Ljubljana
MGML

O•zvočenje 17 Skupina SAETA

Festival, Glasbeni dogodek

Na tridnevnem festivalu se od 16. do 18. aprila 2019 v okviru vsakoletne glasbene prireditve avtorske glasbe predstavljajo skupini SLOWIND in SAETA ter Bojan Drobež.

Sreda
17
Apr 2019
Čas: 19:00
Lokacija: Bežigrajska galerija 2
Odrasli, študenti, seniorji
O•zvočenje 17 / Skupina SAETA
O•zvočenje 17 / Skupina SAETA © Lado Jakša

Vse od leta 1977 se v Bežigrajski galeriji predstavljajo avtorji elektronske, elektroakustične, akustične in eksperimentalne glasbe, ki se redko predstavljajo slovenski javnosti.

Sreda, 17. april 2019 ob 19:00
SAETA: Miloš Bašin - tolkala, ljudska glasbila, Aleš Gasparič - flavte, okarina, piščali, Lado Jakša - pihala, klaviature, Boštjan Perovšek - računalnik, zvočna okolja
Skupina SAETA je bila ustanovljena leta 1977 in takrat se je konstituirala kot prva in edina skupina, ki je v glasbeni usmeritvi združevala organizirano improvizacijo, elemente eksperimentalne glasbe na podlagi različnih partiturnih zapisov in navodil za izvajanje, elemente minimalistične (repetitivne) glasbe ter v živo izvajano ali posneto elektroakustično glasbo različnih zvočnih izvorov. To usmeritev je ohranila do danes. Uveljavila se je tako doma (Cankarjev dom v Ljubljani, Evropski mesec kulture, manjši kraji po Sloveniji) kot tudi v mednarodnem prostoru (nastopi po Evropi od Pariza (Bienale mladih, Muzej modernih umetnosti) do Gradca (Štajerska jesen) in na prostoru nekdanje Jugoslavije (Beograd – Evropski festival minimalne glasbe, Druga nova muzika, Opatija − Muzičko stvaralaštvo Jugoslavije). Leta 2002 je s sodelovanjem skladateljev iz Slovenije, Francije, Srbije in Črne gore pripravila prireditev "O-zvočenje 1". Zgoščenke: 1997, "SAETA / CONCERT 1979", 2007, "O-zvočenje 4, SAETA Koncert / Concert 2006, 2007, "OKOSTJA", 2009, »Koncert / Concert 2008« in leta 2011 »Sotočja« s Tinkaro Kovač.

Prireditelj glasbenega festivala:
Miloš Bašin, MGML-Bežigrajska galerija 2, Vodovodna 3

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se