Ljubljana
MGML
Seniorji

Mestni muzej Ljubljana in Ljubljančani

Študijska skupina
Spoznajte muzejske zbirke v depojih, načine ravnanja s starimi predmeti ter postopke za ohranjanje kulturne dediščine v specializiranih muzejskih delavnicah. Naučite se marsikaj novega s področja ved, ki so pomembne za ohranjanje dragocenosti in pričevanj iz preteklosti.
Mestni muzej Ljubljana in Ljubljančani - ©Dokumentacija MGML
©Dokumentacija MGML

©Andrej Peunik/MGML

Študijsko leto 2019/2020

Mestni muzej Ljubljana in Ljubljančani je program, ki navdušuje že več kot desetletje! Nastal je ob sodelovanju z Univerzo za tretje življenjsko obdobje, potem pa je rasel in se širil po svoje. Zdaj je to posebna oblika celoletnega srečevanja in zbiranja spominskega gradiva. Skupina s šolskim letom 2019/20 prehaja v samostojnejšo obliko, saj se bodo dobivali sami, mentorica bo le mesečno v oporo pri pripravi strukture srečanj, ki jih bodo vodile udeleženke same, tako, da bo vsaka prišla na vrsto. 

Rezultat dela bo tako kot običajno, zbornik zbranih spominov. Gre za pilotski projekt, v kolikor se bo pokazal za uspešnega (o tem ne dvomimo!) bomo z novim letom dodali novo začetno skupino.

Od oktobra do konca maja se bomo ob četrtkih od 10. do 11. ure družili v Mestnem muzeju Ljubljana, organizirali vodstva po muzejskih zbirkah, ekskurzije in izlete. Na rednih tedenskih srečanjih udeleženci zbirajo spominsko gradivo in ga obdelajo pod vodstvom mentorja.  Z zapisovanjem ali zvočnim snemanjem zbirajo pomembno nematerialno kulturno dediščino. Zbrano gradivo skupina tudi pripravi za objavo.

Dodatne informacije in prijave na naslovu janja.rebolj@mgml.si ali 01 24 12 506.

  • Trajanje programa: vsak četrtek, 10.00–11.00
  • Cena: 6 €/mesec
  • Lokacija: Mestni muzej Ljubljana, Rdeča sejna soba
  • Urnik: od začetka oktobra do konca maja. Počitnice se prilagajajo počitnicam v OŠ

Skupina nima več prostih mest.

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se