Ljubljana
MGML

O•zvočenje 18 - SAETA feat. Tinkara Kovač

Vse od leta 1977 se v Bežigrajski galeriji predstavljajo avtorji elektronske, elektroakustične, akustične in eksperimentalne glasbe. V okviru vsakoletne glasbene prireditve avtorske glasbe na tokratnem tridnevnem festivalu predstavljajo skupina SAETA feat. Tinkara Kovač, Nino Mureškić in Jure Tori.


Ponedeljek
21
Dec 2020
Čas: 08:00
Lokacija: Bežigrajska galerija 2
SEATA feat. Tinkara Kovač
SEATA feat. Tinkara Kovač © Lado Jakša

O•zvočenje 18 https://youtu.be/QzCKCEOQCiU

Ponedeljek, 21. december 2020, ob 19. uri
SAETA feat. Tinkara Kovač https://youtu.be/u7BkQCgtp1A
Multivizija Lado Jakša
Hommage à Jože Slak-Đoka 2014– 2020
Miloš Bašin − tolkala, ljudska glasbila
Aleš Gasparič − flavte, okarina, piščali
Lado Jakša − pihala, klaviature
Boštjan Perovšek − računalnik, zvočna okolja
Tinkara Kovač − flavta, glas

Skupina SAETA je bila ustanovljena leta 1977 in takrat se je konstituirala kot prva in edina skupina, ki je v glasbeni usmeritvi združevala organizirano improvizacijo, elemente eksperimentalne glasbe na podlagi različnih partiturnih zapisov in navodil za izvajanje, elemente minimalistične (repetitivne) glasbe ter v živo izvajano ali posneto elektroakustično glasbo različnih zvočnih izvorov. To usmeritev je ohranila do danes. Uveljavila se je tako doma (Cankarjev dom v Ljubljani, Evropski mesec kulture, manjši kraji po Sloveniji) kot tudi v mednarodnem prostoru (nastopi po Evropi od Pariza (Bienale mladih, Muzej modernih umetnosti) do Gradca (Štajerska jesen) in na prostoru nekdanje Jugoslavije (Beograd – Evropski festival minimalne glasbe, Druga nova muzika, Opatija − Muzičko stvaralaštvo Jugoslavije). Leta 2002 je s sodelovanjem skladateljev iz Slovenije, Francije, Srbije in Črne gore pripravila prireditev "O-zvočenje 1".

Zgoščenke: 1997, "SAETA / CONCERT 1979", 2007, "O-zvočenje 4, SAETA Koncert / Concert 2006, 2007, "OKOSTJA", 2009, »Koncert / Concert 2008« in leta 2011 »Sotočja« s Tinkaro Kovač.

Tinkara Kovač je glasbenica, pevka, diplomirana flavtistka, producentka ter avtorica glasbe in besedil.
S svojimi številnimi in raznolikimi zasedbami je do sedaj odigrala preko 800 koncertov po Sloveniji, Hrvaški, Avstriji in Italiji. Med pomembnejša svetovna sodelovanja na odru in v studiu uvršča Iana Andersona (Jethro Tull), Roberta Planta (Led Zeppelin), Carlosa Nuneza, Dana Laveryja, Massima Bubolo, Bungara in Paula Millnsa. Izdala je petnajst studijskih albumov.

Tor
23
Apr 2024
Sre
24
Apr 2024
Glasbeni dogodek
Bežigrajska galerija 2
Čet
25
Apr 2024
Glasbeni dogodek
Bežigrajska galerija 2

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se