Ljubljana
MGML

Mali umetniki v karanteni

Dragi otroci, dragi starši, dragi vzgojitelji in učitelji, kot veste, so do nadaljnjega zaprti ne le vaši vrtci in vaše šole, temveč tudi likovne ustanove in muzeji. V Galeriji Tobačna si želimo, da kljub temu ne bi pozabili na umetnost, predvsem pa, da bi v tem času ostali ustvarjalni. V ta namen smo se odločili ustvariti spletno galerijo, namenjeno našim najmlajšim in njihovi ustvarjalnosti - poimenovali smo jo »Mali umetniki v karanteni«.

None

Večkrat tedensko smo v za to ustvarjenem Facebook dogodku objavljali raznolike in ustvarjalne ideje ter kratke predstavitve sodobnih umetnikov ter vas povabili, da ste se nam pri ustvarjanju pridružili in z nami delili nastala umetniška dela. Ker vsi vemo, da je bilo v teh tednih najbolje ostati doma, zato smo material za naše umetnine poskusili najti tam, kjer ga običajno ne iščemo: v naši kuhinji, v prepolnem predalu delovne mize, v kopalnici, na zaprašenem podstrešju ali v nepospravljeni kleti. Plastična embalaža, star časopisni papir, kosi blaga in lesa, pločevinke … Tudi iz tega lahko nastane umetniško delo!

Projekt se je zaključil, fotografije nastalih izdelkov pa si lahko ogledate na naši Facebook strani: https://www.facebook.com/tobacna.001

Ostanite zdravi, ostanite ustvarjalni!


Za vas smo pripravili tudi navdihe za ustvarjanje:

















Objavljeno: 18. 3. 2020

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se