Ljubljana
MGML
Odrasli

Programi za odrasle

S programi za študente, odrasle in seniorje v muzeju ustvarjamo prijazno in odprto okolje za ustvarjalno, navdihujoče in koristno pridobivanje novih znanj in veščin iz bogato napolnjene skrinje ljubljanske dediščine in kulture.
Za svojevrstno doživetje ljubljanske zgodovine in pristen vpogled v to, kako s(m)o živeli včasih in kako lahko razumemo življenje v mestu danes, obiščite muzejske programe za odrasle!
Programi za odrasle

M_oder

Naj vaše raziskovalno delo postane dobra zgodba! Mi vam pomagamo pri razvoju veščin učinkovite javne predstavitve, vi pa rezultate svojega znanstvenega dela predstavite na javnem predavanju v muzeju. 

Več o projektu

©Andrej Peunik/MGML

©Katarina Rojc

Kaligrafske delavnice

Oblikujte svojo pisavo po navdihu zgodovinskih pisav! Pridružite se nam na enodnevnih ali večdnevnih delavnicah. 

V umetnosti pisanja se boste urili s strokovno pomočjo Kaligrafskega studia Katarina.

Želim izvedeti več

Izdelava družinskega drevesa

Nova stalna razstava Ljubljana. Zgodovina. Mesto. prinaša nove stalne programe. Pridružite se nam na delavnici izdelave družinskega drevesa za odrasle.

Želim izvedeti več


©Andrej Peunik/MGML

Muzej od blizu, študijska skupina

Vsako študijsko leto se oblikuje skupina študentov, ki se na predavanjih in vodstvih kolegov iz muzeja in galerij od blizu spozna zdelom v muzeju, muzejskimi poklici, aktualnimi galerijskimi in muzejskimi razstavami ter zbirkami.

Želim izvedeti več


Mestni muzej Ljubljana in Ljubljančani, študijska skupina za seniorje

'Ko smo bili mi mladi, je bilo res vse drugače!' ... Mestni muzej Ljubljana in Ljubljančani je program, ki navdušuje že skoraj dve desetletji! Nastal je ob sodelovanju z Univerzo za tretje življenjsko obdobje, potem pa je rasel in se širil po svoje. Letos razpisujemo novo skupino, v katero vabimo vse, ki si želijo pripovedovati in med sabo deliti zgodbe iz svoje skrinje osebnih spominov. 

Želim izvedeti več

©Andrej Peunik/MGML


©Andrej Peunik/MGML

Raziskujmo preteklost Ljubljane, študijska skupina za seniorje

Se zanimate za preteklost našega glavnega mesta? Se vas je zgodovina Ljubljane dotaknila? Si želite o njej izvedeti več? Od oktobra do konca maja vas vabimo na redna tedenska srečanja. Dobivamo se ob četrtkih med 10. do 11. uro v Mestnem muzeju Ljubljana. V sezoni 2022/2023 bodo del srečevanj zanimiva poljudnoznanstvena predavanja raziskovalcev iz Umetnostnozgodovinskega inštituta France Stele ZRC SAZU, ki letos obeležuje 50-letnico samostojnega delovanja. Člani skupine pa se bomo odpravili tudi na vodstva po aktualnih razstavah Muzeja in galerij mesta Ljubljane ter razstavah drugih muzejev in galerij.

Želim izvedeti več


Od blizu: fotografija kot način videnja sveta, študijska skupina za odrasle

Tistim, ki idejo fotografije nosijo v svojem pogledu na svet, ponuja možnost, da se kot občutljivi posamezniki od blizu soočijo s poslanstvi, ki jih ta medij uresničuje. Program uvaja pristope k fotografiranju in širjenju sporočilnosti fotografije, ki bolj kot na tehnični dovršenosti opreme in veščini temeljijo na urjenju očesa in osebnosti fotografa.

Želim izvedeti več

©Metod Blejec


Nova študijska skupina za odrasle "Zgodovina z dr. Markom Prpičem"

Večina izmed nas rada kaj dobrega poje in popije. Pa se med obedom tudi kdaj vprašamo, kaj vse nam o naši preteklosti lahko pove hrana, ki jo imamo na krožniku in pijača, ki jo spremlja? Ste kdaj pomislili, da nas lahko do vzrokov za tradicionalne konflikte med Irci in Angleži pripelje krompir? In kako sta povezana rum ter suženjstvo v Ameriki?

Če si želite na zgodovino pogledati s prehranskega zornega kota, vas vabimo  v novo študijsko skupino za odrasle, kjer bo strokovnjak svojega področja - dr. Marko Prpič - z nami delil bogato znanje o presenetljivih povezavah med zgodovino človeštva in hrano ter pijačo, nujnima sestavinama naših življenj. 

Želim izvedeti več >>

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se