Ljubljana
MGML

Zvočna kopel ob prehodu letnega časa

V ritmu menjave letnih časov in v našem sozvočju z njimi.

Cikel zvočnih kopeli z doc. dr. Heleno Korošec sledi univerzalnim vzorcem izmenjave dneva in noči, ritmu sledenja letnih časov in biološkemu ritmu živih bitij.

Četrtek
23
Mar 2023
Čas: 19:00–20:30
Lokacija: Mestni muzeja, izjema je junijska Zvočna kopel v Pelčnikovi hiši
Odrasli, študenti, seniorji
Zvočna kopel v zeleni oazi Plečnikovega vrta
Zvočna kopel v zeleni oazi Plečnikovega vrta

Ljudje smo vse od pradavnine intenzivno povezani z naravo in njenimi cikli. Stara ljudstva so na pronicljiv in inteligenten način svoja življenja usklajevala z ritmi narave in s tem ustvarjala in ohranjala ravnovesje in harmonijo v sebi in okoli sebe. Narava se v vsakem letnem času počasi in umirjeno pripravlja na spremembe z umiritvijo, s tišino, čiščenjem, odmiranjem starega, da se naredi prostor novemu.

Danes se vse bolj prilagajamo in podrejamo ritmom industrializacije in zahtevam sodobne družbe. In kdor pozabi slediti ritmu svojega srca in zdravega življenja, tega preplavi občutek stresa in neravnovesja.

Pri vzpostavljanju ravnovesja in harmonije na telesnem, čustvenem in psihičnem nivoju nam lahko pomaga zvočna kopel. Tako znanja starih ljudstev kot dognanja znanosti nas učijo, da frekvence določenih glasbil delujejo na naš organizem pomirjujoče, vzpostavljajo v našem telesu ravnovesje na vseh nivojih, umirjajo um in nas povežejo z našimi notranjimi ustvarjalnimi potenciali.

Vljudno vabljeni na eno ali več zvočnih kopeli, ki jih bo doc. dr. Helena Koropec letos izvedla ob vsakem prehodu v nov letni čas!


Vstopnina: odrasli 25,00€, otroci 18,00€.
Zvočne kopeli marca, septembra in decembra potekajo v Turjaški palači Mestnega muzeja Ljubljana, Gosposka 15, junijska poteka na vrtu Plečnikove hiše, Karunova 4-6.
Prosimo vas za rezervacijo mest na naslovu helena.korosec69@gmail.com, saj je število mest omejeno.
S seboj prinesite ležalno podlogo, deko, blazino za pod glavo, vodo. Priporočamo, da pridete 10 min pred začetkom dogodka.


Doc. dr. Helena Korošec se več kot dvajset let ustvarjalno, pedagoško in raziskovalno ukvarja z uprizoritvenimi umetnostmi in njihovimi učinki na razvoj posameznika, odnose v družbi in njihovo vlogo v pedagoškem procesu. Na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani je zaposlena za področje lutkovnega in dramskega izražanja in je certificirana praktičarka zvočne masaže in komunikacije z zvokom z otroki. Na British Academy for Sound Therapy je pridobila diplomo zvočne terapevtke za individualno terapijo in skupinsko umetnostno zvočno terapijo.

Čet
18
Apr 2024
Voden ogled
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Sob
20
Apr 2024
Predavanje
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti
Tor
7
Maj 2024
Predstavitev
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Čet
9
Maj 2024
Pogovor
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Čet
16
Maj 2024
Delavnica
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se