Ljubljana
MGML
Odrasli

Od blizu: fotografija kot način videnja sveta

Študijska skupina
»V času, ko je za fotografiranje in širjenje fotografij dober sleherni izgovor, je še posebej pomembno /…/ ponuditi možnost urjenja očesa samega, /…/ usmerjati k razmišljanju o svetu skozi vizualne podobe, k preobražanju posameznikov v zavedne opazovalce.« Raymond Depardon
Od blizu: fotografija kot način videnja sveta - ©Metod Blejec
©Metod Blejec

Termini in vsebina delavnic v fotografskem študijskem letu 2022

 • 18.–19. 2. 2022: Razmišljujoče oko: Nujnost vizualne pismenosti v 21. stoletju; Ta temeljna delavnica bo angažirala udeležence v urjenju vizualne pismenosti, medtem, ko bomo ostrili kritičen, ne zgolj fotografski pogled na vse, kar se dogaja okoli nas.
 • 25.–26. 3. 2022: Od lepot narave k družbenemu angažmajuNa delavnici se bomo, tudi v kontekstu razstave Taljenje, dotaknili konceptov družbeno-angažiranih praks in njihove moči vizualnega pripovedovanja s poglobljenim sporočilom.
 • 3.–4. 6. 2022: Aktivizem skozi fotografijo; Raziskovali in preizpraševali bomo moč, ki jo ima fotografija pri komuniciranju idej, drže posameznika in skupnosti, tudi na primeru razstave angažirane fotografinje Letizie Bataglie.
 • 14.–15. 10. 2022: Od ideje do fotografske razstave; Na tej delavnici se bomo hkrati z dejansko pripravo razstave Replika Bojana Radoviča v Galeriji Jakopič posvetili koncipiranju in izvedbi razstave.
 • 2.–3. 12. 2022: Fotografija kot proces; Na petem srečanju se bomo zatopili v večplasten, pogosto dolgotrajen proces, ki fotografa vodi pri dolgoročnih fotografskih projektih.
 • bonus poletno sobotno popoldne: Svet tehničnih izzivov: fotografska pre- in post produkcija; Ponudila bo praktični vpogled v metode in načine za uspešno izvedbo fotografskega projekta.

  Cena posamezne delavnice je 125 € / osebo. Pri takojšnjem plačilu vseh 5 delavnic velja 10% popusta (560 € / osebo).

  Ob plačilo prve delavnice v znesku 125 € / osebo in odločitvi za vpis v celoletni program je mogoče:
  - plačilo preostalih 4 delavnic v enkratnem znesku z 10% popustom (450 € / osebo) ali
  - plačilo v 10 mesečnih obrokih po 50 €; v primeru obročnega odplačevanja se udeleženci ob vpisu zavežejo k udeležbi in plačilu celoletnega programa

  Za plačilo delavnic je mogoče vnovčiti BON21.

  Člani Kroga prijateljev Galerije Jakopič lahko uveljavljajo 15% popust.

  Prijave sprejemamo na naslovu prijava@mgml.si do zapolnitve mest.


  Dodatne informacije o programu in mentorjih: https://mgml.si/sl/galerija-jakopic/od-blizu/

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se