Ljubljana
MGML

O•zvočenje 20: SAETA 45 let >> Ogled na spletu

Glasbeni festival

Na predstavitvi glasbenih- videov, ki so v okviru umetniškega programa, se bodo na spletu predstavile skupine SAETA 45 let, AUDIO KAYAK in ŠIROM.



Torek
20
Dec 2022
Čas: 20:00
Lokacija: Bežigrajska galerija 2
Odrasli, otroci, študenti, seniorji, šolske in predšolske skupine
SAETA
SAETA © Lado Jakša

Bežigrajske galerije vse od leta 1977 pripravljajo vsakoletno glasbeno prireditev sodobne avtorske glasbe, na kateri se predstavljajo avtorji elektronske, elektroakustične, akustične in eksperimentalne glasbe. Glasbeni festival vključuje v svoj program glasbene ustvarjalce, ki se redko predstavljajo slovenski javnosti.              

Torek, 20. december 2022, ob 20. uri
SAETA 45 let >> VIDEO                
V spomin na Jožeta Slaka-Đoko
Okostja
Video - Lado Jakše
Miloš Bašin
- tolkala, ljudska glasbila
Aleš 
Gasparič - flavte, okarina, piščali
Lado Jakša 
- pihala, klaviature
Boštjan Perovšek 
- računalnik, zvočna okolja
Jože Slak 
- tabla, tolkala
Lado Jakša 
- Multivizija
Boštjan Perovšek 
- Zvok

Skupina SAETA je bila ustanovljena leta 1977 in takrat se je konstituirala kot prva in edina skupina, ki je v glasbeni usmeritvi združevala organizirano improvizacijo, elemente eksperimentalne glasbe na podlagi različnih partiturnih zapisov in navodil za izvajanje, elemente minimalistične (repetitivne) glasbe ter v živo izvajano ali posneto elektroakustično glasbo različnih zvočnih izvorov. To usmeritev je ohranila do danes. Uveljavila se je tako doma (Cankarjev dom v Ljubljani, Evropski mesec kulture, manjši kraji po Sloveniji) kot tudi v mednarodnem prostoru (nastopi po Evropi od Pariza (Bienale mladih, Muzej modernih umetnosti) do Gradca (Štajerska jesen) in na prostoru nekdanje Jugoslavije (Beograd – Evropski festival minimalne glasbe, Druga nova muzika, Opatija − Muzičko stvaralaštvo Jugoslavije). Leta 2002 je s sodelovanjem skladateljev iz Slovenije, Francije, Srbije in Črne gore pripravila prireditev "O-zvočenje 1".
Zgoščenke: 1997, "SAETA / CONCERT 1979", 2007, "O-zvočenje 4, SAETA Koncert / Concert 2006, 2007, "OKOSTJA", 2009, »Koncert / Concert 2008« in leta 2011 »Sotočja« s Tinkaro Kovač.

O•zvočenje 20_sporočilo za javnost.docx

E-plakat BG - OZVOČENJE 2022 .jpg

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se