Ljubljana
MGML

Galerija Vžigalica

Galerija Vžigalica, kot že samo ime namiguje, je prostor za iskrive nove ideje; je prizorišče raznovrstnih projektov s področja sodobnih likovnih, avdio-vizualnih, performativnih in drugih umetniških praks. V manjšem, a izjemno fleksibilnem razstavišču v središču Ljubljane spodbujamo raznolike odzive kulture in umetnosti v kontekstu urbane kulture in se trudimo prispevati k definiranju tega pojava. Galerija Vžigalica deluje kot laboratorij novih idej, kreativnih formul in drugačnih pristopov h kakovostni umetniški produkciji.

© Simon Intihar


© Andrej Peunik/MGML

Ime Galerije Vžigalica se od nastanka leta 2007 veže na Trg Francoske revolucije in na ideje, ki vžigajo in zažigajo. Angleški prevod imena (Match Gallery) nam ponuja tri simbolne smernice za profiliranje galerijskega programa. "Match" kot vžiganje, spodbujanje novih idej in konceptov, "match" kot ujemanje, sodelovanje z neodvisnimi producenti sodobne umetnosti ter "match" kot merjenje moči na področjih zbirateljstva, umetnosti in kulture.

Galerija Vžigalica kot eno izmed fleksibilnejših razstavišč Muzeja in galerij mesta Ljubljane ima vlogo posredovalke dediščine skozi sodobno umetnost. Z razstavnimi projekti spodbujamo sodelovanje s kuratorji, umetniki in znanstveniki, ki raziskujejo dediščino in jo na inovativne načine prezentirajo.

Tloris Galerije Vžigalica

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se