Ljubljana
MGML
Odrasli

Od blizu: fotografija kot način videnja sveta

Študijska skupina
»V času, ko je za fotografiranje in širjenje fotografij dober sleherni izgovor, je še posebej pomembno /…/ ponuditi možnost urjenja očesa samega, /…/ usmerjati k razmišljanju o svetu skozi vizualne podobe, k preobražanju posameznikov v zavedne opazovalce.« Raymond Depardon
Od blizu: fotografija kot način videnja sveta - ©Metod Blejec
©Metod Blejec

Termini in vsebina delavnic v fotografskem študijskem letu 2022

 • 18.–19. 2. 2022: Razmišljujoče oko: Nujnost vizualne pismenosti v 21. stoletju; Ta temeljna delavnica bo angažirala udeležence v urjenju vizualne pismenosti, medtem, ko bomo ostrili kritičen, ne zgolj fotografski pogled na vse, kar se dogaja okoli nas.
 • 25.–26. 3. 2022: Od lepot narave k družbenemu angažmajuNa delavnici se bomo, tudi v kontekstu razstave Taljenje, dotaknili konceptov družbeno-angažiranih praks in njihove moči vizualnega pripovedovanja s poglobljenim sporočilom.
 • 3.–4. 6. 2022: Aktivizem skozi fotografijo; Raziskovali in preizpraševali bomo moč, ki jo ima fotografija pri komuniciranju idej, drže posameznika in skupnosti, tudi na primeru razstave angažirane fotografinje Letizie Battaglie.
 • 14.–15. 10. 2022: Od ideje do fotografske razstave; Na tej delavnici se bomo hkrati z dejansko pripravo razstave Replika Bojana Radoviča v Galeriji Jakopič posvetili koncipiranju in izvedbi razstave.
 • 2.–3. 12. 2022: Fotografija kot proces; Na petem srečanju se bomo zatopili v večplasten, pogosto dolgotrajen proces, ki fotografa vodi pri dolgoročnih fotografskih projektih.
 • bonus poletno sobotno popoldne: Svet tehničnih izzivov: fotografska pre- in post produkcija; Ponudila bo praktični vpogled v metode in načine za uspešno izvedbo fotografskega projekta.

  Študijska skupina 2022 je formirana in že pridobiva nova znanja. Novost je, da so vsa petkova uvodna predavanja odprta za širšo javnost. Vstopnina: 3 €
  Rezervacije sprejemamo na 01 42 54 096 (torek–nedelja: 10:00–18:00) ali preko maila galerija.jakopic@mgml.si.

  Cena posamezne delavnice je sicer 125 € / osebo. Pri takojšnjem plačilu vseh 5 delavnic velja 10% popusta (560 € / osebo).
  Člani Kroga prijateljev Galerije Jakopič lahko uveljavljajo 15% popust.

  Dodatne informacije o programu in mentorjih: https://mgml.si/sl/galerija-jakopic/od-blizu/

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se