Ljubljana
MGML

Muzej v malem 2020/2021

Z učenci OŠ Kolezija nadaljujemo projekt Muzej v malem, tokrat praznujemo s Slovenijo njenih 30 let.
Muzej v malem 2020/2021

NASLEDNJIH TRIDESET JE MOJIH, TVOJIH, NAŠIH!

ITAK, DA TUD' VAŠIH!

V šolskem letu 2020/2021 nadaljujemo sodelovanje s skupino mladih muzealcev iz OŠ Kolezija, ki ga je leto poprej prekinila epidemija. Muzej v malem tokrat praznuje skupaj z našo državo. Letos namreč mineva 30 let od osamosvojitve Slovenije, zato smo za učence 2. in 3. triade osnovnih šol pripravili natečaj z naslovom Naslednjih 30 je naših!

Kako si predstavljate, da se bo razvijala naša mlada država? 

Upodobite vašo vizijo prihodnjih treh desetletij in nam jo pošljite. Med prejetimi plakati bomo izbrali deset najboljših in jih razstavili. Najboljši trije bodo nagrajeni.


Vabljeni k sodelovanju. Več o pogojih sodelovanja.


VSE, KAR MORATE VEDETI O OSAMOSVOJITVI:

Devetošolec Tim se je v Mestnem muzeju Ljubljana pogovarjal z dr. Blažem Vurnikom, kustosom za novejšo zgodovino. Nastal je kratek poučen videoposnetek Sedem vprašanj o osamosvojitvi, v katerem boste izvedeli pomembne informacije na temo osamosvojitve, desetdnevne vojne in nove države Republike Slovenije, ki je nastala pred 30 leti. Kako je Slovenija postala samostojna država? Kateri so uradni slovenski simboli? Kaj se je z osamosvojitvijo spremenilo za slovenski narod? Kako je našo osamosvojitev sprejel svet?


Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se