Ljubljana
MGML

Najem prostora


Bodite gostitelj v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane. Izberite drugačen prostor za svoj protokolarni sprejem, konferenco, seminar ali drug poseben dogodek. V skrbno prenovljenih palačah z ohranjenimi posebnostmi preteklosti in hkrati z vso sodobno opremo, ki jo potrebujete za vrhunski dogodek, lahko izbirate med štirimi posebnimi prizorišči.

Informacije in rezervacije:

Informacije in rezervacije prostorov v Mestnem muzeju Ljubljana:
01/2412 521; 041/597 821 ali marketing@mgml.si

Informacije in rezervacije prostorov v Cukrarni:
01/2412 572 ali info@cukrarna.art


Atrij z dvoriščem

Navduši z arkadnimi hodniki in odprtim pogledom v nebo. Bel marmor. Zastekljene galerije. Mogočni kamniti stebri in oboki. Pogled na notranje dvorišče. Okoli njega osvetljeni arkadni hodniki. Z dvorišča pogled v modro ali zvezdnato nebo!  V osrčju Turjaške palače je presenetljivo prizorišče za posebna druženja: sprejeme, koncerte, modne revije in tematske predstavitve. 

Tu glasba na koncertu za izbrano družbo zveni drugače. Tu je sprejem za goste zaznamovan s plemenitostjo. Tu modni koraki dobijo drugačno pisto. Tu so tematske predstavitve preprosto pomembnejše. Poleti, ko je čas za večerna srečanja na prostem, postane notranje dvorišče prav poseben letni avditorij.


Projekcijska dvorana

Z vso sodobno opremo v zatišju muzejskih prostorov. Za sodobne predstavitve. Konferenčna dvorana v pritličju Turjaške palače. Sodobna tehnična oprema. Skozi mogočna vrata stoletne stavbe v moderen prostor sedanjosti!

Projekcijska dvorana Mestnega muzeja Ljubljana je s svojo velikostjo in opremo primerna  za srednje velika predavanja, okrogle mize, projekcije, novinarske konference, simpozije in različne predstavitve. Prostor je z opremo za simultano prevajanje primeren tudi za mednarodna srečanja. Ker leži v pritličju, ima preprost dostop do kavarne in atrija.

Oprema:

 • 81 udobnih sedežev z mizicami za zapiske
 • do 20 dodatnih sedišč
 • ozvočenje
 • projektor in platno
 • DVD-predvajalnik
 • prenosni računalnik
 • grafoskop in diaprojektor
 • oprema za simultano prevajanje

Učilnica

Za nova znanja in manjša praznovanja. Ravno prav velik. Ravno prav majhen. Ravno prav opremljen. Ravno pravi prostor za skupino, ki išče spodbudno okolje za nova spoznanja in druženja! Pedagoška učilnica Mestnega muzeja Ljubljana v pritličju Turjaške palače je prava izbira za izvedbo različnih delavnic, tečajev in predavanj. Prostor je primeren tudi za manjša praznovanja – npr. za izvedbo  drugačnega otroškega rojstnega dne! Učilnico lahko uporabite tudi v povezavi z dogodki v drugih prostorih Turjaške palače.

Oprema:

 • projektor
 • platno
 • CD-predvajalnik
 • prenosni računalnik


Cukrarna - avla

Avla Cukrarne je dih jemajoč odprt prostor, osvetljen z naravno svetlobo in pogledom na dva galerijska volumna. Lebdeča kubusa sta oblečena v perforirano pločevino, ki poleg estetskega značaja zadošča tudi funkcionalnim zahtevam, saj se pod njo skriva zvočna izolacija. Avla lahko sprejme do 500 stoječih gostov, do 220 gostov na sedečem dogodku ali do 150 gostov na banketih. 

Dogodek v Cukrarni je mogoče popestriti z vodenim ogledom po razstavi.


Cukrarna - učilnica

Za manjše dogodke je možen najem učilnice. V njej je mogoče izvesti predavanja, konference, prezentacije ipd. Prostor sprejme od 50 do 70 gostov.  

Dogodek v Cukrarni je mogoče popestriti z vodenim ogledom po razstavi.

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se