Ljubljana
MGML
Nikita Kadan, Anna Zvygintseva
5. 6. 2018–29. 6. 2018

Opus Anne Zvygintseve spominja na intuitivni dnevnik, v katerem s skulpturami, risbami in videi beleži sledove vsakodnevnega življenja, srečanj, naključij ali avtobiografskih dejstev in na ...

Napovedujemo
Rezidenčna izmenjava
26. 7. 2018–31. 8. 2018
Ker se je sodelovanje s Izraelskim centrom za digitalno umetnost Holon izkazalo za uspešno – v preteklosti so v KC Tobačna 001 gostovali Efrat Vital, Avi Pitchon, Lee Nevo, Luciana Kaplun, Hili Greenfeld in Moran Victoria Sabbag - z izmenjavo umetnikov nadaljujemo tudi v letu 2018.
Napovedujemo
Nika Autor
13. 9. 2018–12. 10. 2018
Dela Nike Autor, diplomantke ljubljanske ALUO in dunajske akademije, kjer je zaključila svoj doktorat, formalno segajo na področja filma in filmske teorije, videa, fotografije, grafike in slikarstva. Umetnica je znana po obravnavanju družbeno angažiranih tem in prepletanju podob iz arhivov ter sedanjosti.
Napovedujemo
Fokus grupa
30. 10. 2018–7. 12. 2018
Hrvaški umetniški kolektiv Fokus Grupa (ust. 2012) v svojem delu uporablja tekste, objekte in podobe ter jih združuje v instalacije in intervencije. Z njimi se osredotoča na raziskovanje odnosa med poljem sodobne umetnosti in njenimi javnimi manifestacijami predvsem z ozirom na razmerje moči kot tudi širši ekonomski in družbeni kontekst.

Novice

Za umetniško prakso ukrajinskega umetnika Nikite Kadana velja, da nas izpostavlja premisleku o manipulacijah zgodovine, ki se odvijajo v sodobnem političnem in kulturnem diskurzu. Opus Anne Zvyagintseve pa spominja na intuitivni dnevnik, v katerem s skulpturami, risbami in videi beleži sledove vsakodnevnega življenja, srečanj, naključij ali avtobiografskih dejstev in na ta način ohranja trenutke, ideje in dejanja, ki bi se drugače izgubili.

16. april 2018
Kulturni center Tobačna 001

"Umetnikovo preizpraševanje vloge časa v tem procesu ne gre v smeri razmišljanja, kaj je čas uničil, temveč bolj v smislu ugotavljanja, kaj je prinesel: sprožil je življenje, vdor narave v notranjost zgradbe," in ravno to stanje poskuša umetnik ujeti s fotografskim delom instalacije, pri katerem se loteva fotodokumentarnega mapiranja prostora, herbarija z rastlinjem iz omenjenega poslopja in sobnih rastlin v koritih.

5. april 2018
Kulturni center Tobačna 001

V novo leto v KC Tobačna 001 vstopamo z razstavnim projektom izraelske umetnice Moran Victorie Sabbag z naslovom "Adagio for Space", razstavni program pa nadaljujemo s samostojnimi umetniškimi projekti. V prvi polovici leta se bodo v razstavnem prostoru predstavili bolgarski umetnik Kamen Stoyanov, ki se pri svojem delu osredotoča na vprašanja identitete, migracij, zgodovinskih definicij ali perečih težav na področju družbenega in kulturnega razvoja in slovenski umetnik Boris Beja, ki z uporabo različnih medijev ustvarja povezave med različnimi vsebinami, z jasnim poudarkom na socialni kritiki.

22. december 2017
Kulturni center Tobačna 001

Kulturni center Tobačna 001

Kulturni center Tobačna 001 združuje razstavišče sodobne umetnosti, muzejsko zbirko Tobačne tovarne in stanovanje za umetniško rezidenco. S prenovljenim historičnim objektom znotraj nekdanjega kompleksa stare Tobačne tovarne, v katerem je bila prvotno kopalnica za delavce s prhami in kopalnimi kadmi, kasneje tovarniška menza, nazadnje pa arhiv tovarne, je Kulturni center Tobačna 001 postal novo žarišče likovne in kulturne dejavnosti v predelu mesta, ki postaja ambient za sodobne multikulturne vsebine.

© Matevž Paternoster/MGML
© Matevž Paternoster/MGML

Lokacija

Kulturni center Tobačna 001

Tobačna ulica 1
1000 Ljubljana

Kontakt

E kc.tobacna001@mgml.si

Informacije in rezervacije terminov:
T 01 24 12 500
T 01 24 12 506
E prijava@mgml.si

Odpiralni čas

Razstavišče je odprto v času razstav:
torek–petek: 11:00–17:00
ponedeljek, sobota, nedelja: zaprto

Vstopnice

Vstop prost.

Spremljajte nas

Bodite obveščeni o razstavah, dogodkih in novostih.