Ljubljana
MGML
Družine

Interaktivna vodstva z delavnicami za družine

Preživite izbrane sobotne družinske popoldneve v sproščenem, poučnem in zabavnem okolju! Zabava in sta smeh zagotovljena! Cena za vso družino je 14 €. Delavnice so primerne za otroke od 4 do 9 let. Obvezne prijave sprejemamo do petka pred delavnico do 14.00 na prijava@mgml.si ali 01/ 24 12 506.
Interaktivna vodstva z delavnicami za družine - Matevž Paternoster/MGML
Matevž Paternoster/MGML

sobota, 21.10. 2023, ob 16.00
Cukrarna

Grafični eksperiment


Interaktivni ogled razstave vas bo popeljal v svet umetniške grafike in vas navdihnil za ustvarjanje družinske umetnine, ki bo krasila vaš dom.


sobota, 25. 11. ob 16.00
Mestni muzej Ljubljana

Skrivnostni vitez

Udeležite se viteškega turnirja za male in velike zgodovinoljubce. Napeta zgodba in interaktivna delavnica vas bosta popeljali v srednji vek.

© Andrej Peunik/MGML

PRETEKLE DELAVNICE:


sobota, 26. 8. 2023, ob 16.00
Mestni muzej Ljubljana

Arhitekturni izziv

Spoznajte mojstra Jožeta Plečnika, slavnega arhitekta, ki je ustvaril Plečnikovo Ljubljano. Potopite se v njegov svet z lutkami in senčnim gledališčem ter se tudi sami preizkusite v arhitekturnih spretnostih.

© Blaž Gutman/MGML


sobota, 10. 6. 2023, ob 16.00
Mestni muzej Ljubljana

Kolo in koliščarji

Oglejte si najstarejše leseno kolo z osjo na svetu in se preizkusite v koliščarskih veščinah - streljajte z lokom, zvrtajte luknjo v kamen, zakurite ogenj ob ognjišču in sestavite koliščarsko kolo.

© Andrej Peunik/MGML


sobota, 1. 4. 2023, ob 16.00
Cukrarna

Glasbene čarovnije

Na interaktivnem koncertu za otroke vseh starosti bomo prisluhnili sodobni glasbi, nato pa v roke vzeli nenavadna glasbila in glasbenikom pomagali ustvariti novo glasbeno kompozicijo!


sobota, 25. 3. 2023, ob 16.00
Galerija Jakopič 

Čarobni fotogram

V ogledu trajnostno zasnovane fotografske razstave o vodi se bomo preizkusili v stari tehniki izdelave modro obarvanih fotografij, ki lahko nastanejo brez fotoaparata.


sobota, 25. 2. 2023, ob 16.00
Cukrarna

Igra s svetlobo

Drage družine, pridružite se nam v Cukrarni, kjer vas čaka svetlobni laboratorij, ki z eksperimenti in ustvarjalnimi nalogami vabi k raziskovanju igre svetlobe, senc in odsevov, izvedbi barvne čarovnije-iluzije, slikanju s svetlobo in še več!

Pot do laboratorija pa bomo morali najprej poiskati. V pomoč nam bo skrivno geslo, za pridobitev katerega boste svoje raziskovalne moči napeli vsi člani družine! Z otroki bomo geslo sestavljali med raziskovanjem učinka svetlobe in z njo povezanih pojavov v sodobnih umetniških delih, starši pa boste ta čas na preži za svojimi namigi na vodenem ogledu razstave velikega umetnika Michelangela Pistoletta.

Prijave sprejemamo do 24. 2., do 14. ure na info@cukrarna.art ali po telefonu 051 641 238, od ponedeljka do petka, med 8. in 14. uro.


sobota, 28. 1. 2023, ob 16.00
Mestna galerija

Čudovito čudni svet

Po navdihu akademskih slikarjev Mitje Ficka in Marka Jakšeta bomo gradili svetove, polne fantastičnih bitij in sanjskih prizorov. Pripovedovali si bomo zgodbe in skušali ustvariti svoj lasten čudovito čuden svet, poln skrivnostnih bitji, nenavadnih rastlin in mest kjer prebivalci namesto hiš naseljujejo stolpnice iz gob. Zaplavali bomo v pozabljene podvodne svetove, se izgubljali v gozdovih letečih rib in utripajočem vrvežu mesta. Na delavnici bomo barvali, risali in izrezovali ter naše motive večkrat ponovili s pomočjo posebnega prerisovalnega papirja. Izrezane like, ozadja in predemete bomo zložili v večih plasteh ter ustvarili prav posebno prostorsko “3D sliko” s pomočjo pleksi stekel. Nakoncu bomo nastalo umetnino še pravilno osvetlili in fotografirali.

© Andrej Peunik/MGML

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se