Ljubljana
MGML

Glasbeni festival O•zvočenje 21: Marko Zorec trio

V okviru vsakoletne glasbene prireditve avtorske glasbe, se na tokratnem tridnevnem festivalu elektronske, elektroakustične, akustične in eksperimentalne glasbe predstavljajo: Marko Zorec trio, skupina SAETA 45 let in skupina ŠIROM.

Torek
24
Okt 2023
Čas: 19:00
Lokacija: Bežigrajska galerija 2
Odrasli
Marko Zorec trio
Marko Zorec trio © Marko Zorec

Bežigrajske galerije vse od leta 1977 pripravljajo vsakoletno glasbeno prireditev sodobne avtorske glasbe, na kateri se predstavljajo avtorji elektronske, elektroakustične, akustične in eksperimentalne glasbe. Glasbeni festival vključuje v svoj program glasbene ustvarjalce, ki se redko predstavljajo slovenski javnosti.

Torek, 24. oktober 2023, ob 19. uri 
Marko Zorec trio
Stojan  Kralj - bas kitara
Matjaž Jager - klaviature
Marko Zorec - kitara

Marko Zorec je kitarist in skladatelj, ki živi in dela v Sloveniji. Dokončal je študij klasične kitare na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Njegova ljubezen do glasbe sicer presega žanrsko enovitost, saj poleg klasične igra tudi akustično in električno kitaro. Od leta 2000, z izjemo krajšega premora, kot kitarist sodeluje z znanim pevcem in priznanim umetnikom Zoranom Predinom. Letos je izdal tudi svoj prvi samostojni album Vzporedni svet / Parallel World. Na njem se občinstvu predstavlja z redko videnim instrumentom, harfno kitaro. Album je požel izjemno pozitive kritike, avtor ga trenutno predstavlja v živo v okviru razširjene zasedbe.

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se