Ljubljana
MGML

O•zvočenje 19: Muzikačaka - Sara Korošec

Na tridnevnem glasbenem festivalu O•zvočenje 19 na spletu, bodo premierno predstavljena videa dela ustvarjena prav za festival. Predstavljajo SAETA feat. Irena Tomažin, Muzikačaka - Sara Korošec in Igor Leonardi - Gašper Selko.

Sreda
22
Dec 2021
Čas: 19:00
Lokacija: Bežigrajska galerija 2
Muzikačaka Sara Korošec
Muzikačaka Sara Korošec © Avtofoto

Bežigrajska galerija vse od leta 1980 pripravlja vsakoletno glasbeno prireditev sodobne avtorske glasbe, na kateri se predstavljajo avtorji elektronske, elektroakustične, akustične in eksperimentalne glasbe. Glasbeni festival vključuje v svoj program glasbene ustvarjalce, ki se redko predstavljajo slovenski javnosti.

O•zvočenje 19: https://youtu.be/Wb6HNleaWBM  

Sreda, 22. december 2021, ob 19. uri
Muzikačaka - Sara Korošec 
https://youtu.be/2V2M8zWJMlQ 
Z Gorce • Doma
Sara Korošec
, vokal, klavir, sintetizator, harmonika, looper, efekti, zvok
Vid Hajnšek, video, snemanje, montaža
Igor Leonardi
, končna obdelava zvoka

Muzikačaka je skupina-ženska oziroma one-woman-does-everything-by-herself, projekt Sare Korošec. Glasba je kar nekaj let mirno čakala na pravi trenutek. Projekt je nastal  v letu 2015 na haloškem hribu med kurjenjem krušne peči, sekanjem drv in v virtualni in osebni izolaciji. Je skupina, žival, ideja, zgodba, alter ego, duh,  ki skozi aktualne glasbene tokove vključuje tradicionalno okolje Haloz, kulturo, socialne strukture, kontekst ruralnosti in robnosti in vpogled  v vpetost in vpliv okolja na ustvarjanje, življenje, odnose...  Zgodbe Muzikačake so v živo izvajane z looperjem in pripovedovane skozi plastenja klavirja, vokala,  elektronike, terenskih posnetkov in poezije.

Od 2015, ko je nastal prvenec Tako, da ne bi bolelo in je koncertirala po Sloveniji kot izbranka Klubskega maratona, so bile izdane še 3 digitalne izdaje: Dolgčas (2016), Pol dan in pol noč (2018) in Povezava in življenje na daljavo (2020).

Muzikačaka je v glavnem osebni boj s samoto, pripadnostjo in želja po komunikaciji med in z različnimi časi, prostori in ljudmi.

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se