sezoni Muzejske scene bomo raziskovali Plečnikovo Ljubljano in se z različnimi gledališkimi pristopi poskušali približati življenju v tistem času. 

© Andrej Peunik/MGML

© Andrej Peunik/MGML

Vabljeni na samostojno družinsko raziskovanje!

Kadarkoli, v času trajanja razstav
Za družine z otroki 4–11 let

Družine, podajte se po otroških poteh skozi zgodovino in umetnost! Nekatere izbrane razstave Mestnega muzeja Ljubljana, Galerije Jakopič in Plečnikove hiše si lahko družine ogledate tudi samostojno – brez vodiča ali animatorja.


© arhiv kavarne Stow

Žabja mal'ca v kavarni

Po razigranem odkrivanju preteklosti se prileže počitek in želodčki kličejo po hrani, zato smo za vas pripravili mušjo pito, sadno mlako in barjansko mavrico. Starši pa si lahko privoščite tudi eno izmed najboljših kav v mestu.

Preverite ponudbo Žabja mal'ca v pražarni in kavarni Stow v kleti Mestnega muzeja Ljubljana!

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se