Ljubljana
MGML
Družine

Programi za družine

Kaj je lepšega kot preživeti sobotno popoldne v krogu družine in se pri tem zabavati? Na kulturno obarvanih družinskih doživetjih Muzeja in galerij mesta Ljubljane vam ponujamo dobro izkoriščen družinski čas ter zabavno in zvedavo odkrivanje novih znanj in spoznanj!
Foto: Andrej Peunik/ MGML
Foto: Andrej Peunik/ MGML

Pozor, radovedne družine!

V Muzeju in galerijah mesta Ljubljane v letu 2018 za vas pripravljamo celo kopico družinskih doživetij. Ponudba je pestra in zajema tako zgodovinske kot likovne in arhitekturne teme. Obiščete nas lahko na organiziranih dogodkih ali se odpravite na samostojen ogled razstave, prisluhnete lahko antičnim legendam ali se z vodnikom sprehodite po muzeju, arheoloških parkih ali Plečnikovi hiši. Spoznajte srednjeveške poklice, raziščite srednjeveške ulice Ljubljane, odpeljite svojo družino na raziskovalni potep po Emoni, prespite v Turjaški palači, spoznajte literarnega genija Ivana Cankarja, praznujte z nami svoj rojstni dan ali se podajte na katero izmed mnogih drugih pestrih doživetij.

Vabljeni v našo razigrano družbo!
Družinski program 2018


Najlepše družinske sobote v letu 2018

Sobotni popoldnevi so kot nalašč za preživljanje časa z družino. V Muzeju in galerijah mesta Ljubljane za vas že tradicionalno pripravljamo najlepše družinske sobote, na katerih lahko s svojimi otroki raziskujete lepote muzejskih in galerijskih prostorov. 

Najlepše družinske sobote


Praznovanja rojstnih dni v MGML

Si že pomislil, da bi svoj rojstni dan praznoval v arhitektovi hiši, v palači sredi mesta ali v 2000 let starem arheološkem parku? Preveri svoje možnosti in s klicem rezerviraj svoj program.

Praznovanja rojstnih dni


Otroške poti skozi zgodovino in umetnost

Izbrane razstave Mestnega muzeja Ljubljana, Galerije Jakopič in Plečnikove hiše si lahko družine ogledate tudi samostojno – brez vodiča ali animatorja. Na blagajni muzeja ali galerije povprašajte po tiskanem otroškem vodniku. Ta bo z razigranimi in poučnimi nalogami dopolnil vašo družinsko izkušnjo na razstavi. Izvod družinskega vodnika pri nakupu družinske vstopnice prejmete brezplačno!

Otroške poti skozi zgodovino in umetnost


Vabljeni na ustvarjalni obisk galerije!

Slikarstvo, kiparstvo, fotografijo in še kaj spoznajte na družinskem obisku Galerije Jakopič. Pridružite se nam pri raziskovanju razstav z zabavnimi in poučnimi otroškimi vodniki ter uživajte v brezmejnem ustvarjanju v našem Mini ateljeju.

Mini atelje v Galeriji Jakopič


Pozor, pogumni otroci!

Ste dovolj hrabri, da si upate prespati v muzeju?

Noč v muzeju