Ljubljana
MGML

Politika o varstvu osebnih podatkov

V Muzeju in galerijah mesta Ljubljane (MGML) se zavedamo pomena zasebnosti in si prizadevamo, da so vaši osebni podatki pri nas zaščiteni skladno z veljavno zakonodajo.

V Politiki o varstvu osebnih podatkov so zbrane vse informacije o obdelavi osebnih podatkov v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane, Gosposka 15, 1000 Ljubljana (info@mgml.si), ki je tudi upravljavec vaših osebnih podatkov.

1. Katere osebne podatke obdelujemo in kako jih pridobimo

1.1 Osebni podatki, ki nam jih posredujete, tako da izpolnite obrazec o obveščanju na naši spletni strani ali pa tiskani obrazec o obveščanju, ki je na voljo na naših lokacijah, nam jih pošljete po elektronski pošti ali kako drugače posredujete. Podatki, ki nam jih sporočite vključujejo elektronski naslov; v primeru, da želite prejemati MGML dvomesečni program na vaš domači naslov, pa tudi vaše ime, priimek in poštni naslov.

1.2 Osebni podatki, ki jih pri vsakem vašem obisku naše spletne strani samodejno zbiramo:

  • Tehnične informacije, vključno z naslovom internetnega protokola (IP), ki se uporablja za povezavo računalnika z internetom, podatki za prijavo, vrsto in različico brskalnika, nastavitev časovnega pasu, vrste in različice brskalnika, operacijskega sistema in platform.
  • Informacije o vašem obisku, vključno s polno unikatnimi lokatorji virov (URL), krogotokom do, prek in z naše strani (vključno z datumom in časom), izdelki, ki ste si jih ogledali ali iskali, čas odziva strani, nalaganje napak, dolžina obiskov na določenih straneh, informacije o medsebojnem delovanju strani (na primer pomikanje, kliki in nadzorovanje miške), metode, ki se uporabljajo za brskanje stran od strani, in katero koli telefonsko številko, ki se uporablja za klicanje naše številke za stranke.

2. Osebne podatke, ki nam jih posredujete bomo uporabili:

  • da vam zagotovimo prejemanje elektronskih obvestil o programu MGML, na katerega ste se prijavili;
  • da vam zagotovimo prejemanje elektronskih vabil na razstave in dogodke na naših lokacijah, na katere ste se prijavili;
  • da vam zagotovimo prejemanje tiskanega programa MGML, na katerega ste se prijavili;
  • za upravljanje naše spletne strani in za notranje operacije, vključno z odpravljanjem težav, analizo podatkov, testiranjem, raziskavami, statističnimi in raziskovalnimi nameni;
  • za izboljšave naše spletne strani, da bi zagotoviti, da je njena vsebina najučinkoviteje predstavljena za vas.

Osebnih podatkov ne delimo z osebami zunaj organizacije ali drugimi organizacijami in/ali nepooblaščenimi osebami. Z zunanjimi sodelavci, s katerimi sodelujemo za potrebe nemotenega poslovanja (zagotavljanje IT storitev in vzdrževalci/servisi programsko aplikativne opreme, agencije za optimizacijo naše spletne strani), imamo sklenjene pogodbe v skladu z zakonodajo, našimi internimi pravili in postopki, in z ustreznimi varovalkami za varovanje osebnih podatkov. Zunanji sodelavci lahko vaše osebne podatke uporabijo le za s pogodbo določene namene in skladno z našimi navodili.

3. Posredovanje osebni podatkov v tretje države

Osebni podatki, ki jih zberemo od vas, bodo obdelovani in hranjeni znotraj Evropskega gospodarskega prostora (EEA) in v ZDA. V ZDA se posredujejo le, če delite svoje podatke preko družbenih omrežij (več o tem v 5. poglavju), če soglašate z namestitvijo piškotkov za spremljanje statistike in trženje (več o tem na povezavi) in če ste naročeni na prejemanje e-obvestil, za pošiljanje katerih uporabljamo spletno platformo Mailchimp, The Rocket Science Group, LLC, 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308, ZDA. V tem primeru se posredujejo le vaše ime in priimek, domači in elektronski naslov. S predložitvijo vaših osebnih podatkov se strinjate s tem prenosom, shranjevanjem ali obdelavo. Sprejeli bomo vse potrebne ukrepe, da zagotovimo, da se vaši podatki obravnavajo varno in v skladu z veljavno zakonodajo in našimi internimi akti.

