Ljubljana
MGML
Odrasli

Programi za odrasle

S programi za študente, odrasle in seniorje v muzeju ustvarjamo prijazno in odprto okolje za ustvarjalno, navdihujoče in koristno pridobivanje novih znanj in veščin iz bogato napolnjene skrinje ljubljanske dediščine in kulture.
Za svojevrstno doživetje ljubljanske zgodovine in pristen vpogled v to, kako s(m)o živeli včasih in kako lahko razumemo življenje v mestu danes, obiščite muzejske programe za odrasle!
Programi za odrasle

M_oder

Naj vaše raziskovalno delo postane dobra zgodba! Mi vam pomagamo pri razvoju veščin učinkovite javne predstavitve, vi pa rezultate svojega znanstvenega dela predstavite na javnem predavanju v muzeju. 

Več o projektu


©Julija Hoda / MGML

Cianotipija: Vikend fotografska delavnica za odrasle

Na vikend delavnici Cianotipija v družbi izkušenega fotografa Matevža Paternostra se boste lahko preizkusili v stari, analogni fotografski tehniki in izdelali svoj fotogram brez uporabe fotoaparata. Vabimo vas, da v sproščenem vzdušju osvojite nova znanja in ustvarite fotogram, ki si bo zagotovo zaslužil častno mesto na vaši steni ali omarici!

Več o delavnici

Kaligrafske delavnice

Oblikujte svojo pisavo po navdihu zgodovinskih pisav! Pridružite se nam na enodnevnih ali večdnevnih delavnicah. 

V umetnosti pisanja se boste urili s strokovno pomočjo Kaligrafskega studia Katarina.

Želim izvedeti več

©Katarina Rojc

Izdelava družinskega drevesa

Nova stalna razstava Ljubljana. Zgodovina. Mesto. prinaša nove stalne programe. Pridružite se nam na delavnici izdelave družinskega drevesa za odrasle.

Želim izvedeti več


Raziskujmo preteklost Ljubljane, študijska skupina za seniorje

Člani skupine se bomo odpravili na vodstva po aktualnih razstavah Muzeja in galerij mesta Ljubljane ter razstavah drugih muzejev in galerij.

Želim izvedeti več

©Andrej Peunik/MGML


©Andrej Peunik/MGML

Mestni muzej Ljubljana in Ljubljančani, študijska skupina za seniorje

'Se radi spominjate, kako je bilo včasih? Radi pripovedujete in poslušate zgodbe, pa vaši bližnji nimajo vedno časa za to? Pridružite se novi skupini Mestni muzej Ljubljana in Ljubljančani pod mentorstvom muzejske svetnice Janje Rebolj.

Želim izvedeti več


©Metod Blejec

Od blizu: fotografija kot način videnja sveta, študijska skupina za odrasle

Tistim, ki idejo fotografije nosijo v svojem pogledu na svet, ponuja možnost, da se kot občutljivi posamezniki od blizu soočijo s poslanstvi, ki jih ta medij uresničuje. Program uvaja pristope k fotografiranju in širjenju sporočilnosti fotografije, ki bolj kot na tehnični dovršenosti opreme in veščini temeljijo na urjenju očesa in osebnosti fotografa.

Želim izvedeti več

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se