Ljubljana
MGML

Muzej v malem 2016/2017

Učenci iz OŠ Trnovo
Najbrž se sprašujete, kdo smo. Muzej v malem je projekt, v katerem sodelujemo učenci OŠ Trnovo ter Muzej in galerije mesta Ljubljane. To leto poteka že četrtič. Udeleženci projekta raziskujemo poklice v muzejih, razstave … To leto raziskujemo tovarne in industrijo. Obiskali bomo tudi pivovarno Union in morda še katero tovarno. Ko pa bomo izvedeli dovolj o tej temi, bomo pripravili razstavo in prav posebna vodstva. Kristina Pevec, 5. razred
Muzej v malem 2016/2017 - @Andrej Peunik/MGML
@Andrej Peunik/MGML

Srečanja

V okviru projekta Muzej v malem so potekala redna mesečna srečanja, na katerih smo se dogovorili vse potrebno za postavitev in odprtje naše razstave, oblikovali logotip in vabila ter obiskali tudi Ljubljanske mlekarne.

Več o srečanjih

Razstava

Otroci brez otroštva, razstava plakatov
Otroci brez otroštva, razstava plakatov
23. 3. 2017–25. 5. 2017

Na razstavi Otroci brez otroštva predstavljamo plakate na temo problematike otroškega dela po svetu, ki so jih udeleženci projekta Muzej v malem zbrali na natečaju za osnovne šole in družine. Plakati ozaveščajo javnost in opozarjajo na kruto realnost otrok, ki še vedno nimajo možnosti izbire med brezskrbnim otroštvom in delom v tovarnah.

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se