Ljubljana
MGML

Muzej v malem 2013/2014

Učenci iz OŠ Ledina
Muzej v malem je projekt, pri katerem sodelujemo učenci, stari od 9 do 14 let. Za pol leta postanemo sodelavci Mestnega muzeja in naš glavni cilj je, da na koncu postavimo razstavo, na kateri bodo razstavljeni najboljši izdelki iz natečaja, ki ga pripravljamo za šole, vrtce in posamezne udeležence. Na naših srečanjih se bomo naučili veliko o zgodovini oz. prazgodovini, še posebej o starodavni koliščarski kulturi.
Muzej v malem 2013/2014 - © Andrej Peunik/MGML
© Andrej Peunik/MGML


© dokumentacija MGML

Srečanja

Spoznali bomo tudi, kaj počnejo kustosi, arheologi, pedagogi, andragogi, restavratorji, oblikovalci ter drugi poklici, ki sodelujejo pri delovanju Mestnega muzeja Ljubljana. V njihovem delu se bomo tudi preizkusili, saj bomo po naši razstavi tudi vodili, pisali tekste zanjo, izdelali logotip in se sploh zabavali. Ko bo razstava končana, bomo na njeno temo organizirali tudi delavnice.

Zora K., 5. razred

Več o srečanjih

Razstava

Koliščarji v otroških očeh
Čisto posebna razstava
Koliščarji v otroških očeh
12. 3. 2014–20. 4. 2014

Udeleženci projekta Muzej v malem, od 9 do 14 let stari muzejski sodelavci, so pripravili razstavo z naslovom Koliščarji v otroških očeh, na kateri si lahko ogledate različne koliščarske makete in domiselne risbe ter slike s poljubnim prizorom iz starodavnega kolišča, vse zbrane z natečajem, namenjenim družinam, vrtcem in šolam.

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se