Prenos informacij prek interneta ni popolnoma varen. Čeprav se bomo po svojih najboljših močeh zaščitili z vašimi osebnimi podatki, ne moremo zagotoviti varnosti vaših podatkov, posredovanih na naši spletni strani; vsak prenos je na lastno odgovornost. Ko bomo prejeli vaše podatke, bomo za preprečitev nepooblaščenega dostopa uporabili stroge postopke in varnostne funkcije.

4. Kako varujemo vaše osebne podatke

Uveljavljene imamo pravne, tehnične in organizacijske postopke ter ukrepe, s katerimi zagotavljamo varstvo vaših podatkov, skladno z zahtevami veljavne zakonodaje. Zaposleni, ki jih uporabljajo oz. kako drugače obdelujejo, so jih zavezani skrbno varovati v skladu z določbami veljavne zakonodaje in našimi internih pravil. K temu s sklenitvijo pogodbe zavežemo tudi vse zunanje sodelavce.

5. Deljenje osebnih podatkov preko družbenih omrežij

Na naši spletni strani so tudi integrirani gumbi za deljenje vsebin preko družbenih omrežij. Šele če in ko na naši spletni strani pritisnete na posamezni gumb za deljenje, se vzpostavi neposredna povezava med vašim brskalnikom in strežnikom upravitelja posameznega družbenega omrežja. Po navedbah upravljavcev družbenih omrežij se brez klika na posamezni gumb za deljenje ne pridobivajo nobeni osebni podatki iz družbenih omrežij. Tovrstni podatki, med drugim IP-naslov, se pridobijo in obdelajo samo pri prijavljenih uporabnikih. V kolikor ne želite uvrstitve obiska na naši spletni strani v vaš posamezni uporabniški račun družbenega omrežja, se odjavite iz uporabniškega računa posameznega družbenega omrežja. Pri tem opozarjamo, da o vsebini posredovanih podatkov ter njihovi uporabi s strani družbenih omrežij, nismo obveščeni od njihovih upravljavcev. Nadaljnje informacije glede uporabe podatkov s strani družbenih omrežij najdete v izjavah o varstvu podatkov posameznih družbenih omrežij.

6. Vaše pravice

Kadarkoli se lahko odjavite od prejemanja naših obvestil ali zahtevate popravek vaših poslanih osebnih podatkov: preko naše spletne strani, spletne aplikacije Mailchimp ali preko elektronskega naslova info@mgml.si.

Zoper našo odločitev o vaši zahtevi je vedno mogoče vložiti pritožbo na nadzorni organ.

V primeru kršitev varstva osebnih podatkov bo MGML nemudoma izvedel vse notranje in zunanje postopke in ukrepe (tudi tehnične in organizacijske) za zaščito pravic posameznika. Na način in pod pogoji veljavne zakonodaje se bo o tem obvestilo tudi nadzorni organ in posameznika.

7. Spremembe in dopolnitve te politike

Vse spremembe in dopolnitve politike o varstvu osebnih podatkov bodo objavljene na naši spletni strani in, kadar bo to primerno, vam bodo poslane tudi po e-pošti.

8. Imate dodatna vprašanja?

Za vsa dodatna vprašanja povezana z obdelavo vaših osebnih podatkov ali z uresničevanjem vaših pravic v zvezi z njihovo obdelavo, lahko pošljete naši pooblaščeni osebi za varstvo osebnih podatkov Tamari Bregar: tamara.bregar@mgml.si.

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se