Ljubljana
MGML

Razstave

Pretekle razstave

Tobačni muzej
Tobačni muzej
Stalna razstava
Tobačni muzej nudi vpogled v del bogate industrijske dediščine Ljubljane. Muzejska predstavitev je nastala v tesnem sodelovanju in iz zbirk Muzeja in galerij mesta Ljubljane ter Tobačne Ljubljana.
Valerie Wolf Gang
Valerie Wolf GangČudoviti obraz umetne inteligence
24. 2. 2022–8. 4. 2022
V središču umetniškega raziskovanja Valerie Wolf Gang ležita kompleksno razmerje med človekom in tehnologijo ter vpliv slednje na družbo, predvsem na človekovo dojemanje lastne identitete.
Neža Knez
Neža KnezSkozi te iste pore se še vedno zliva taisti znoj, poskus 2 (Cirkulacije)
16. 12. 2021–21. 1. 2022
Skozi te iste pore se še vedno zliva taisti znoj (Cirkulacije) je večletna raziskava prostora, ki preko osebne pripovedi govori o zgodovini in identiteti pokrajine, prepletanju osebne in obče biografije ter njihovih objektih in subjektih raziskave.
Saša Spačal
Saša SpačalMikoMitologije
22. 10. 2021–3. 12. 2021
Saša Spačal v svojem delu raziskuje preplet narave in kulture, pri čemer se osredotoča predvsem na vpetost vseh sprememb v neskončno število mikro in makro povratnih zank, ki jih poganja človeškemu očesu nevidna presnova mikroorganizmov.
Danilo Milovanović
Danilo MilovanovićRazsrediščenje
14. 9. 2021–15. 10. 2021
Umetniška dela Danila Milovanića so dobesedno vsidrana v urbano tkivo, od koder umetnik črpa svoj navdih in kamor svoja dela najpogosteje tudi umešča; s svojo ustvarjalnostjo nemalokrat analizira in prevprašuje procese gentrifikacije in komercializacije mestnih središč ter tako razpira pomembna družbena vprašanja.
Polonca Lovšin
Polonca LovšinGibanje za javni govor
10. 8. 2021–8. 9. 2021
Razstava Gibanje za javni govor umetnice Polonce Lovšin je prva postavitev istoimenskega projekta v galerijskem prostoru. Gre za projekt v trajanju, ki začasno zavzame javni prostor v urbanem okolju in udeležence spodbuja h komunikaciji in skupni akciji.

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se