Ljubljana
MGML

Muzej v malem 2017/2018

Učenci iz OŠ Prežihovega Voranca
V šolskem letu 2017/2018 se nam je pri projektu Muzej v malem, ki letos poteka že petič zapored, pridružila skupina devetih (od 11 do 13 let starih) muzejskih radovednežev iz OŠ Prežihovega Voranca. Poleg muzeja, muzejskih poklicev in zakulisja priprave razstav so spoznali velikega slovenskega pisatelja Ivana Cankarja. Z udeleženci projekta smo v sodelovanju z Društvom za izvajanje filmske vzgoje Slon pripravili tri animirane filme Cankarjevih črtic, v pomladnih mesecih pa smo posneli tudi zabaven črno-beli filmček na temo življenja in dela Ivana Cankarja.
Muzej v malem 2017/2018

Srečanja

Učenci, ki sodelujemo v projektu Muzej v malem, smo se vsak mesec sestali v Mestnem muzeju Ljubljana ali pa obiskali zanimivost povezano z zastavljenim projektom. Tako smo tekom leta obiskali Spominsko sobo Ivana Cankarja, Narodno univerzitetno knjižnico, prisluhnili nasvetom sodelavcev Mestnega muzeja Ljubljani ter se udeležili delavnic, kjer smo se spoznali, kako pripraviti animiran film.

Več o srečanjih


Razstava

Ivan Cankar
Ivan Cankar iz prve roke
Ivan Cankar
19. 6. 2018–7. 4. 2019

Cankarja vsi poznamo. Pa je to res? Vemo tudi, kako je živel in kakšen je bil v resnici njegov čas? Na srečo nam je sledi svojih življenjskih poti od rojstva do smrti Ivan Cankar zapustil v svojem obsežnem literarnem opusu. S premišljenim izborom Cankarjevih citatov ter orisom ključnih zgodovinskih okoliščin, v katerih se je znašel, vam razstava Ivan Cankar v Mestnem muzeju ponuja, da se vživite v pisateljevo življenje in Cankarja spoznate tudi kot človeka – slehernika z željami, strahovi, strastmi, mnogimi talenti in tudi šibkostmi. Tokrat skorajda iz prve roke.

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se