Ljubljana
MGML

O•zvočenje 20: AUDIO KAYAK >> Ogled na spletu

Na predstavitvi glasbenih- videov, ki so v okviru umetniškega programa, se bodo na spletu predstavile skupine SAETA 45 let, AUDIO KAYAK in ŠIROM.

Sreda
21
Dec 2022
Čas: 20:00
Lokacija: Bežigrajska galerija 2
Odrasli, otroci, študenti, seniorji, šolske in predšolske skupine
O•zvočenje 20: AUDIO KAYAK
O•zvočenje 20: AUDIO KAYAK © Igor Andjelić

Bežigrajske galerije vse od leta 1977 pripravljajo vsakoletno glasbeno prireditev sodobne avtorske glasbe, na kateri se predstavljajo avtorji elektronske, elektroakustične, akustične in eksperimentalne glasbe. Glasbeni festival vključuje v svoj program glasbene ustvarjalce, ki se redko predstavljajo slovenski javnosti.

Sreda, 21. december 2022, ob 20. uri
AUDIO KAYAK >> VIDEO
Jaka Hawlina
- trobenta
Jaka Ropret - električni bas
Boštjan Perovšek - elektronika

AUDIO KAYAK
Ideja projekta je pogled na glasbeno improvizacijo kot na turo dveh veslačev, ki na svoja inštrumenta igrata na bolj ali manj na tradicionalen način, pri čemer je mogoče njune signale pretvoriti tudi v elektroniko, ki ima predvsem vlogo zvočnih blokov. Vsi trije zvočni veslači se morajo na zvočni turi soočiti z vizualizacijo poti dveh veslačev. Skupaj s sliko veslajo v kopeli zvočne pokrajine.
Projekt je nastal na otoku Silba, kjer je bil tudi posnet video material. Posnetek je nastal na koncertu skupine Audio Kayak, in sicer 12. avgusta 2019 v okviru prireditve »SEA Silba Environment Art«.

Jaka Hawlina- trobenta
Njegovo prvo in osnovno glasbilo je trobenta, kasneje pa so ga začela zanimati tudi večja trobila.
Prvi band je bil družinski, kjer so nažigali dixielande, ljudske in evergreene. Začetna raznovrstnost se je nadaljevala v številnih žanrskih sprehodih in bandih. Če se mu le posreči, lovi nepričakovano.
Jaka Ropret- električni bas
Vsestranski basist, kontrabasist in persefonist, ki se zna izražati v mnogoterih glasbenih estetikah in obenem preseže njihove okvire. Njegov način igranja svobodne improvizirane glasbe obsega široko zvočno paleto, pri kateri izkorišča vse možnosti bas kitare, vključno z manj običajnimi.
Boštjan Perovšek- elektronika
Glasbenik, skladatelj in oblikovalec zvočnih prostorov sklada eksperimentalno, elektroakustično in bioakustično glasbo. Njegova posebnost je ustvarjanje bioakustične glasbe, ki temelji na zvokih živali, zlasti žuželk. Ustvarja glasbo za film, gledališče, performanse in multimedijske instalacije.

O•zvočenje 20_sporočilo za javnost.docx

E-plakat BG - OZVOČENJE 2022 .jpg

Tor
23
Apr 2024
Sre
24
Apr 2024
Glasbeni dogodek
Bežigrajska galerija 2
Čet
25
Apr 2024
Glasbeni dogodek
Bežigrajska galerija 2

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se