Ljubljana
MGML

O•zvočenje 18 - SAETA feat. Tinkara Kovač

Vse od leta 1977 se v Bežigrajski galeriji predstavljajo avtorji elektronske, elektroakustične, akustične in eksperimentalne glasbe. V okviru vsakoletne glasbene prireditve avtorske glasbe na tokratnem tridnevnem festivalu predstavljajo skupina SAETA feat. Tinkara Kovač, Nino Mureškić in Jure Tori.


Ponedeljek
21
Dec 2020
Čas: 08:00
Lokacija: Bežigrajska galerija 2
SEATA feat. Tinkara Kovač
SEATA feat. Tinkara Kovač © Lado Jakša

O•zvočenje 18 https://youtu.be/QzCKCEOQCiU

Ponedeljek, 21. december 2020, ob 19. uri
SAETA feat. Tinkara Kovač https://youtu.be/u7BkQCgtp1A
Multivizija Lado Jakša
Hommage à Jože Slak-Đoka 2014– 2020
Miloš Bašin − tolkala, ljudska glasbila
Aleš Gasparič − flavte, okarina, piščali
Lado Jakša − pihala, klaviature
Boštjan Perovšek − računalnik, zvočna okolja
Tinkara Kovač − flavta, glas

Skupina SAETA je bila ustanovljena leta 1977 in takrat se je konstituirala kot prva in edina skupina, ki je v glasbeni usmeritvi združevala organizirano improvizacijo, elemente eksperimentalne glasbe na podlagi različnih partiturnih zapisov in navodil za izvajanje, elemente minimalistične (repetitivne) glasbe ter v živo izvajano ali posneto elektroakustično glasbo različnih zvočnih izvorov. To usmeritev je ohranila do danes. Uveljavila se je tako doma (Cankarjev dom v Ljubljani, Evropski mesec kulture, manjši kraji po Sloveniji) kot tudi v mednarodnem prostoru (nastopi po Evropi od Pariza (Bienale mladih, Muzej modernih umetnosti) do Gradca (Štajerska jesen) in na prostoru nekdanje Jugoslavije (Beograd – Evropski festival minimalne glasbe, Druga nova muzika, Opatija − Muzičko stvaralaštvo Jugoslavije). Leta 2002 je s sodelovanjem skladateljev iz Slovenije, Francije, Srbije in Črne gore pripravila prireditev "O-zvočenje 1".

Zgoščenke: 1997, "SAETA / CONCERT 1979", 2007, "O-zvočenje 4, SAETA Koncert / Concert 2006, 2007, "OKOSTJA", 2009, »Koncert / Concert 2008« in leta 2011 »Sotočja« s Tinkaro Kovač.

Tinkara Kovač je glasbenica, pevka, diplomirana flavtistka, producentka ter avtorica glasbe in besedil.
S svojimi številnimi in raznolikimi zasedbami je do sedaj odigrala preko 800 koncertov po Sloveniji, Hrvaški, Avstriji in Italiji. Med pomembnejša svetovna sodelovanja na odru in v studiu uvršča Iana Andersona (Jethro Tull), Roberta Planta (Led Zeppelin), Carlosa Nuneza, Dana Laveryja, Massima Bubolo, Bungara in Paula Millnsa. Izdala je petnajst studijskih albumov.

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se