Ljubljana
MGML
Družine

Interaktivna vodstva z delavnicami za družine

Preživite izbrane sobotne družinske popoldneve v sproščenem, poučnem in zabavnem okolju! Zabava in sta smeh zagotovljena! Cena za vso družino je 18 €. Delavnice so primerne za otroke od 4 do 9 let. Obvezne prijave sprejemamo do petka pred delavnico do 14.00 na prijava@mgml.si ali 01/ 24 12 506.
Interaktivna vodstva z delavnicami za družine - Matevž Paternoster/MGML
Matevž Paternoster/MGML

sobota, 3. 2. 2024, ob 16:00
Mestni muzej Ljubljana

Vodno potovanje

Voda je življenjsko pomembna dobrina, skorajda nam je samoumevna, saj nam čista in pitna priteče iz vsake pipe. Slovenija je bogata z vodnimi viri in s tem bogati našo pokrajino v raznih odtenkih. Lani pa nam je pokazala tudi svojo rušilno in samosvojo moč v obliki poplav. Zato je prav, da spoznamo, kje vse se nahaja, kakšne so njene lastnosti, kako so jo uporabljali v preteklosti, zato spoznamo tudi vodnjak in njegovo delovanje. Skupaj bomo odplesali tudi vodni krog in postali vodne kapljice ter se ob zvokih glasbe prepustili njeni poti. Na koncu bomo izvedli eksperiment ter poskušali ujeti kaplje dežja.

Pridružite se nam vodnemu raziskovanju!

© Andrej Peunik/MGML


sobota, 9. 3. 2024, ob 16:00
Mestna galerija Ljubljana

Plešoče risbe na potovanju

Spoznavali bomo svet slikarstva, filma in glasbe ter se naučili, kako lahko te elemente združimo za ustvarjanje plešočih elementov.


sobota, 20. 4. 2024, ob 16:00
Cukrarna

Igra s svetlobo

V galerijskem svetlobnem laboratoriju bomo prek poskusov in igre raziskovali svetlobo, na razstavi pa si bomo ogledali, kako umetniki z njeno pomočjo ustvarijo optične iluzije.


sobota, 11. 5. 2024, ob 16.00
Galerija Jakopič

Camera obscura

Preizkusili se bomo v preprostem fotografiranju s pomočjo skrivnostne kamere luknjičarke, predhodnice današnjih fotoaparatov, in posneli lastne fotografije po navdihu del Klavdija Slubana


sobota, 31. 8. 2024, ob 16.00
Arheološki park Emona 

Emona od E do A

Podali se bomo na ogled ostankov rimskega mesta Emone. Sprehodili se bomo po rimski cesti in obiskali ostanke rimske hiše in zgodnjekrščanskega središča


sobota, 19. 10. 2024, ob 16.00
Mestni muzej Ljubljana

Skrivnostni vitez

Čaka nas viteški turnir za male in velike zgodovinoljubce. Napeta zgodba in interaktivna delavnica nas bosta popeljali v ljubljanski srednji vek.


sobota, 23. 11. 2024, ob 16.00
Mestni muzej Ljubljana

Mi pa lukn'ce šivamo

Otroci bodo na razstavi o modi Ljubljančanov skozi čas spoznavali svoj odnos do oblačil ter se naučili zašiti luknjico in prišiti gumb. Urili bomo ročne spretnosti in razmišljali o smiselnosti hitre mode.

sobota, 14. 12. 2024, ob 16.00
Mestna galerija Ljubljana

(Ne)uporabni stroji

Ustvarili bomo kinetično skulpturo, ki bo spominjala na znameniti stroj za opravljanje preprostih nalog na zelo zapleten način. Iz različnih vsakdanjih predmetov in industrijskih materialov bomo ustvarili svojo lastno unikatno napravo.

Pretekle delavnice


sobota, 20.1. 2024, ob 16.00
Mestni muzej Ljubljana

Ženske s čopičem

Po ogledu razstave ženskih umetnic bomo zavihali rokave, se prepustili ženskim ustvarjalnim izzivom in ustvarili čisto svojo umetnino.

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se