Ljubljana
MGML
Odrasli

Programi za odrasle

S programi za študente, odrasle in seniorje v muzeju ustvarjamo prijazno in odprto okolje za ustvarjalno, navdihujoče in koristno pridobivanje novih znanj in veščin iz bogato napolnjene skrinje ljubljanske dediščine in kulture.
Za svojevrstno doživetje ljubljanske zgodovine in pristen vpogled v to, kako s(m)o živeli včasih in kako lahko razumemo življenje v mestu danes, obiščite muzejske programe za odrasle!
None

©Andrej Peunik/MGML

Muzej od blizu, študijska skupina za študente

Študenti družboslovnih in humanističnih študijev, ki bi se radi seznanili z delom v muzeju in galerijah, vljudno vabljeni v študijsko skupino Muzej od blizu. Študijska skupina skozi različne metode dela spoznava delovanje muzeja. 

Želim izvedeti več


Mestni muzej Ljubljana in Ljubljančani, študijska skupina za seniorje

Spoznajte muzejske zbirke v depojih, načine ravnanja s starimi predmeti ter postopke za ohranjanje kulturne dediščine v specializiranih muzejskih delavnicah. Naučite se marsikaj novega s področja ved, ki so pomembne za ohranjanje dragocenosti in pričevanj iz preteklosti.

Želim izvedeti več

©Andrej Peunik/MGML


©Andrej Peunik/MGML

Raziskujmo preteklost Ljubljane, študijska skupina za seniorje

Se zanimate za preteklost našega glavnega mesta? Se vas je zgodovina Ljubljane dotaknila? Delite z nami svojo zgodbo! Od oktobra do konca maja se bomo ob četrtkih od 11. do 12. ure družili v Mestnem muzeju Ljubljana, organizirali vodstva po muzejskih zbirkah, ekskurzije in izlete. 

Želim izvedeti več


Od blizu: fotografija kot način videnja sveta, študijska skupina za odrasle

Tistim, ki idejo fotografije nosijo v svojem pogledu na svet, ponuja možnost, da se kot občutljivi posamezniki od blizu soočijo s poslanstvi, ki jih ta medij uresničuje. Program uvaja pristope k fotografiranju in širjenju sporočilnosti fotografije, ki bolj kot na tehnični dovršenosti opreme in veščini temeljijo na urjenju očesa in osebnosti fotografa.

Želim izvedeti več

©Metod Blejec


©Katarina Rojc

Kaligrafske delavnice

Oblikujte svojo pisavo po navdihu zgodovinskih pisav! Pridružite se nam na enodnevnih ali večdnevnih delavnicah. V umetnosti pisanja se boste urili s strokovno pomočjo Kaligrafskega studia Katarina.

Vljudno vabljeni na zimske ali spomladanske delavnice.

Želim izvedeti več

Izdelava družinskega drevesa

Nova stalna razstava Ljubljana. Zgodovina. Mesto. prinaša nove stalne programe. Pridružite se nam na delavnici izdelave družinskega drevesa za odrasle, ki jo bomo izvedli dvakrat letno, v štirih zaporednih četrtkih. 

Želim izvedeti več