Ljubljana
MGML
Študenti

Muzej od blizu

Študijska skupina
Študenti družboslovnih in humanističnih študijev, ki bi se radi seznanili z delom v muzeju in galerijah, vljudno vabljeni v študijsko skupino Muzej od blizu.
Muzej od blizu - ©Blaž Gutman
©Blaž Gutman

©Andrej Peunik/MGML

Vabljeni študenti družboslovnih in humanističnih študijev, ki bi se radi seznanili z delom v muzeju in galerijah v študijskem letu 2020/2021.

Študijska skupina skozi različne metode dela spoznava delovanje muzeja. Srečevali se bomo enkrat tedensko, po dve šolski uri, od oktobra do konca maja. Ob zaključku študijskega leta udeleženci prejmete potrdilo o obravnavanih temah in obsegu praktičnega dela.

  • Mentorica: Janja Rebolj, muzejska svetnica
  • Termin: oktober 2020−maj 2021
  • Urnik: četrtki ob 14.00; prilagojeno akademskim počitnicam
  • Lokacija: Muzej in galerije mesta Ljubljane, različne lokacije 
  • Cena: 12 €/mesec
  • Dodatne informacije: janja.rebolj@mgml.si
  • Prijave: prijava@mgml.si 

Prvo srečanje in predstavitev študijske skupine (za mlade, ki si želijo spoznati delo v muzeju) bo v četrtek, 15. oktobra 2020 ob 14. uri v pedagoški učilnici Mestnega muzeja Ljubljana. Izbor predstavljenih tem: organizacija Muzeja in galerij mesta Ljubljane, muzej – prostor komunikacije, dokumentacija v muzeju, kustos – temeljni poklic v muzeju, konservatorska služba, sodniki odličnosti, VAKOG, Kolblovi učni stili v muzeju in 4MAT, pedagoški programi in programi za odrasle MGML, PR in marketing v muzeju.

Študijski obiski lokacij MGML: Mestni muzej Ljubljana, Plečnikova hiša, Cankarjeva spominska soba, Župančičeva spominska zbirka, Mestna galerija Ljubljana, Galerija Vžigalica, Galerija Jakopič, Tobačni muzej in Kulturni center Tobačna 001 ter Arheološki park Emona.

Zaradi posebnih okoliščin bomo urnik sproti prilagajali (če bo mogoče se bomo dobivali v živo, sicer po ZOOMu.

©Aleksander Hribovšek/MGML

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se