Ljubljana
MGML

Muzej v malem

Muzej v malem je kulturno-vzgojni participativni projekt Muzeja in galerij mesta Ljubljane, ki vsako leto v muzej povabi skupino osnovnošolcev ene izmed ljubljanskih osnovnih šol.
Muzej v malem - Foto: Andrej Peunik / MGML
Foto: Andrej Peunik / MGML

Glavni cilj projekta Muzej v malem je, da udeleženci pridobijo nova znanja, prepoznajo vrednost naše kulturne dediščine ter stkejo trdne in dolgotrajne vezi z muzejem kot inštitucijo. Na rednih srečanjih, ki potekajo celo šolsko leto, otroci spoznavajo organizacijo, muzejske poklice, delovanje in poslanstvo muzeja ne samo v teoriji, ampak in predvsem v praksi. Rezultat teh srečanj je razstava, ki jo učenci ob pomoči mentorjev samostojno zasnujejo, postavijo, predstavijo novinarjem in javnosti ter po njej tudi sami vodijo. Pretekle razstave so požele veliko zanimanja javnosti in medijev.


Muzej v malem 2020/2021
Z učenci OŠ Kolezija nadaljujemo projekt Muzej v malem, tokrat praznujemo s Slovenijo njenih 30 let.

Muzej v malem 2019/2020
Učenci iz OŠ Kolezija postavljajo 'Kab?net čudes', razstavo z najbolj nenavadnimi predmeti.

Muzej v malem 2017/2018
Učenci iz OŠ Prežihovega Voranca smo spoznali velikega slovenskega pisatelja Ivana Cankarja. 

Muzej v malem 2016/2017
Učenci iz OŠ Trnovo smo ob razstavi Nova doba prihaja! Industrija – delo – kapital pokukali v ljubljanske tovarne in raziskali problematiko otroškega dela.

Muzej v malem 2015/2016
Učenci iz OŠ Valentina Vodnika smo projekt posvetili znamenitemu slovenskemu arhitektu Jožetu Plečniku in njegovim mojstrovinam v Ljubljani.

Muzej v malem 2014/2015
Učenci iz OŠ Majde Vrhovnik smo raziskali delovanje muzeja in čas starodavne Emone ter tako potovali 2000 let v preteklost.

Muzej v malem 2013/2014
Učenci iz OŠ Ledina smo spoznali starodavno koliščarsko kulturo.

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se