Ljubljana
MGML
Odrasli

Kaligrafske delavnice

Študijska skupina
Ob naši novi stalni razstavi Ljubljana. Zgodovina. Mesto smo za vas pripravili tudi nov stalni program za odrasle. Kaligrafska delavnica bo z navdihom v zgodovinskih pisavah bogatila vaš sodobni izraz v pisanju, načinu komunikacije, ki ima zelo osebno noto in danes skoraj izumira.
Kaligrafske delavnice

V umetnosti pisanja se boste urili s pomočjo Katarine Rojc. Delavnice imajo dva stalna termina, spomladanskega in jesenskega. Lahko se nam pridružite na enkratni delavnici (za izkušnjo) ali seriji treh, ki vam bodo že prinesle mero spretnosti in znanja.

Na enodnevni delavnici boste z osnovnimi vajami izkusili glavne značilnosti pisave. Naučili se boste uporabljati klasično pero s prirezano konico in črnilo.  Na nadaljevalnih delavnicah se boste posvetili vadbi abecede s posebnim markerjem, da boste hitreje napredovali in prišli do želenih rezultatov.


Jesenski termin 2021:

  • Enodnevna kaligrafska delavnica s prožno konico / 11. september 2021 / 10:00–14:00 / Cena: 32 € 

Spoznali bomo karakterje pisav copperplate, moderne kaligrafije in črke s čopičem. Poleg značilnosti različnih pisal, bomo osvojili prve poteze in uglasili roke z meditativnim risanjem. Na delavnici bomo pregledali tudi posamezne črke (A, B, C...) slovenske abecede, spoznali pero za pomakanje v barvo in nalivnik s prožno konico. Dotaknili se bomo tudi kaligrafije na iPad tablico (sami udeleženci je ne potrebujejo). 

V ceno je vključen delovni zvezek, kvaliteten svinčnik in fin čopič marker. 

Obvezne prijave sprejemamo do srede pred terminom na prijava@mgml.si. Zaradi narave delavniškega dela sprejmemo največ 10 udeležencev, zato pohitite s prijavami, saj so bile pilotske delavnice hitro razprodane. V primeru zaprtja bomo delavnice izvedli preko spleta (Zoom). 

O Kaligrafskem studiu Katarina pa več na tej povezavi.

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se