Ljubljana
MGML

Razstave

Napovedujemo
Saša Spačal
Saša Spačal MikoMitologije
22. 10. 2021–3. 12. 2021

Saša Spačal v svojem delu raziskuje preplet narave in kulture, pri čemer se osredotoča predvsem na vpetost vseh sprememb v neskončno število mikro in makro povratnih zank, ki jih poganja človeškemu očesu nevidna presnova mikroorganizmov.

Napovedujemo
Neža Knez
Neža Knez Skozi te iste pore se še vedno zliva taisti znoj, poskus 2 (Cirkulacije)
16. 12. 2021–21. 1. 2022

Skozi te iste pore se še vedno zliva taisti znoj, poskus 2 (Cirkulacije) je večletna raziskava prostora, ki skozi osebno pripoved presoja zgodovino ter identitete pokrajine, prepletanje osebne in obče biografije, ter njihovih objektov in subjektov raziskave.

Pretekle razstave

Danilo Milovanović
Danilo MilovanovićRazsrediščenje
14. 9. 2021–15. 10. 2021
Umetniška dela Danila Milovanića so dobesedno vsidrana v urbano tkivo, od koder umetnik črpa svoj navdih in kamor svoja dela najpogosteje tudi umešča; s svojo ustvarjalnostjo nemalokrat analizira in prevprašuje procese gentrifikacije in komercializacije mestnih središč ter tako razpira pomembna družbena vprašanja.
Polonca Lovšin
Polonca LovšinGibanje za javni govor
10. 8. 2021–8. 9. 2021
Razstava Gibanje za javni govor umetnice Polonce Lovšin je prva postavitev istoimenskega projekta v galerijskem prostoru. Gre za projekt v trajanju, ki začasno zavzame javni prostor v urbanem okolju in udeležence spodbuja h komunikaciji in skupni akciji.
Constanze Ruhm
skupinska razstava
Constanze RuhmNajdaljša (in še daljša) pot
30. 4. 2021–20. 6. 2021
Projekt v obliki dvokanalne videoinstalacije, združene s serijo fotografij, prepleta več niti, povezanih z zgodovino in sedanjostjo italijanskega feminizma.
Maja Smrekar
Maja SmrekarOptična motnja
24. 12. 2020–12. 3. 2021
Številni naravoslovni muzeji po svetu so v precepu, kako prilagoditi prikaz svojih zbirk novim smernicam in gibanjem. Ni naključje, da v času, ko se v javnosti krešejo mnenja med zagovorniki in nasprotniki dioram, pri čemer prvi menijo, da so tako ogrožene kot živali in ekosistemi, ki jih prikazujejo, drugi pa jih imajo za preživelo propagandno orodje imperialističnih sil, projekt Optična motnja Maje Smrekar oživlja prav obliko diorame.
Arjan Pregl
Arjan PreglOtroške slike
24. 9. 2020–6. 11. 2020
Vrste sodobnih slikarskih prijemov in praks, ki so povezani predvsem z ehom visokega modernizma, včasih opisujemo z nezavednim, kot transcendentalni prikaz »potlačenega smisla«. Pojem nezavednega in njegove izpeljave v polju likovnega mnogokrat burijo duhove in spodbujajo vprašanja o prikritem ter s tem dopuščajo vrsto interpretativnih piruet in teorij, pogostokrat naslanjajočih se na definicije sublimnega in abstraktnega.
Viktor Bernik
Viktor BernikHA, HA, HA!
3. 6. 2020–31. 7. 2020
Za ustvarjanje Viktorja Bernika je značilno predvsem dvoje: to, da se v svojih delih sklicuje na družbeno realnost in da v svojih projektih uporablja različne formalne rešitve. Sodobne družbe se loteva z igrivostjo in humorjem, in očitno je, da mu sorodna sproščenost omogoča tudi prehajanje iz polja slike v risbo, video, grafiko, pa tudi v prostorske postavitve, intervencije in dogodke.

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se