Ljubljana
MGML
Družine

Programi za družine

Kaj je lepšega kot preživeti sobotno popoldne v krogu družine in se pri tem zabavati? Na kulturno obarvanih družinskih doživetjih Muzeja in galerij mesta Ljubljane vam ponujamo dobro izkoriščen družinski čas ter zabavno in zvedavo odkrivanje novih znanj in spoznanj!
Programi za družine - © Andrej Peunik/MGML
© Andrej Peunik/MGML

Babi, dedi, povejta mi zgodbo!

Živimo v nenavadnih časih, ko se solidarno držimo proč drug od drugega, da bi se kmalu lahko zopet družili. Tudi ta čas pa plete niti, ki nas povezujejo med seboj in z našo lastno preteklostjo. Pripravili smo vam nekaj zanimivih nalog in izzivov, s katerimi si lahko popestrite praznične dni v decembru. 


Družine, pozor!

Kaj je lepšega kot preživeti sobotno popoldne v krogu družine in se pri tem zabavati? Na družinskih doživetjih Muzeja in galerij mesta Ljubljane  vam ponujamo dobro izkoriščen družinski čas ter zabavno in zvedavo odkrivanje novih znanj in spoznanj! Ob naših družinskih delavnicah boste v letu 2020 spoznavali mnogotere zgodovinske uganke, fotografske ustvarjalnice ter arhitekturne skrivnosti mojstra Plečnika. Lahko pa se tudi z nagajivim otroškim tiskanim vodnikom sprehodite po muzeju ali galeriji, po arheoloških parkih ali Plečnikovi Ljubljani. Prespite lahko v Turjaški palači ali v Plečnikovi hiši ali se podate na katero izmed drugih pestrih doživetij. 

Vabljeni v našo razigrano družbo! Prelistajte knjižico z zbranim družinskim programom na tej povezavi: Družinska knjižica 2020.pdf


Sobotne družinske delavnice v letu 2020

Sobotni popoldnevi so kot nalašč za preživljanje časa z družino. V Muzeju in galerijah mesta Ljubljane za vas že tradicionalno pripravljamo najlepše družinske sobote, na katerih lahko s svojimi otroki raziskujete lepote muzejskih in galerijskih prostorov. 

Najlepše družinske sobote

© Andrej Peunik/MGML


© Andrej Peunik/MGML

Praznovanja rojstnih dni v MGML

Si že pomislil, da bi svoj rojstni dan praznoval v arhitektovi hiši, v palači sredi mesta ali v 2000 let starem arheološkem parku? Preveri svoje možnosti in s klicem rezerviraj svoj program.

Praznovanja rojstnih dni


Vabljeni na samostojno družinsko raziskovanje!

Družine, podajte se po otroških poteh skozi zgodovino in umetnost! Nekatere izbrane razstave Mestnega muzeja Ljubljana, Galerije Jakopič in Plečnikove hiše si lahko družine ogledate tudi samostojno – brez vodiča ali animatorja.

© Andrej Peunik/MGML

Muzejska scena

vas privlači skrivnostni svet gledališča, radi nastopate in ste dobri v igranju? Uživate na potovanjih v preteklost? Zakaj ne bi te veščine združili na muzejsko-gledališkem projektu?

Z elementi gledališke pedagogike, gledališča predmetov in improvizacije se bodo otroci stari od 9 do 14 let v majhnih skupinah vživljali v različna časovna obdobja in prostore današnje Ljubljane. 


Nepozabni noči v muzeju 2020

Ste dovolj hrabri, da si upate prespati v muzeju? Preizkusite svoj pogum in preživite večer z muzejskimi duhovi iz različnih zgodovinskih obdobij. Pridružite se nam na naši nepozabni muzejski pustolovščini, ki vas bo na krilih smeha in dobre volje popeljala v daljno preteklost.

V letu 2020 jo organiziramo kar dvakrat! Pridružite se nam na poletni noči v Plečnikovi hiši ali na zimski noči v Mestnem muzeju Ljubljana!

© Andrej Peunik/MGML


© arhiv kavarne Stow

Žabja mal'ca v kavarni

Po razigranem odkrivanju preteklosti se prileže počitek in želodčki kličejo po hrani, zato smo za vas pripravili mušjo pito, sadno mlako in barjansko mavrico. Starši pa si lahko privoščite tudi eno izmed najboljših kav v mestu.

Preverite ponudbo Žabja mal'ca v pražarni in kavarni Stow v kleti Mestnega muzeja Ljubljana!


Ustvarjalni obisk galerije

Slikarstvo, kiparstvo, fotografijo in še kaj spoznajte na družinskem obisku Galerije Jakopič. Pridružite se nam pri raziskovanju razstav z zabavnimi in poučnimi otroškimi vodniki ter uživajte v brezmejnem ustvarjanju v našem Mini ateljeju.

Mini atelje v Galeriji Jakopič

© Andrej Peunik/MGML

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se