Ljubljana
MGML

Posvojite aksolotla

Ker veliko aksolotov preživi večino svojega življenja kot modelni organizem v znanstvenih laboratorijih, so aksolotli, ki so se izvalili v akvariju Sarah Hermanutz, potomci tistih, ki so imeli srečo, da so laboratorije zapustili. Ker so se pri Sarah zelo uspešno razmnožili, ima veliko mladih aksolotov in z veseljem bo dala kakšnega v posvojitev.

None

Aksoloti živijo celo življenje v sladki (deklorirani) vodi in potrebujejo rezervoar z najmanj 10 litri (38 L) na aksolotla. Akvarij mora imeti nežen vodni filter (brez hitro tekoče vode), golo ali fino peščeno dno (brez gramoza) in prostore, kjer se žival lahko skrije pred svetlobo, na primer cvetlične lončke in vodne rastline. Aksolotli so radovedni in bodo poskušali pojesti druga bitja, kot so ribe in polži, ki živijo v njihovih akvarijih, zato je mogoče imeti v istem akvariju le aksolotle! Za posvojitev so na voljo enoletni mladički, ki so vajeni na hranjenje s peleti za aksolotle, vendar imajo radi tudi ročno hranjenje s svežimi črvi. Hraniti jih je potrebno na 2 dni.

Če vas zanima posvojitev aksolotla, nam to sporočite do nedelje, 12. januarja na elektronski naslov kc.tobacna001@mgml.si

Objavljeno: 9. 1. 2020

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se