Ljubljana
MGML

O•zvočenje 17 Skupina SLOWIND

Festival, Glasbeni dogodek

Na tridnevnem festivalu se od 16. do 18. aprila 2019 v okviru vsakoletne glasbene prireditve avtorske glasbe predstavljajo skupini SLOWIND in SAETA ter Bojan Drobež.

Torek
16
Apr 2019
Čas: 20:00
Lokacija: Bežigrajska galerija 2
Odrasli, študenti, seniorji
O•zvočenje 17 / Skupina SLOWIND
O•zvočenje 17 / Skupina SLOWIND © Jože Suhadolnik

Vse od leta 1977 se v Bežigrajski galeriji predstavljajo avtorji elektronske, elektroakustične, akustične in eksperimentalne glasbe, ki se redko predstavljajo slovenski javnosti.

Spored:
Torek, 16. april 2019 ob 20.00SLOWIND
• Lojze Lebič (roj.1934): Dogodki
• Nina Šenk (roj. 1982): Obrisi in sence
• Toshio Hosokawa (roj. 1955): Starodavni zvoki
• Aurele Stroe (1932–2008): Pentaendre
• Steve Reich (roj. 1936): Glasba za pet lesenih palčk
Pihalni kvintet Slowind (Aleš Kacjan - flavta , Matej Šarc - oboa, Jurij Jenko -klarinet, Metod Tomac - rog, Paolo Calligaris  fagot) je bil ustanovljen pred štiriindvajsetimi leti. V tem času se je ansambel, ki izvaja praktično vsa dela standardnega repertoarja za ta sestav, profiliral še v brezkompromisnega in v slovenskem prostoru najaktivnejšega izvajalca sodobnih del, od klasikov avantgarde do najmlajših, še neuveljavljenih, a zelo obetavnih avtorjev našega časa. Slowind z naročili stalno spodbuja mlade slovenske skladatelje ter se rad odziva vabilom za izvedbe novitet na mnogih evropskih odrih. Obenem že vrsto let tesno sodeluje z etabliranimi svetovnimi skladatelji, kot so Vinko Globokar, Robert Aitken, Heinz Holliger, Jürg Wyttenbach, Vito Žuraj, Ivan Fedele, Tošio Hosokava, Nina Šenk, Uroš Rojko, Martin Smolka, Volker Staub, Ivo Nilsson, Gérard Buquet, Niels Rosing Schow in drugi, ki mu posvečajo svoja dela in ga vključujejo v svoje projekte.
Za dosedanje delovanje je Slowind leta 1999 prejel Župančičevo nagrado, nagrado Prešernovega sklada leta 2003 ter Betettovo nagrado leta 2013.
V sodelovanju s Slowindovo pomladjo.

Prireditelj glasbenega festivala: Miloš Bašin, MGML-Bežigrajska galerija 2, Vodovodna 3

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se