Ljubljana
MGML

O•zvočenje 17 Bojan Drobež

Festival, Glasbeni dogodek

Na tridnevnem festivalu se od 16. do 18. aprila 2019 v okviru vsakoletne glasbene prireditve avtorske glasbe predstavljajo skupini SLOWIND in SAETA ter Bojan Drobež.

Četrtek
18
Apr 2019
Čas: 19:00
Lokacija: Bežigrajska galerija 2
Odrasli, študenti, seniorji
O•zvočenje 17 / Bojan Drobež
O•zvočenje 17 / Bojan Drobež © Tina Konec

Vse od leta 1977 se v Bežigrajski galeriji predstavljajo avtorji elektronske, elektroakustične, akustične in eksperimentalne glasbe, ki se redko predstavljajo slovenski javnosti.

Četrtek, 18. april 2019, ob 19:00
BOJAN DROBEŽ: Akustična kitara, skladatelj 
Bojan Drobež je bil rojen leta 1954 v Ljubljani. Kot kitarist vse do danes deluje bolj ali manj aktivno, a nikoli poklicno. Nekaj let je nastopal kot skladatelj in pevec lastnih skladb, nato pa se je povsem posvetil igranju in ustvarjanju glasbe za akustična kitaro. Danes nastopa izjemno poredko. Prve posnetke je naredil za Radio Študent v zgodnjih 70. letih 20. stol. Do poznih 70. je v raznih zasedbah, največkrat pa s svojo skupino Orehek, posnel nekaj skladb za RTV Ljubljana in prispeval glasbo za televizijski film Deček u miškami režiserja Marjana Cigaliča in scenarista Željska Kozinca. Leta 1981 je pri zalošniški hiši RTB iz Beograda izdal album z naslovom Bojan Drobež (LP), ki velja za prvo in dolga leta edino avtorsko kitarsko ploščo tehnike »fingerpicking« na področju nekdanje Jugoslavije. Sledili sta ji prav tako instrumentalni Krog na vodi (RTB, 1986, LP) in Odprto morje (Sraka, Novo mesto, 1993, CD)._

Prireditelj glasbenega festivala: Miloš Bašin, MGML-Bežigrajska galerija 2, Vodovodna 3

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se