Ljubljana
MGML
Družine

Programi za družine

Kaj je lepšega kot preživeti sobotno popoldne v krogu družine in se pri tem zabavati? Na kulturno obarvanih družinskih doživetjih Muzeja in galerij mesta Ljubljane vam ponujamo dobro izkoriščen družinski čas ter zabavno in zvedavo odkrivanje novih znanj in spoznanj!
Programi za družine - © Andrej Peunik/MGML
© Andrej Peunik/MGML

Izšla je nova zloženka družinskih programov MGML za leto 2022

Družine, pozor!

Oglejte si novo zloženko zabavnih in poučnih družinskih programov, ki jih v tem letu pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

In kaj vam ponujamo? Osem sobotnih interaktivnih vodstev z delavnicami, kjer bomo raziskovali skupaj z žabico Ljubo in kužkom Sivkom, osem samostojnih družinskih poti, zabavna in ustvarjalna počitniška varstva, dve nepozabni noči v muzejih, pet različnih tematik za praznovanje rojstnega dne v Turjaški palači, na Arheološkem parku Emona ali v Plečnikovi hiši, druženje z Rimljani na potepu po Emoni in muzejsko-gledališki projekt Muzejska scena.

Tiskan izvod knjižice lahko od 12. februarja prevzamete na eni izmed naših lokacij ali pa nam pišite na prijava@mgml.si in knjižico vam bomo poslali po pošti! Vabljeni v našo veselo družbo! Zabava in smeh sta zagotovljena – KVAAAAK! 

Link do zloženke: pozor druzine_zlozenka_splet_2022.pdf


Carska muzejska počitniška varstva

Poletno počitniško varstvo (4.–8. julij in 15.–19. avgust 2022)

Dragi radovedneži in prostočasneži, letošnje počitnice z nami zavrtite časovni stroj! 
Pridružite se nam na počitniških varstvih in pogumno zakorakajte v preteklost naše prestolnice. Pridružili se nam bodo duhovi iz starodavnih časov, umetniki, s katerimi bomo razmigali naše ustvarjalne prste, zakorakali bomo gori doli po Ljubljani in v njej poiskali sledove njenih predhodnic, hkrati pa si bomo privoščili tudi obilo časa za igro.


Vodstva za družine ob Plečnikovem letu

Družine, za vas smo rezervirali termine za vodstva po Plečnikovi hiši - vabljeni 12. marca, 9. aprila, 14. maja, 9. julija, 8. oktobra in 17. decembra ob 16.uri.


Noč v muzeju

Noč v Plečnikovi hiši: 11.–12. junij 2022
Noč v Mestnem muzeju: 10.–11. december 2022

Juhej, letos gremo kar dvakrat čez noč v muzej!

Ste dovolj hrabri, da si upate prespati v muzeju? Preizkusite svoj pogum in preživite večer z muzejskimi duhovi iz različnih zgodovinskih obdobij. Pridružite se nam na naši nepozabni muzejski dogodivščini, ki vas bo na krilih smeha in dobre volje popeljala v daljno preteklost.

© Andrej Peunik/MGML


© Andrej Peunik/MGML

Praznovanja rojstnih dni v MGML

Za otroke 4–10 let

Si že pomislil, da bi svoj rojstni dan praznoval v arhitektovi hiši, v palači sredi mesta ali v 2000 let starem arheološkem parku? Preveri svoje možnosti in s klicem rezerviraj svoj program.


Interaktivna vodstva z delavnicami za družine

Sobote (8 x na leto), ob 16:00
Za družine z otroki 4+

Ali ste vedeli, da so Emonci uporabljani stranišča, na katerih je lahko naenkrat sedelo in se pogovarjalo tudi 12 ljudi? In da je imel arhitekt Jože Plečnik kužka po imenu Sivko, katerega najljubša igrača – teniška žogica – še danes počiva na Plečnikovi delovni mizi? Še več zgodovinskih skrivnosti in ustvarjalnih spretnosti doživite pri nas! Naj vas pozdravijo animatorji, avtorji razstav, slikarji, kiparji, fotografi in poskočna žabica Ljuba in kužek Sivko. 

© Andrej Peunik/MGML

© Matevž Paternoster/MGML

Ustvarjalni obisk galerije

V času odprtja razstav
Za družine z otroki 7–12 let

Slikarstvo, kiparstvo, fotografijo in še kaj spoznajte na družinskem obisku Galerije Jakopič. Pridružite se nam pri raziskovanju razstav z zabavnimi in poučnimi otroškimi vodniki ter uživajte v brezmejnem ustvarjanju v našem Mini ateljeju.Potep po Emoni

Sobota, 10. september 2022, 14:00–18:00
Za družine z otroki 4+, brezplačno

Veliki dogodek za družine v Arheološkem parku Emona vas bo popeljal mimo ruševin starodavnega mesta, ob čemer boste spoznali njegove prebivalce, se urili v veščinah legionarjev, sprožili katapult, prisluhnili zvokom Emone, obiskali rimsko šolo, reševali zanimive naloge in se preizkusili v ustvarjanju na različnih delavnicah.

Prijave na prijava@mgml.si ali 01 24 12 506.

© Andrej Peunik/MGML


© Andrej Peunik/MGML

Muzejska scena

Za mlade 8–14 let

Vas privlači skrivnostni svet gledališča, radi nastopate in ste dobri v igranju? Uživate na potovanjih v preteklost? Zakaj ne bi te veščine združili na muzejsko-gledališkem projektu?

V novi, že četrti sezoni Muzejske scene bomo raziskovali Plečnikovo Ljubljano in se z različnimi gledališkimi pristopi poskušali približati življenju v tistem času. 

Vabljeni na samostojno družinsko raziskovanje!

Kadarkoli, v času trajanja razstav
Za družine z otroki 4–11 let

Družine, podajte se po otroških poteh skozi zgodovino in umetnost! Nekatere izbrane razstave Mestnega muzeja Ljubljana, Galerije Jakopič in Plečnikove hiše si lahko družine ogledate tudi samostojno – brez vodiča ali animatorja.

© Andrej Peunik/MGML


© arhiv kavarne Stow

Žabja mal'ca v kavarni

Po razigranem odkrivanju preteklosti se prileže počitek in želodčki kličejo po hrani, zato smo za vas pripravili mušjo pito, sadno mlako in barjansko mavrico. Starši pa si lahko privoščite tudi eno izmed najboljših kav v mestu.

Preverite ponudbo Žabja mal'ca v pražarni in kavarni Stow v kleti Mestnega muzeja Ljubljana!

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se