Ljubljana
MGML

O•zvočenje 19: SAETA feat. Irena Tomažin

Na tridnevnem glasbenem festivalu O•zvočenje 19, ki se bo odvijal na spletu, bodo premierno predstavljena video dela ustvarjeni prav za festival. Na njem se predstavljajo SAETA feat. Irena Tomažin, Igor Leonardi in Gašper Selko, Muzikačaka - Sara Korošec.

Torek
21
Dec 2021
Čas: 19:00
Lokacija: Bežigrajska galerija 2
SAETA feat. Irena Tomažin
SAETA feat. Irena Tomažin © Jaka Bregar

Bežigrajske galerije vse od leta 1977 pripravljajo vsakoletno glasbeno prireditev sodobne avtorske glasbe, na kateri se predstavljajo avtorji elektronske, elektroakustične, akustične in eksperimentalne glasbe. Glasbeni festival vključuje v svoj program glasbene ustvarjalce, ki se redko predstavljajo slovenski javnosti.

O•zvočenje 19  >> VIDEO

Torek, 21. december 2021, ob 19. uri
SAETA feat. Irena Tomažin >> VIDEO

V spomin na Jožeta Slaka-Đoko 2015–2021
Miloš Bašin - tolkala, ljudska glasbila
Aleš 
Gasparič - flavte, okarina, piščali
Lado Jakša 
- pihala, klaviature
Boštjan Perovšek 
- računalnik, zvočna okolja
†Jože Slak - tabla, tolkala
Irena Tomažin 
- glas
Lado Jakša 
- multivizija
Boštjan Perovšek 
- zvok

Skupina SAETA je bila ustanovljena leta 1977 in takrat se je konstituirala kot prva in edina skupina, ki je v glasbeni usmeritvi združevala organizirano improvizacijo, elemente eksperimentalne glasbe na podlagi različnih partiturnih zapisov in navodil za izvajanje, elemente minimalistične (repetitivne) glasbe ter v živo izvajano ali posneto elektroakustično glasbo različnih zvočnih izvorov. To usmeritev je ohranila do danes. Uveljavila se je tako doma (Cankarjev dom v Ljubljani, Evropski mesec kulture, manjši kraji po Sloveniji) kot tudi v mednarodnem prostoru (nastopi po Evropi od Pariza (Bienale mladih, Muzej modernih umetnosti) do Gradca (Štajerska jesen) in na prostoru nekdanje Jugoslavije (Beograd – Evropski festival minimalne glasbe, Druga nova muzika, Opatija − Muzičko stvaralaštvo Jugoslavije). Leta 2002 je s sodelovanjem skladateljev iz Slovenije, Francije, Srbije in Črne gore pripravila prireditev "O-zvočenje 1".

Zgoščenke: 1997, "SAETA / CONCERT 1979", 2007, "O-zvočenje 4, SAETA Koncert / Concert 2006, 2007, "OKOSTJA", 2009, »Koncert / Concert 2008« in leta 2011 »Sotočja« s Tinkaro Kovač.

Irena Tomažin je plesalka, koreografinja in pevka, ki večinoma nastopa v plesno-gledaliških predstavah in vokalnih performansih ter koncertih eksperimentalne improvizirane glasbe. Redno poučuje delavnice z glasom doma in v tujini.

Tor
23
Apr 2024
Sre
24
Apr 2024
Glasbeni dogodek
Bežigrajska galerija 2
Čet
25
Apr 2024
Glasbeni dogodek
Bežigrajska galerija 2

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se