Ljubljana
MGML
Otroci

Muzejska scena

Muzejsko-gledališki projekt za mlade od 9 do 14 let
Te privlačijo gledališče, rad nastopaš in si dober v igri? Uživaš na potovanjih v preteklost? Zakaj ne bi te veščine združil na muzejsko-gledališkem krožku?
Muzejska scena - Andrej Peunik / MGML
Andrej Peunik / MGML


Rim je padel, pozdravljen srednji vek!

Muzej + gledališče = muzejska scena

Povabilo k vpisu v novo sezono Muzejske scene

V novi, že tretji sezoni Muzejske scene bomo raziskovali srednji vek v Ljubljani in se z različnimi gledališkimi pristopi poskušali približati življenju v tistem času. 

Takole je izgledalo, ko smo obiskali Emonce. Kakšno pa bo popotovanje med srednjeveške Ljubljančane, izveš le, če si star med 8 in 15 let in se nam pridružiš v novi sezone Muzejske scene. In jo z nami soustvariš. Preveri spodaj več informacij. 


MUZEJSKA SCENA V MUZEJU
Muzejska scena v živo v muzeju bo potekala od oktobra 2021 do maja 2022 ob torkih ali četrtkih enkrat tedensko od 16:30 do 18:30. V primeru zaprtja muzeja bo potekala prek spleta med 16:30 in 17:30.

MUZEJSKA SCENA DOSTOPNA NA DALJAVO
Mladi, ki se Muzejske scene ne bi mogli udeleževati v živo zaradi prevelike oddaljenosti in drugih obveznosti, vam je na voljo tudi spletna oblika srečevanj. Na tej se bomo srečevali prek ekranov ob ponedeljkih od 16:30 do 17:30, od oktobra 2021 do maja 2022. Mišljeno je tudi enodnevno druženje v Ljubljani, kjer bodo otroci spoznali srednjeveško Ljubljano, grad in si ogledali razstavo o življenju v srednjeveški Ljubljani. 

Prvo srečanje je BREZPLAČNO in NEOBVEZUJOČE. Cena je 24 €/mesec. Drugi otrok iz iste družine ima popust.

Prijave in informacije dobite na prijava@mgml.si ali po telefonu 01 24 12 506 od ponedeljka do petka med 8. in 14. uro.

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se