Ljubljana
MGML
Dante Buu
20. 12. 2018–18. 1. 2019

Dante Buu se je rodil v Rožajah v Črni gori. Zakoreninjen v intimnosti, s svojim delom skozi različne medije naslavlja brutalno sociokulturno okolje in vseprisotno ...

Novice

Projekt "Odprti ateljeji v Stari Tobačni" tovarni so organizirali umetniki in oblikovalci, ki že več let ustvarjajo v prostorih nekdanje Tobačne tovarne v Ljubljani. Namen projekta je predstaviti umetniško in kreativno produkcijo Stare Tobačne tovarne širši javnosti. V zgodovinsko pomembni in zanimivi stavbi stare Tobačne tovarne, kjer so predelovali tobak, so v zadnjih desetletjih našli prostor za ustvarjanje številni uveljavljeni in še neuveljavljenim umetniki vseh generacij.

20. november 2018
Kulturni center Tobačna 001

V rezidenčnem centru KC Tobačna 001 trenutno gostuje črnogorski umetnik Dante Buu. S svojim delom skozi različne medije naslavlja brutalno sociokulturno okolje in vseprisotno odtujenost v družbi. Vse, kar je navidezno čudovito, radostno in dostopno, je razgaljeno v delu Danteja Buu-ja z namenom, da bi lahko razkril njihove posledice ter vpliv na individualni in kolektivni ravni.

19. november 2018
Kulturni center Tobačna 001

"V rezidenčnem centru KC Tobačna 001 v Ljubljani je zadnja dva meseca domovala hrvaška Fokus Grupa in tako je nastal projekt, ki se imenuje "Nevidna materija" in ga je kurirala Alenka Gregorič. Avtorja Iva Kovač in Elvis Krstulović pri ustvarjanju uporabljata vire iz raznolikih arhivov, tudi kot vizualni material, iz katerega ustvarjata kolaže in apropriacije. Njun opus lahko vpišemo v pozna dela institucionalne kritike, saj raziskujeta delovanje akterjev sveta vizualne umetnosti in s tem kritiko usmerjata k razmerjem, predvsem v naši regiji."

19. november 2018
Kulturni center Tobačna 001

Kulturni center Tobačna 001

Kulturni center Tobačna 001 združuje razstavišče sodobne umetnosti, muzejsko zbirko Tobačne tovarne in stanovanje za umetniško rezidenco. S prenovljenim historičnim objektom znotraj nekdanjega kompleksa stare Tobačne tovarne, v katerem je bila prvotno kopalnica za delavce s prhami in kopalnimi kadmi, kasneje tovarniška menza, nazadnje pa arhiv tovarne, je Kulturni center Tobačna 001 postal novo žarišče likovne in kulturne dejavnosti v predelu mesta, ki postaja ambient za sodobne multikulturne vsebine.

© Matevž Paternoster/MGML
© Matevž Paternoster/MGML

Lokacija

Kulturni center Tobačna 001

Tobačna ulica 1
1000 Ljubljana

Kontakt

E kc.tobacna001@mgml.si

Informacije in rezervacije terminov:
T 01 24 12 500
T 01 24 12 506
E prijava@mgml.si

Odpiralni čas

Razstavišče je odprto v času razstav:
torek–petek: 11:00–17:00
ponedeljek, sobota, nedelja: zaprto

Vstopnice

Vstop prost.