Ljubljana
MGML
Seniorji

Mestni muzej Ljubljana in Ljubljančani

Študijska skupina
Spoznajte muzejske zbirke v depojih, načine ravnanja s starimi predmeti ter postopke za ohranjanje kulturne dediščine v specializiranih muzejskih delavnicah. Naučite se marsikaj novega s področja ved, ki so pomembne za ohranjanje dragocenosti in pričevanj iz preteklosti.
©Dokumentacija MGML
©Dokumentacija MGML

©Andrej Peunik/MGML

Študijsko leto 2018/2019

Mestni muzej Ljubljana in Ljubljančani je program, ki navdušuje že več kot desetletje! Nastal je ob sodelovanju z Univerzo za tretje življenjsko obdobje, potem pa je rasel in se širil po svoje. Zdaj je to posebna oblika celoletnega izobraževanja zrelih posameznikov, ki se v programu združujejo v skupine z 10 do 15 udeleženci.

Od oktobra do konca maja se bomo ob četrtkih od 10. do 11. ure družili v Mestnem muzeju Ljubljana, organizirali vodstva po muzejskih zbirkah, ekskurzije in izlete. Na rednih tedenskih srečanjih udeleženci zbirajo spominsko gradivo in ga obdelajo pod vodstvom mentorja.  Z zapisovanjem ali zvočnim snemanjem zbirajo pomembno nematerialno kulturno dediščino. Zbrano gradivo skupina tudi pripravi za objavo.

Dodatne informacije in prijave na naslovu janja.rebolj@mgml.si ali 01 24 12 506.

  • Trajanje programa: vsak četrtek, 10.00–11.00
  • Cena: 12 €/mesec
  • Lokacija: Mestni muzej Ljubljana, Rdeča sejna soba
  • Urnik: od začetka oktobra do konca maja. Počitnice se prilagajajo počitnicam v OŠ

Uvodno srečanje za študijsko leto 2018/2019 bo v Mestnem muzeju Ljubljana, na Gosposki 15. Vabljeni v četrtek, 4. oktobra 2018, ob 10.00.