Ljubljana
MGML

O•zvočenje 19: Igor Leonardi - Gašper Selko

Na tridnevnem glasbenem festivalu O•zvočenje 19, ki se bo odvijal na spletu, bodo premierno predstavljena videa dela ustvarjena prav za festival. Predstavljajo se SAETA feat. Irena Tomažin, Igor Leonardi in Gašper Selko, Muzikačaka - Sara Korošec.


Četrtek
23
Dec 2021
Čas: 19:00
Lokacija: Bežigrajska galerija 2
Leonardi Selko
Leonardi Selko © Klemen Brumec

Bežigrajska galerija vse od leta 1980 pripravlja vsakoletno glasbeno prireditev sodobne avtorske glasbe, na kateri se predstavljajo avtorji elektronske, elektroakustične, akustične in eksperimentalne glasbe. Glasbeni festival vključuje v svoj program glasbene ustvarjalce, ki se redko predstavljajo slovenski javnosti. 

O•zvočenje 19  >> VIDEO

Četrtek, 23. december 2021, ob 19. uri
Igor Leonardi - Gašper Selko >> VIDEO

Soseska
Igor Leonardi 
- akustična midi kitara
Gašper Selko 
- trobenta in
Matija Leonardi 
- video, snemanje, montaža

Selko / Leonardi izvajata glasbeni program experimentalno lirične narave.
Brez predposnete glasbene spremljave in le z uporabo zvočnih efektov v živo ustvarjata poln in zanesen zvok, ki nas popelje v bolj in manj znane sfere duha in širna polja glasbene domišlije.
Gašper Selko je leta 2018 magistriral pri prof. Tiborju Kerekešu. Že v času študija se je spogledoval in ustvarjal v različnih glasbenih zvrsteh, kot so jazz, metal in etno glasba. Je član zasedbe in sodelavec skupin Leni Kravac, Good Vibration, Yanu, big band Bend-it, Mestna godba Kamnik, Noctiferia, Murat in Jose, Denis Beganovič, JaMirko, Damaris, Simfonični orkester Domžale - Kamnik itd. Izdal je dva avtorska albuma pod imenom X.U.L.
Igor Leonardi je študiral klasično in jazz kitaro na konzervatoriju v Gradcu.
V 80-ih letih je bil član legendarnih slovenskih glasbenih skupin:Begnagrad, Quatebriga in Miladojka Youneed.  Prepotoval je tudi Azijo in Afriko, kjer se je izpopoljnjeval v etno glasbi na različnih strunskih inštrumentih, med leti 1989 in 1999 pa je živel in deloval v ZDA, kjer se je učil pri mednarodno prizananem glasbeniku Don Cherry-ju in poleg drugih znanih jazz glasbenikov sodeloval tudi s člani rock skupine Metallica.

AGATHA  https://youtube/Jg4sZRV3vKc

                                                          

O•zvočenje 19_sporočilo za javnost.docx
E-vabilo - O•zvočenje 19.p

Tor
23
Apr 2024
Sre
24
Apr 2024
Glasbeni dogodek
Bežigrajska galerija 2
Čet
25
Apr 2024
Glasbeni dogodek
Bežigrajska galerija 2

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se