Ljubljana
MGML
Študenti

Muzej od blizu

Študijska skupina
Študenti družboslovnih in humanističnih študijev, ki bi se radi seznanili z delom v muzeju in galerijah, vljudno vabljeni v študijsko skupino Muzej od blizu.
©Blaž Gutman
©Blaž Gutman

©Andrej Peunik/MGML

Vabljeni študenti družboslovnih in humanističnih študijev, ki bi se radi seznanili z delom v muzeju in galerijah v študijskem letu 2019/2020.

Študijska skupina skozi različne metode dela spoznava delovanje muzeja. Srečevali se bomo enkrat tedensko, po dve šolski uri, od novembra do konca maja. Ob zaključku študijskega leta udeleženci prejmete potrdilo o obravnavanih temah in obsegu praktičnega dela.

  • Mentorica: Janja Rebolj, muzejska svetovalka
  • Termin: november 2019−maj 2020
  • Urnik: uskladitev na prvem srečanju; prilagojeno akademskim počitnicam
  • Lokacija: Muzej in galerije mesta Ljubljane, različne lokacije 
  • Cena: 12 €/mesec
  • Dodatne informacije: janja.rebolj@mgml.si
  • Prijave: prijava@mgml.si 

Prvo srečanje in predstavitev študijske skupine (za mlade, ki si želijo spoznati delo v muzeju) bo v sredo, 13. novembra 2019 ob 18. uri v pedagoški učilnici Mestnega muzeja Ljubljana. Izbor predstavljenih tem: organizacija Muzeja in galerij mesta Ljubljane, muzej – prostor komunikacije, dokumentacija v muzeju, kustos – temeljni poklic v muzeju, konservatorska služba, sodniki odličnosti, VAKOG, Kolblovi učni stili v muzeju in 4MAT, pedagoški programi in programi za odrasle MGML, PR in marketing v muzeju.

Študijski obiski lokacij MGML: Mestni muzej Ljubljana, Plečnikova hiša, Cankarjeva spominska soba, Župančičeva spominska zbirka, Mestna galerija Ljubljana, Galerija Vžigalica, Galerija Jakopič, Tobačni muzej in Kulturni center Tobačna 001 ter Arheološki park Emona.

©Aleksander Hribovšek/MGML

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se