Ljubljana
MGML

Dogodki: Galerija Jakopič

Sreda
21
Feb 2024
Delavnica
• 09:00
Na tretji počitniški dan bomo v sklopu počitniških delavnic Muzeja in galerij mesta Ljubljane (MGML) v Galeriji Jakopič vstopili v svet fotografije. Ali veste, kaj je v resnici fotografija in kako nastane? Povprašajmo pravega fotografa!
Zimske galerijske vragolije (6+) • Otroci
Sobota
24
Feb 2024
Voden ogled
• 16:30
Kdo so bile arhitektke in fotografinje, ki so ustvarjale med letoma 1850 in 1950? Kje so se šolale, kje in kako so kasneje izvajale svojo obrt ter kakšna je njihova zapuščina? Vabimo vas, da se nam v soboto, 24. februarja, ob 16.30 pridružite na strokovnem vodstvu v Galeriji Jakopič, kjer vam bosta skozi zanimive zgodbe posameznic, delujočih v polju arhitekture in fotografije, marsikakšno novost predstavili kustosinji Ana Porok (Plečnikova hiša) in dr. Marija Skočir (Galerija Jakopič).
Galerija Jakopič • Odrasli, družine, študenti, seniorji
Petek
22
Mar 2024
Delavnica
• 18:00
Novi cikel delavnic Od blizu: Fotografija kot način videnja sveta začenjamo 22. in 23. marca 2024. Na petkovem uvodnem predavanju bo vseh pet mentorjev Od blizu spregovorilo na temo Kritično mišljenje kot osnova vizualne pismenosti. Raziskovali bomo globino posameznikovega delovanja v kontekstu skupnosti ter razmišljali, kako nas povezuje umetnost fotografskega izražanja. Možno se je prijaviti tudi zgolj na prvo vikend delavnico (več info spodaj).
Galerija Jakopič • Odrasli, študenti, seniorji

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se