Ljubljana
MGML
Slike

Ervin Potočnik

Prinašalci

4. 3. 2020–30. 4. 2020

Sporočilo za obiskovalce: Razstava bo ponovno na ogled, ko se bodo razmere uredile!

Na razstavi polne simbolike je razstavljenih dvaindvajsetih velikih slik iz zadnjih let umetnikovega ustvarjanja in predstavlja dva pogleda avtorjeve pripovedi o ljudeh. Poudarek je na močno kontrastnih stiliziranih figurah, ki lebdijo sklenjene v beli praznini in so prinašalci v nekem neznanem obredu.

Na slikah večjih formatov (200 x 110 cm) prevladujejo figure rdeče barve, medtem, ko drugi del razstave predstavlja pripravljalne slike oziroma geometrične  predloge za kipe ter serije slik velikih formatov Levitacija, Rdeče, Ščiti, Prinašalci in Ponavljaljček.
Vsa njegova likovna dela so v neskončnem ravnovesju glede na površino odslikane površine ter so izredno dinamične stvaritve, ki imajo neskončno mirnost.

Ervin Potočnik je bil rojen 21. julija 1957 v Celju. Študij kiparstva je začel leta 1990 na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. V šolskem letu 1994/95 je za svoje delo prejel študentsko Prešernovo nagrado. Diplomiral je leta 1996 pri prof. Luju Vodopivcu, leta 2002 pa pri istem mentorju končal magisterij iz kiparstva. Živi v Ljubljani.

Kolofon

Produkcija: Bežigrajska galerija 1 / MGML
Kustos: Miloš Bašin
Umetnik: Ervin Potočnik
Oblikovanje kataloga, vabila in lepaka: Miloš Bašin
Fotografija: Marko Tušek
Tehnična izvedba: Tehnična služba MGML, Miloš Bašin
Projekt je omogočila: Mestna občina Ljubljana

Novice

V Muzeju in galerijah mesta Ljubljane se pridružujemo tednu odprtih vrat v okviru Meseca kulture ŠOU Ljubljana. Študente vabimo, da nas brezplačno obiščete od torka, 10. marca, pa vse do nedelje, 15. marca.

10. marec 2020