Ljubljana
MGML

M-oder

V Muzeju in galerijah mesta Ljubljane odpiramo vrata predstavitvam odličnih seminarskih, diplomskih in magistrskih nalog.
Naj vaše raziskovalno delo postane dobra zgodba!
M-oder - @Andrej Peunik
@Andrej Peunik

@Andrej Peunik

Če ste v svojo nalogo vložili veliko truda in prišli do zanimivih ugotovitev, bi bilo res škoda, da tega ne bi delili z vašimi prijatelji, družino in širšo zainteresirano javnostjo. V MGML vam ponujamo priložnost, da svoje izsledke predstavite z govorniškega pulta muzejske konferenčne dvorane.

In ne samo to! Pomagali vam bomo, da bo vaša strokovno odlična naloga, odlično zvenela tudi, ko jo boste predstavili. Naučili vas bomo, kaj deluje in kako zadovoljiti raznoliko publiko ter z vami zvadili 45-minutni nastop. 

  • Osvežili (ali celo pridobili) boste svoje znanje o učnih stilih in zaznavnih sistemih naših obiskovalcev.
  • Predstavili vam bomo 4MAT - orodje izkušenih govorcev, s katerim prepoznajo različne zaznavne stile poslušalcev (vizualni, auditivni in kinestetični tip) in tako s svojo predstavitvijo zadovoljijo vsem v dvorani.
  • Podprl pa vas bo tudi kustos, ki se (če se) v muzeju ukvarja s podobno tematiko.

Naš skupni cilj je, da boste na predstavitvi sproščeni in samozavestni, ter da boste svoja odkritja z lahkoto predstavili na zanimiv in navdušujoč način.

Prvi korak do vaše predstavitve je, da nam pošljete kratek povzetek vaše naloge. Še posebej bomo veseli tem, ki se navezujejo na kulturno dediščino, matične muzejske vede, zanimajo pa nas tudi interdisciplinarno zastavljene naloge. Dodajte nekaj stavkov o sebi in vse skupaj pošljite na naslov janja.rebolj@mgml.si.

Vaša mentorica Janja Rebolj, vodja programov za odrasle in trenerka komunikacijskih veščin, vas bo povabila na razgovor in se z vami dogovorila o morebitnem sodelovanju. 

Svojo nalogo oz. tezo boste v konferenčni sobi pred poslušalci lahko predstavili na izbrani dan, ob 18.00.


PRETEKLA PREDAVANJA:


[M_oder] Ines Žganec: France Tomažič, prvi diplomant Plečnikove šole v Ljubljani

Tudi raziskovalno delo je lahko dobra zgodba!

Predstavitev magistrskega dela z Oddelka za umetnostno zgodovino Filozofske fakultete v Ljubljani

Mlada umetnostna zgodovinarka Ines Žganec je opus arhitekta Franceta Tomažiča raziskovala za svojo magistrsko nalogo na Oddelku za umetnostno zgodovino Filozofske fakultete v Ljubljani. Nekatere ugotovitve njene naloge lahko vidite na aktualni razstavi o pionirju funkcionalizma v arhitekturi pri nas v Plečnikovi hiši, na tokratnem predavanju M_odra pa bo Ines Žganec z nami delila glavne uvide in poudarke svojega raziskovanja. Več o predavanju


[M_oder] Metod Zupan: Boji za prilastitev Stadiona: Analiza pojavljanja koncepta javnega v projektu prenove Stadiona za Bežigradom


Metod Zupan bo predstavil svoje diplomsko delo Boji za prilastitev Stadiona : Analiza pojavljanja koncepta javnega v projektu prenove Stadiona za Bežigradom, v katerem se je posvečal problematiki Stadiona, ki je od leta 2009 uradno prepoznan kot kulturni spomenik državnega pomena, že od leta 2007 pa ne služi svojemu namenu ter propada. Več o predavanju


[M_oder] Robert Rener: Topografija srednjeveške Ljubljane v odkritjih med 1955 in 2019

Sredi dvajsetega stoletja je Milko Kos v svojem delu o topografiji srednjeveške Ljubljane predstavil podobo mesta, kot so ga takrat videli zgodovinarji in arheologi. Opisal je, kje so stale različne zgradbe, kako se je mesto s svojimi trgi razvijalo, kako so trge povezovali ulice in mostovi in kako je bilo mesto utrjeno z obzidjem in gradom. Odkar je nastal Kosov zapis, pa so arheologi in zgodovinarji prišli do številnih novih odkritij. Več o dogodku


[M_oder] Kaja Cajhen: Cosimo de' Medici kot mecen – primer palače Medici-Riccardi

Tudi raziskovalno delo je lahko dobra zgodba!

Kaj vemo o Cosimu de' Medici, zgodnjerenesančnem naročniku umetniških del ter njegovi firenški palači Medici-Riccardi?

Več o dogodku

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se