Ljubljana
MGML
Družine

Programi za družine

Kaj je lepšega kot preživeti sobotno popoldne v krogu družine in se pri tem zabavati? Na kulturno obarvanih družinskih doživetjih Muzeja in galerij mesta Ljubljane vam ponujamo dobro izkoriščen družinski čas ter zabavno in zvedavo odkrivanje novih znanj in spoznanj!
Programi za družine - © Andrej Peunik/MGML
© Andrej Peunik/MGML

Od kolišča do mestnega središča

Raziskovanje preteklosti Ljubljane s časovnim strojem za družine

Sobota 13. 11. 2021 ob 16. uri 

Podajte se na potovanje v preteklost našega glavnega mesta Ljubljane s pomočjo časovnega stroja.

Spoznajte življenje Koliščarke Jezerne Rože, z njo naredite mavrične obrede za gradnjo nove koliščarske hiše, poskušajte ugotoviti, kaj se je zgodilo z oklepom rimskega legionarja v Emoni in pomagajte razkrinkati nepridiprava v srednjeveški Ljubljani. Na koncu vas čaka meditacijska pravljica ob zvokih koshi zvončkov in kalimbe in se v mislih ponovno srečajte z vsemi tremi naselji, ki so se zvrstila na tem območju.

Primerno za družine z otroki 5+.

Cena je 14 EUR/družino

Prijave in informacije na prijava@mgml.si ali telefonsko številko 01 24 12 506 od ponedeljka do petka med 8. in 15. uro.

Zadnji rok za prijavo je petek 12. 11. 2021 do 14. ure.


Muzejska scena

Vas privlači skrivnostni svet gledališča, radi nastopate in ste dobri v igranju? Uživate na potovanjih v preteklost? Zakaj ne bi te veščine združili na muzejsko-gledališkem projektu?

V novi, že tretji sezoni Muzejske scene bomo raziskovali srednji vek v Ljubljani in se z različnimi gledališkimi pristopi poskušali približati življenju v tistem času. 

© Andrej Peunik/MGML

Vabljeni na samostojno družinsko raziskovanje!

Družine, podajte se po otroških poteh skozi zgodovino in umetnost! Nekatere izbrane razstave Mestnega muzeja Ljubljana, Galerije Jakopič in Plečnikove hiše si lahko družine ogledate tudi samostojno – brez vodiča ali animatorja.


Nepozaben počitniški teden

Dragi radovedneži in prostočasneži, letošnje poletje z nami zavrtite časovni stroj! 
Pridružite se nam na poletnih varstvih in pogumno zakorakajte v preteklost naše prestolnice. Pridružili se nam bodo duhovi iz starodavnih časov, umetniki, s katerimi bomo razmigali naše ustvarjalne prste, zakorakali bomo gori doli po Ljubljani in v njej poiskali sledove njenih predhodnic, hkrati pa si bomo privoščili tudi obilo časa za igro.


Babi, dedi, povejta mi zgodbo!

Živimo v nenavadnih časih, ko se solidarno držimo proč drug od drugega, da bi se kmalu lahko zopet družili. Tudi ta čas pa plete niti, ki nas povezujejo med seboj in z našo lastno preteklostjo. Pripravili smo vam nekaj zanimivih nalog in izzivov, s katerimi si lahko popestrite praznične dni v decembru. 


Praznovanja rojstnih dni v MGML

Si že pomislil, da bi svoj rojstni dan praznoval v arhitektovi hiši, v palači sredi mesta ali v 2000 let starem arheološkem parku? Preveri svoje možnosti in s klicem rezerviraj svoj program.

Praznovanja rojstnih dni

© Andrej Peunik/MGML


© arhiv kavarne Stow

Žabja mal'ca v kavarni

Po razigranem odkrivanju preteklosti se prileže počitek in želodčki kličejo po hrani, zato smo za vas pripravili mušjo pito, sadno mlako in barjansko mavrico. Starši pa si lahko privoščite tudi eno izmed najboljših kav v mestu.

Preverite ponudbo Žabja mal'ca v pražarni in kavarni Stow v kleti Mestnega muzeja Ljubljana!


Ustvarjalni obisk galerije

Slikarstvo, kiparstvo, fotografijo in še kaj spoznajte na družinskem obisku Galerije Jakopič. Pridružite se nam pri raziskovanju razstav z zabavnimi in poučnimi otroškimi vodniki ter uživajte v brezmejnem ustvarjanju v našem Mini ateljeju.


© Matevž Paternoster/MGML

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se